Gästbloggare

Nerd heaven

Jag på FantastikaI helgen har nörden i mig haft väldigt roligt! Jag har varit på en kongress för science fiction- och fantasylitteratur som heter Fantastika 2016. Det var här på Dieselverkstaden i Sickla i Stockholm och den höll på från fredag kväll till söndag kväll.

Jag pratade själv på en panel om mitt bokbloggande och på en annan om galenskapen i litteraturen (om fiktiva karaktärer med diagnoser). Jag försöker kombinera mina intressen psykisk ohälsa och nörderiet. Jag tror det gick bra, men det var första gången jag höll en sådan föreläsning så det gick lite nybörjarvingligt.

Jag har träffat andra författare, mina och de andra stora författarnas läsare och fans, sådana som skriver mycket populära böcker, de som är riktiga kändisar och dragplåster. Jag slogs av ödmjukheten och engagemanget.

Nördbubblan är lite som vår psykbubbla. Det är en grupp människor som har mängder av saker gemensamt, med liknande erfarenheter och vi känner igen oss i varandra. Det är också ett rätt öppet community där alla visar stor tolerans för varandras egenheter och knepigheter men ändå med stor respekt för andras begåvningar – där många briljerar inom sitt kanske ganska snäva område.

Det har varit många intressanta möten, roliga ölkvällar och spännande diskussioner. Varför har vi inte fått besök från intelligent liv från andra planeter, borde vi lämna jorden för att utforska universum ytterligare och vilka klassiker och filmer får man absolut inte missa? Det var också roligt att träffa fans från andra länder, mest samtal hade jag med de från Finland och Storbritannien (förutom svenskarna då).

Tack alla ni som minglade in i mig under helgen och gjorde min upplevelse speciell. May the force be with you all.

Om Pebbles
Pebbles Karlsson Ambrose

Jag är en kvinna på 46 år som lever med en psykossjukdom. Min diagnos innebär att jag har haft återkommande psykoser, depressioner och upplevt manitillstånd. Mitt liv har varit svårt på flera sätt och inneburit en balansgång på slak lina. Följ med mig i en ibland tuff, vinglig vardag och dela några av mina glada stunder.

Inlägget är kategoriserat som: Livet med en psykossjukdom

Skriv kommentar

Skriv kommentar

(obligatoriskt) (obligatoriskt)

För att din kommentar ska publiceras måste du godkänna 1177 Vårdguidens användarvillkor för bloggkommentarer.

(obligatoriskt)

3 kommentarer

3 kommentarer

  1. Så synd att jag inte kunde komma. Jag hade verkligen velat höra ditt föredrag! Det var iaf bra att du hade det trevligt!

  2. Panelen där du var med och diskuterade bokbloggande var intressant och upplysande.

    /Maximilian

  3. Pebbles Karlsson Ambrose