Gästbloggare

Våga visa känslor

Nu var det ett tag sedan jag skrev här på bloggen. Sedan sist har det hänt en hel del. För lite drygt tre veckor sedan gick min svärfar bort. Han var 88 år och sängliggande de sista månaderna. Även om hans bortgång var väntad så överraskades vi alla av hans plötsliga försämring och hastiga bortgång. Alla barnen hann inte ta farväl och känslan av saknad blir desto större. Men för svärfars del blev det ändå bra eftersom han aldrig behövde lida i onödan.

Hur man än vrider och vänder är sorgen och smärtan över förlusten störst hos de anhöriga och i synnerhet hos barnen, även om de idag är vuxna barn. Spelar ingen roll hur gamla barnen är  för i relationen föräldrar och barn står föräldrarna nästan alltid för barnens trygghet i livet. En pappa kommer alltid att vara en pappa och sorgen över en pappas bortgång är lika stor oavsett hur gammal han är.

Min pappa var över hundra år då han dog för snart tre år sedan och fortfarande kan det göra riktigt ont i bröstet vid bara minnet av förlusten av den trygga fadersfamnen. Ändå blev jag något överraskad av sorgen min mans visade efter sin fars bortgång. Att känna sorg är naturligt men det är tyvärr inte så vanligt att män vågar visa vad de känner. Även män behöver visa sin sårbarhet för det är så vi kan förstå och stötta varandra bättre.

Jag kommer att uppmuntra min son att visa sina känslor, att våga gråta och sörja.Att vara nära sina egna känslor gör en också mer empatisk för andras sorger och glädjeämnen.

 

Min son Ninos med farfar tidigare i år. Min son Ninos med farfar tidigare i år.
Inlägget är kategoriserat som: Hälsa

Skriv kommentar

Skriv kommentar

(obligatoriskt) (obligatoriskt)

För att din kommentar ska publiceras måste du godkänna 1177 Vårdguidens användarvillkor för bloggkommentarer.

(obligatoriskt)