Gästbloggare

Inte så glassigt…

IMG_1132

Okej, ni har säkert redan fattat att jag ÄLSKAR glass! Via en facebookgrupp blev jag tipsad om den här, Coconut Bliss heter den. Den här veganska glassen med kokosmjölk som bas, är även glutenfri vilket gör den älskvärd om man har cravings för cookiesglass! Så äntligen har den landat på hyllorna hos Ica Kvantum i Liljeholmen så jag åkte dit igår. Glassen finns i en hel massa smaker, men just på den butiken (märket finns också på Ica Hagsätra) fanns bara tre smaker, däribland Ginger cookie caramel som jag köpte. Glass med pepparkakor hör väl egentligen julen till, men visst låter det underbart gott?

Dock blev jag faktiskt lite besviken… mina förväntningar på den här glassen var skyhög och även om man vid det här laget vet mycket väl att dyrt inte alltid är lika med bättre så förväntar man sig väl ändå att när man pungar ut 89 spänn för en halvliter så ska man få en upplevelse utöver det vanliga? Och visst var det så! Mjöliga tråkiga kakbitar och inte så mycket kolasmak. Dessutom smakade själva glassen ganska likt en annan som är gjord på cashewnötter. Jag har personligen rätt svårt för glass som är gjord på nötter då det tenderar att bli en otrevlig bismak på den… Men det står på deras hemsida att det inte är nötter i själva glassbasen så då vet jag inte vad det kan vara… Jag har länge tänkt att jag ska börja experimentera mera själv med glass. Jag har bland annat gjort på sojagrädde, men många är allergiska mot soja också. Så jag ska testa göra egen kokosbaserad glass och se hur den blir. Men det är möjligt att jag testar fler av Coconut bliss smaker.

Fortsättning följer…

Om mig
Linda Åkesson

Jag heter Linda Åkesson och har en lätt cp-skada och nedsatt syn. Många fokuserar väldigt mycket på att jag har två nedsättningar, och att det skulle vara ett större problem för mig. Jag vill berätta hur jag ser på det, och jag ser inte det som ett problem.

Inlägget är kategoriserat som: Mat

Skriv kommentar

Skriv kommentar

(obligatoriskt) (obligatoriskt)

För att din kommentar ska publiceras måste du godkänna 1177 Vårdguidens användarvillkor för bloggkommentarer.

(obligatoriskt)