Gästbloggare
Tove Lundin

Leva med adhd och bipolär sjukdom

Tove Lundin
Jag har något så spännande som psykisk (o)hälsa. O:et betyder i mitt fall att jag har bipolär sjukdom och adhd. Vad det innebär ska jag berätta mer om i bloggen. Välkommen att följa min, ibland lite annorlunda, vardag!

Ibland sitter jag uppe till tre på natten och virkar mobilfodral. Andra dagar vill jag inte gå upp ur sängen. Jag glömmer ofta att äta och sova. Det händer att jag måste räkna tyst inuti hur många dagar det är kvar till de jag älskar är gamla och ska dö. Det får jag inte för min psykolog.

Ibland svänger jag av lite tidigare på väg hem från tunnelbanan. Eller provar en ny väg ner på stan. Då kan jag hamna lite var som helst. Eftersom jag aldrig lär mig höger och vänster.

Bipolär betyder två poler, förr kallades det för manodepressiv sjukdom. Adhd betyder Attention-Deficit/Hyperactivity Disorder. Jag kallar mig oftast psyko – det faller lättare i mun.

Varje morgon är ett nytt äventyr. Att komma på vad jag ska ha på mig, se till att allt är med, matlåda, nycklar, pengar och busskort – det känns så oövervinnerligt. Min sambo får kuddar i huvudet och hemska ord i ansiktet. Som tur är har jag en blomsterhandlare i min tunnelbaneuppgång som rear ut buketter på eftermiddagarna. Perfekt när jag kommer hem med ett dåligt samvete. Det är en metod att klara det jobbiga. Med åren har jag samlat på mig ett helt gäng som jag gärna delar med mig av här på bloggen.

Jag blir väldigt glad för kommentarer. Så välkommen att diskutera i kommentarfälten, dela med dig av dina bästa tips eller bara säga hej!

Senast publicerat

RSS