Gästbloggare

Det är dags att gå vidare

Jag har haft det jobbigt ett tag och legat inne i flera veckor både här och där på olika avdelningar i Stockholm där jag bor. Det är jobbigt faktiskt och jag vill vara ifred ett tag.

Jag har bestämt mig för att sluta blogga här på 1177 Vårdguiden eftersom jag känner att det nu äntligen har blivit dags att gå vidare i livet. Jag har andra saker jag behöver göra och nya saker att upptäcka.

Jag vill verkligen tacka alla er för den här fina tiden som jag har fått ha med er – ni – mina läsare. Jag vill tacka min fantastiska redaktör Ida Friedmann på 1177 Vårdguiden som har stöttat mig och med varsam hand lett mig rätt bland ord och tankar. Hon och jag har stött och blött idéer och vi kommer sakta framåt. Jag vill tacka min dotter som orkar stå ut, jag vill tacka min lilla mamma som kämpar på och jag vill tacka mina riktiga vänner som hälsar på mig på psyket när jag är inlagd. Ni som ringer mig och frågar om ni ska gå till affären och handla något när jag ligger hemma och stirrar i taket.

Det går ju som sagt inte så fort i min bubbla. Men sommaren har varit manisk och jag har gjort roliga saker. Jag har shoppat vilt, men tack och lov inte dragit på mig några skulder. Jag har varit med Suzanne Osten i Almedalen under politikerveckan och träffat Gabriel Wikström som är folkhälso-, sjukvårds- och idrottsminister.

Jag har funderat en hel del över vad jag vill göra med resten av mitt liv och jag tänker fortfarande. Jag vill skriva lite om det som är det kristna i mitt liv och om religion och om liv och död. Jag vill skriva mer fantasy- och science fiction om konstiga planeter och om drakar och häxor.

Jag vill ut och resa igen. Jag vill läsa fler böcker. Jag vill tänka lite och fundera. Men jag vill gärna fortsätta att tänka högt med er alla med psykisk ohälsa, ni som jobbar i vården och socialtjänsten och ni som är politiker, anhöriga eller andra helt vanliga människor som bryr sig. Men vi kanske ska mötas på en annan plats än den här?

Jag vill vandra nya vägar, gå ut på lagom stora äventyr och ha roligt ett tag. Mitt liv har varit svårt och hårt och jag är på en ny plats. Jag har pratat så mycket om mig själv att jag faktiskt har kommit till en punkt där jag är lite trött på det. Jag är i en ny fas i livet där jag vill göra något roligt.

Jag ville ”go out with a bang” och nu vill jag lämna en öppen fråga till Gabriel Wikström om hur psykiatrin ska se ut i framtiden. Jag vet att jag behöver psykiatrin för att fungera och får fortsätta att ha min hatkärleksrelation till den.

Ni vet precis som jag att det är inte allt man kan, vågar och är tillåten att skriva om på en blogg och kanske just därför måste dialogen fortsätta på en annan plats. Jag behöver ha lugn och frid omkring mig för att göra det jag måste göra.

Ni som vill möta mig för de där långsamma samtalen vet var min brevlåda bor. Min plats på nätet är www.pebbles.se.

Ni som vill läsa mina böcker ”Jag vet inte var psykoser kommer ifrån” och ”Vid vansinnets rand” kan hitta dem i nätbokhandeln eller på bibliotek (Ordberoende förlag).

Den finns artiklar här på 1177 Vårdguiden om mig:

Där finns också tre krönikor som jag har skrivit

och det finns också tre krönikor där som min dotter Hanna har skrivit om att vara anhörigt barn.

Tack för den här fina tiden. På återseende någon annanstans!

 

/Pebbles

 

P.S Jag kommer inte att svara på kommentarer i bloggen mer men min redaktör kommer att skicka eventuella kommentarer till mig.

Om Pebbles
Pebbles Karlsson Ambrose

Jag är en kvinna på 46 år som lever med en psykossjukdom. Min diagnos innebär att jag har haft återkommande psykoser, depressioner och upplevt manitillstånd. Mitt liv har varit svårt på flera sätt och inneburit en balansgång på slak lina. Följ med mig i en ibland tuff, vinglig vardag och dela några av mina glada stunder.

Inlägget är kategoriserat som: Livet med en psykossjukdom

Skriv kommentar

Skriv kommentar

(obligatoriskt) (obligatoriskt)

För att din kommentar ska publiceras måste du godkänna 1177 Vårdguidens användarvillkor för bloggkommentarer.

(obligatoriskt)