Gästbloggare

När minnena slår till!

kuddar med gröna växter på Ett par veckor efter begravningen när den tyngsta chocken och allt det praktiska kring det hela hade börjat lägga sig. Begravningen var över och med det var blommorna beställda och levererade, programbladen var fixade, sångerna vi valde var fina och begravningen blev en ljus och minnesvärd stund. Med facit i hand så är det mycket som skall ordnas och hållas ihop. Det var i det läget som jag gick in i affären och konfronterade kuddarna jag köpte till min syster Helen då hon fyllde 50 år. Jag stannade till likt i en haltposition, fick en konstig rysning genom hela kroppen. Jag stod då bredvid trådkorgen där jag några månader tidigare hade stått länge och väl och valt bland de 4 olika kuddarna. Till slut valde jag de två med de speciella gröna växterna min syster tyckte om. Det hela blev både komiskt och ledsamt med tankarna på valen av de gröna storbladiga monstera mönstret. En växt min syster har haft mycket och även själv målat av. Jag blev i alla fall avbruten i min kudde konfrontation när min son kom springande. Vi lämnade den smärtsamma trådkorgen där jag tidigare hade stått med mina omsorgsfulla val. Jag tänker lite själv att det hela skulle kunna varit en reaktion på allt som hade hänt och jag ger lite tid till att reflektera över det.  Nu har jag kuddarna och även den stora fina porslinsblomman som jag kommer att vårda varmt och ömt. Har inte ens hjärta att ta bort present snörerna som vi småskojade lite om. Porslinsblomma

Om Ingrid:
Ingrid Berntsson
Ingrid Berntsson

Jag heter Ingrid är 45 år. Jag har två söner, en dotter och hunden Vilda. Jag kommer att skriva om hur vi hanterar sorgen då någon lämnar oss. Sorgen har många vägar och jag vill på bästa sätt förmedla mina egna erfarenheter kring döden men också tipsa om hjälp som finns att få. Jag tidigare bloggat om det akuta tillståndet aortadissektion.

Inlägget är kategoriserat som: När hjärtat plötsligt brister

Skriv kommentar

Skriv kommentar

(obligatoriskt) (obligatoriskt)

För att din kommentar ska publiceras måste du godkänna 1177 Vårdguidens användarvillkor för bloggkommentarer.

(obligatoriskt)