Gästbloggare

Bara ett glas till…

Jag blir ofta väldigt törstig på kvällarna. Jag hatar det! Har länge haft en ständiga cravings på mineralvatten – jag skulle till och med säga att jag är beroende av det! Min soda stream är min bäste vän, haha. En bieffekt av att dricka sent är ju detta eviga spring till toaletten under natten… Jag borde verkligen trappa ner på kvällsporlandet, men det är SKITSVÅRT… speciellt som jag även har en stark förkärlek för kryddstark mat, som man blir törstig av… kanske är det så att jag dricker lite för dåligt på dagarna, men jag brukar bara dricka när jag är törstig eller börjar känna att jag håller på att få huvudvärk. De dagar jag tränar hårt dricker jag ju såklart också i samband med det, det är oundvikligt.

Mitt urin har länge varit ofärgat, vilket gjorde mig orolig. Men urinprovet visade inget fel och när jag frågade sköterskan om det är normalt att gå på toa så ofta som jag gör, även på dagtid, så sa hon att det är inget konstigt, vi är alla olika men jag behöver inte vara orolig. Det är ju skönt att veta, men faktum är att min omgivning påpekar för mig att jag går ovanligt ofta och gör mig orolig.

Det här med att gå på toaletten (speciellt när det gäller nummer två) är ju en socialt väldigt känslig sak, så det kanske inte är socialt accepterat att springa ofta på toa. Något som jag kände av mycket förut, innan jag tog bort gluten och komjölk från min kost sånär som på lite vanlig ost), att jag tillbringade väldigt lång tid varje gång och att det, förutom att det var jobbigt för mig, kan upplevas stötande på något vis. Eller det var iaf så jag kände. Eller att jag skulle vara en person som inte visar hänsyn till andra, särskilt om det bara finns en enda toalett på stället.

Om mig
Linda Åkesson

Jag heter Linda Åkesson och har en lätt cp-skada och nedsatt syn. Många fokuserar väldigt mycket på att jag har två nedsättningar, och att det skulle vara ett större problem för mig. Jag vill berätta hur jag ser på det, och jag ser inte det som ett problem.

Inlägget är kategoriserat som: Hälsa

Skriv kommentar

Skriv kommentar

(obligatoriskt) (obligatoriskt)

För att din kommentar ska publiceras måste du godkänna 1177 Vårdguidens användarvillkor för bloggkommentarer.

(obligatoriskt)