Gästbloggare

Flickan, mamman och demonerna – boken

Flickan, mamman och demonerna

Idag vill jag boktipsa om en barnbok för 6-9-åringar som är skriven av Suzanne Osten. Hennes mamma hade schizofreni när hon växte upp och hon har velat skriva om hur det kan vara för den unga publiken. Hon har ju jobbat mycket med barnteater ju.

Boken handlar om Ti som har en mamma som inte är som andra mammor. Mamman är en sakletare som måste hämta hem och sortera allt hon hittar, det har herr Polter och herr Geist bestämt. Mamman hämtar sopor och släpar hem dem till lägenheten och skräphögarna växer. Ti vill vara en vanlig flicka, men hon bär på den tunga hemligheten om att mamman är sjuk.

Den är rätt tung och läsa om man själv har varit där som förälder, men jag tror barn som har egna sådana upplevelser hemma tycker den är bra. För barn och vuxna som inte har egna erfarenheter kan den nog till och med vara lite lustig eller en schysst ögonöppnare.

Har du läst den? Vad tyckte du?

Jag har tidigare skrivit om filmen här på bloggen för dig som vill veta mer: Flickan, mamman och demonerna.

Om Pebbles
Pebbles Karlsson Ambrose

Jag är en kvinna på 46 år som lever med en psykossjukdom. Min diagnos innebär att jag har haft återkommande psykoser, depressioner och upplevt manitillstånd. Mitt liv har varit svårt på flera sätt och inneburit en balansgång på slak lina. Följ med mig i en ibland tuff, vinglig vardag och dela några av mina glada stunder.

Inlägget är kategoriserat som: Livet med en psykossjukdom

Skriv kommentar

Skriv kommentar

(obligatoriskt) (obligatoriskt)

För att din kommentar ska publiceras måste du godkänna 1177 Vårdguidens användarvillkor för bloggkommentarer.

(obligatoriskt)