Gästbloggare

Första hjälpen

Handisam_forbandsladaNar_fotoHelenaKarlssonNågra studenter har, tillsammans med bland annat myndigheter, arbetsmiljöexperter och personer med egna erfarenheter av psykisk ohälsa tagit fram en första hjälpen låda för psykisk hälsa.

Lådan är den första i världen av sitt slag och finns nu på olika arbetsplatser runt om i Sverige. Förhoppningsvis kommer den i framtiden finnas på alla arbetsplatser i Sverige. Kanske till och med i hela världen!

Det fina med en sådan låda, tycker jag, är att den avdramatiserar vad som för många kan kännas så pinigt, stort och ogreppbart. Psykisk ohälsa är ju i dag den vanligaste anledningen till sjukskrivning. Därför borde det väl inte vara konstigare än migrän eller nackspärr.

En annan braig sak är att en första hjälpen låda symboliserar att hjälp finns att få. Och att det inte behöver vara så komplicerat. En vanlig fördom om psykisk hälsa är att det är obotbart. TRAMS, enligt mig!

Här kan man läsa mer om denna faboulösa låda.

Inlägget är kategoriserat som: Hälsa

Skriv kommentar

Skriv kommentar

(obligatoriskt) (obligatoriskt)

För att din kommentar ska publiceras måste du godkänna 1177 Vårdguidens användarvillkor för bloggkommentarer.

(obligatoriskt)

3 kommentarer

3 kommentarer

 1. En sån superbra idé! när jag är tillbaka på jobbet ska jag jobba för en sån. Har även beställt mer bra saker från Hjärnkoll som jag ska dela ut på min arbetsplats och speciellt alla chefer som kommer i min väg. I julklapp ska mina familjemedlemmar få en varsin Pin med (H).
  själv jobbar jag vidare med mig själv och provar gruppterapi i KBT.
  Fortsätt skriva och inspirera!

  http://www.panikfindus.blogspot.se

 2. Tove Lundin

  Tack själv L! Och tack för länken till din blogg som jag ska läsa!

 3. Mycket viktigt att du driver den här bloggen, liksom jag driver min på http://pleaseletthesun.blogspot.com, och en del andra driver sina. När jag fick min diagnos var bloggarna de som hjälpte mig. Så, tack!