Gästbloggare

Film och hemlagad pizza

IMG_0442
Bakat LCHF-pizza från ett recept jag hittade på en annan blogg. Jag använde Daiya mozzarella och cheddar i degen, buffelmozzarella och en hårdost gjord på fårmjölk på fyllningen. Idag körde jag en Bianca, dvs ingen tomatsås på. Efter gräddningen la jag på spenat och aubergine som jag stekt ganska hårt i olivolja och lite citron. Sist hällde jag på lite av minhemgjorda veganska pestovinegrette. Så gott! Degen kunde dock blivit ännu bättre, nu blev den ganska lik degen på pizza hut i konsistensen, men för mjuk och lite väl mörk.

Till pizzan blev det en film som heter Odödliga. Den handlar om Isak som blixtförälskar sig i Emilia, en vilsen tjej som lever i skuggan av sin begåvade syster. Tillsammans ger sig de två ungdomarna ut på en resa, som till en början är ganska oskyldig, romantisk och härligt tonårsrusig. men som till slut blir blodigt allvar. En vacker men samtidigt gripande film och järnstark kärlek. Att huvudrollerna dessutom innehas av Filip Berg (Svartsjön) och Madeleine Martin (Snabba cash  2 och 3) gör inte saken sämre!

F ö är jag på bättringsvägen från min förkylning, som jag varit ganska däckad i senaste dagarna. Och vet ni, min energi börjar komma åter! Den började komma tillbaka just som förkylningen kom och golvade mig, så nu när den snart är borta är allting topp! Nästan i alla fall… Så det blir Bryan Ferry på Gröna Lund imorgon, ska bli riktigt nice! Nu har jag fått käppen, imorgon åker den definitivt med mig imorgon. Jag kommer skriva ett inlägg som bara handlar om mina upplevelser och reflektioner kring att gå ut med en vit ”blindpinne”. Men nu ska jag sova. Godnatt på er!

Och håll nu tummarna för att jag får något av alla de statistjobb jag har suttit och sökt idag också!

Om mig
Linda Åkesson

Jag heter Linda Åkesson och har en lätt cp-skada och nedsatt syn. Många fokuserar väldigt mycket på att jag har två nedsättningar, och att det skulle vara ett större problem för mig. Jag vill berätta hur jag ser på det, och jag ser inte det som ett problem.

Inlägget är kategoriserat som: Filmtips, Mat, Mina bravader

Skriv kommentar

Skriv kommentar

(obligatoriskt) (obligatoriskt)

För att din kommentar ska publiceras måste du godkänna 1177 Vårdguidens användarvillkor för bloggkommentarer.

(obligatoriskt)