Gästbloggare

Jag ger mig inte!

Borde sannerligen ligga i sängen och sova för länge sen. Måste upp tidigt imorgon och ta tag i en massa saker. Kom tillbaka hem till Stockholm i onsdags men de senaste dagarna har varit jobbiga, därav att jag inte skrivit här. Imorgon måste jag till arbetsförmedlingen IGEN. Alltså, först var jag där i torsdags för att jag fick veta att min inskrivning vid datorn inte hade registrerats. Då skickade de mig felaktigt till AF kultur, så i fredags fick jag snöra omkring i värmen och leta efter den. Där sa de att de inte kunde hjälpa mig eftersom man måste kunna visa arbetsgivarintyg för de senaste tre åren för att få vara inskriven hos dem och det kan inte jag. Inte ens om ett år kan jag gå dit, för även om jag i praktiken har yrkesarbetat som journalist i tre år då så har jag på pappret inte arbetat…!!! För jag har varit i fas 3 i två år och nu vill den arbetsplatsen anställa mig men nej inte på vanligt sätt utan med särskilt anställningsstöd!!! Detta tänker jag vägra då jag inte kommer ha rätt till någon A-kassa grundat på den lönen i så fall.

Tilläggas bör att på AF kultur fick jag ett verkligt professionellt bemötande! Även om de inte kan hjälpa mig, så kände jag att de ville bry sig och de tog sig tid att titta på min profil att jag verkligen hade skrivit in mig ordentligt och gjort allting rätt, vilket det visade sig att jag hade. Så imorgon ska jag tillbaka till min hem-arbetsförmedling och få ordning på detta. I alla fall, i helgen har min energi börjat komma tillbaka även om jag fortfarande är trött. Lite nedslagen av min nuvarande situation men fast besluten att inte ge upp, ska söka tills jag finner ett annat jobb ifall detta inte blir som jag vill. Visst det är ett jobb med lön så länge det varar, men om det händer något så att jag inte kan jobba där längre då står jag med byxorna nere. Så ska det inte behöva vara.

Jag ska faktiskt inte behöva finna mig i vilka villkor som helst bara för att jag är skapt på ett visst sätt och därmed inte är så hett villebråd på arbetsmarknaden. Det är ju inte mitt fel att jag är född såhär liksom. Jag har hållit på en hel del med Linked-In, skapat flera nya kontakter och kontaktat en del folk, grejat med min sida på Statist och sökt en jäkla massa jobb där. Nu får det sannerligen vara slut med dåligt självförtroende och att lyssna på alla som frågar sig varför de skulle välja en sån som mig när det finns så många andra bra! Jag har inte tid att sega mig nu, jag är 40 om några veckor. Även om inte jag tycker att det är gammalt så är det ju tyvärr många andra som tycker det och det vore ju nice att få några fler lajbans jobbår medan man är någorlunda ung och vital fortfarande :) .

Om mig
Linda Åkesson

Jag heter Linda Åkesson och har en lätt cp-skada och nedsatt syn. Många fokuserar väldigt mycket på att jag har två nedsättningar, och att det skulle vara ett större problem för mig. Jag vill berätta hur jag ser på det, och jag ser inte det som ett problem.

Inlägget är kategoriserat som: Hälsa

Skriv kommentar

Skriv kommentar

(obligatoriskt) (obligatoriskt)

För att din kommentar ska publiceras måste du godkänna 1177 Vårdguidens användarvillkor för bloggkommentarer.

(obligatoriskt)