Gästbloggare

Jag har fått en ny bloggarkollega!

Linnéa RegnlundIdag vill jag berätta om en helt ny bloggare på 1177 Vårdguiden som heter Linnéa Regnlund. Hennes blogg heter Det är bara jag nu. Hon har bloggat tidigare på en egen blogg, men nu så finns hon alltså här hos oss. Jag vill hälsa henne varmt välkommen till gänget!

Linnéa har haft en diagnos som heter dissociativ identitetsstörning, vilket betyder att ens personlighet är i flera delar, kan man säga. Att en person blir splittrad är extremt ovanligt och sker oftast när en människa är väldigt liten på grund av ett trauma. Ibland vet de olika delarna om varandra och ibland inte. En av delarna brukar vara det lilla barnet som blivit utsatt för något väldigt svårt och hon har skrivit en jättefin bok till den delen hos individer. Den riktar sig alltså till en av delarna i den splittrade personen och den heter ”Till dig som är liten och finns inuti”. Jag kan ju säga att jag grät mig igenom hela den boken.

Ibland tror många att schizofreni är en sådan diagnos där en människa är uppdelad i flera ”personligheter” och att det är något i stil med att vara Gollum i Sagan om ringen. Men det är helt fel, men trots det ett vanligt missförstånd. Den riktiga diagnosen handlar inte om Dr Jekyll och Mr Hyde-grejer utan är en mycket allvarlig  och svår diagnos.

Jag som har följt Linnéa på nätet länge vet att hon är väldigt kunnig och kan bidra mycket med sin kunskap om hur detta är att leva med. Hon kan också ta bort fördomar och förklara på ett mycket fint och verbalt sätt om hur det har varit och kommer bland annat att skriva om sin integration till att ”bara vara jag nu”.

Häng med från början – för här skapas något stort. Ni vill inte missa det.

Om Pebbles
Pebbles Karlsson Ambrose

Jag är en kvinna på 46 år som lever med en psykossjukdom. Min diagnos innebär att jag har haft återkommande psykoser, depressioner och upplevt manitillstånd. Mitt liv har varit svårt på flera sätt och inneburit en balansgång på slak lina. Följ med mig i en ibland tuff, vinglig vardag och dela några av mina glada stunder.

Inlägget är kategoriserat som: Livet med en psykossjukdom

Skriv kommentar

Skriv kommentar

(obligatoriskt) (obligatoriskt)

För att din kommentar ska publiceras måste du godkänna 1177 Vårdguidens användarvillkor för bloggkommentarer.

(obligatoriskt)