Gästbloggare

Bokmässan!

IMG_3696Jag har tillbringat många dagar på bokmässan i Göteborg. Det är jättemysigt, men stimmigt och stojigt. Men det är tredje året i rad och det går bättre och bättre för varje gång faktiskt.

Jag har signerat böcker i mitt förlags monter och pratat tillsammans med Jimmie Trevett i Kulturtidskrifternas monter. Han är ordförande i Riksförbundet för social och mental hälsa (RSMH) – en stor förening som har cirka 8 000 medlemmar. Han skriver om allt möjligt på RSMHbloggen (med andra bloggare) om du vill följa honom där.

Vi pratade om ordens makt – hur använder vi till exempel ord som brukare, psykisk funktionsnedsättning, dåre och psykfall? Hur tänker vi kring ord som vårdkonsument och socialtjänst kund?

Senare pratade vi om att livslängden är kortare – upp till 20 år – för människor med allvarliga psykiska sjukdomar. Vi diskuterade om vad man kan göra åt det och slängde ut oss lite tankar. Men ni som följer mig här på bloggen har ju säkert redan koll på dem ju.

PetterSedan har jag vimsat runt på mässan och köpt fina saker, ett anteckningsblock och pennor. Jag lyssnade på Kim Thúy (på översta bilden) som kommit med sin tredje bok Vi. Den första boken var fantastisk (den har jag) – men bok nummer två var tyvärr slutsåld på mässan. Jag får skaffa den sen. Hon är en kanadensisk författare som kom som båtflykting från Vietnam som barn.

Jag lyssnade bland annat också på Petter (på nedre bilden) som skrivit raptexter och jag köpte hans bok 16 rader och en antologi som han är med i som heter Remix.

Nu sitter jag i bokbloggarrummet i Göteborg alltså och rullar hemåt med tåget senare ikväll. Jag måste erkänna att jag är rätt trött och sliten – men jag har haft en bra bokmässa. Kram på er därute.

Om Pebbles
Pebbles Karlsson Ambrose

Jag är en kvinna på 46 år som lever med en psykossjukdom. Min diagnos innebär att jag har haft återkommande psykoser, depressioner och upplevt manitillstånd. Mitt liv har varit svårt på flera sätt och inneburit en balansgång på slak lina. Följ med mig i en ibland tuff, vinglig vardag och dela några av mina glada stunder.

Inlägget är kategoriserat som: Livet med en psykossjukdom

Skriv kommentar

Skriv kommentar

(obligatoriskt) (obligatoriskt)

För att din kommentar ska publiceras måste du godkänna 1177 Vårdguidens användarvillkor för bloggkommentarer.

(obligatoriskt)