Gästbloggare

Är som nyfödd…

Idag fick vi barn. Ja, inte jag och min man utan den grupp av medsystrar jag varit ett med de senaste tio dagarna. En av kamraterna blev nämligen mormor i morse (onsdag 2 okt) och senaste dygnets oro har vi alla delat med henne. Så när det var dags att behagas komma ut blev det som om hela gruppen varit med om att förlösa den lille vackre gossen. Grattis Martina bra kämpat och lyckönskningar från tantgruppen!!

Det är ganska fantastiskt att man kan ha så trevligt med en grupp helt främmande människor, där vår enda gemensamma nämnaren är vår cancerdiagnos. Inte särskilt uppmuntrande gemensam sak men vilken mysig gemenskap. Det känns som om man känt varandra länge och att man har så mycket annat än tråkigheter att prata om. Så mycket som jag har skrattat senaste dagarna har jag inte skrattat på väldigt länge.

Minns ni hur orolig jag var inför att hamna i en vilt främmande grupp med fokus på en sjukdom. Men vad fel jag hade. I gruppen finns kvinnor och några män i gissningsvis åldrarna från knappa 40 år till 85 år. Och jag har pratat och haft djupa diskussioner, utbytt erfarenheter från livets alla delar med i stort sett varenda en i den 20-hövdade gruppen. Jag tror man blir öppnare och mer spontan vid möten med andra människor då mötet sker under kravlösa förhållanden. Dessutom kan det vara så att vi alla vet varför vi är här och då behöver vi inte älta tråkigheter utan fokusera på livet och skratta åt det vi kan.

Mötena med dessa härliga och starka individer är en stor del av återhämtningen och vad kan vara bättre än att avsluta denna fantastiska vistelse på Mössebergs kurort med en SPA-kväll och en ost och vin kväll ihop med denna underbara grupp. Tack alla fina för att just du har bidragit till att just jag mår så mycket bättre och är nu mer rustad att möta vardagens utmaningar. Tack också till den fantastiska personalen på Mösseberg från restaurangpersonal till undersköterskor, sjukgymnaster och lymf- och arbetsterapeuter och annan vårdpersonal som möjliggjort den nyttiga och helande processen som vi alla genomgått.

Spa-kväll med ansiktsbehandling. Gurka ska vara bra för påsarna under ögonen Spa-kväll med ansiktsbehandling. Gurka ska vara bra för påsarna under ögonen Ätit nyttigt och gott varje dag På Mösseberg Ätit nyttigt och gott varje dag På Mösseberg Till och med vädergudarna har varit med oss här på Mösseberg. Solen har gått upp varje dag även sista morgonen här. Till och med vädergudarna har varit med oss här på Mösseberg. Solen har gått upp varje dag även sista morgonen här.
Inlägget är kategoriserat som: Hälsa

Skriv kommentar

Skriv kommentar

(obligatoriskt) (obligatoriskt)

För att din kommentar ska publiceras måste du godkänna 1177 Vårdguidens användarvillkor för bloggkommentarer.

(obligatoriskt)

8 kommentarer

8 kommentarer

 1. Sonya Aho

  Tack Ingrid! Vad fint sagt. Tycker också som du att denna upplevelse borde vara självklar för alla som genomgått den svåra behandling som vi fått.

 2. Sonya Aho

  Detsamma Veronica. Och tack för dina fina ord!!

 3. Stort TACK Sonya för en mycket fin blogg. Du sätter ord på vad de flesta av oss har upplevt och känt sedan vi fick vår diagnos. Mössebergs tiden är något alla drabbade borde få uppleva. En fantastisk återhämtningstid, som kan hjälpa oss framåt. Kram och lycka till!

 4. Ja, denna resa och upplevelse skulle man verkligen inte vilja vara utan på något sätt. Jag är så glad och tacksam över att ha fått träffa dig och resten av gänget. Tack för din fina blogg. Kramar massor! ♡♥♡

 5. Sonya Aho

  Visst är Elton tantgängets nyförlösta son som förhoppningsvist satt punkt för det tråkiga. Han symboliserar så mycket nystart, glädje och energi inte bara för hans mamma o pappa och dig Caroline utan oxå för resten av tantgänget. Det ska bli så roligt att följa Eltons resa in i den här världen.
  Kramar till er!

 6. Åh vad roligt att läsa Sonya! Ja det var verkligen VI som fick barn den där onsdagsmorgonen i Mösseberg, när min dotterson Elton såg dagens ljus för första gången… Jag är så glad att jag fick dela den upplevelsen med er! Det kändes oerhört symboliskt för mig, att efter ett annorlunda år med många jobbiga erfarenheter, få avsluta med prickarna över i:t… En underbar rehabvistelse med er alla som var med och att få bli mormor till världens åttonde underverk! Nu är det uppåt-framåt som gäller. Stor kram Sonya!

 7. Sonya Aho

  Tack Camilla för den vänliga kommentaren. Det är precis som du skriver en chans till att börja en inre resa något jag trodde jag inte var i behov av. Men har nu insett att det är precis denna skjuts i återhämtnings processen jag behövt mest. Jag håller tummarna för dig! Styrkekram!!

 8. Tack Sonya för en jättebra blogg! Mycket igenkännande läsning. Kan bara hålla med dig att Mösseberg var fantastiskt. Har träffat några medsystrar som valt att inte åka på rehab, hoppas dem läser detta och kommer iväg, Den här erfarenheten är nog svår att få på annat sätt. Jag tycker det känns som en inre resa har startat och hoppas den får pågå länge. Sköt om DIG!