Gästbloggare

Första arbetsdagen på ett år

Förra tisdagen var första dagen på jobbet på drygt ett år. Det kändes konstigt att komma tillbaka till en nygammal arbetsplats. Mycket har hänt men ändå inte. Många nya ansikten, nya chefer och arbetskamrater, ny organisation och nya rutiner. Samtidigt känns mycket igen.

Men det som känns mest konstigt är att jag själv inte är samma person som för ett år sedan. Jag ser allt genom nya ögon, ett raster av nya erfarenheter. Det är märkligt att ens liv kan ta såna tvära kast. Det var en torsdag den 13 juni 2012. Jag har ännu inte bestämt om det var min lyckodag eller olycksdag. Jag och några arbetskamrater skulle spela en fotbollsmatch mot Konkurrensverket, ett trevligt myndighetsmöte i fotboll.

Under den vänskapsmatchen råkade jag trampa snett och bröt av främre korsbandet. Det blev kryckor och flera sjukhusbesök. Vid ett av dessa besök undrade jag om de även kunde kolla upp en liten knöl jag känt under armhålan. På så sätt upptäcktes den lömskaste av sjukdomar.

Mitt arbetsrum är precis som jag lämnade det den där torsdagseftermiddagen för drygt ett år sedan. I rummet är det som om tiden stått stilla bortsett från en kruka med en vacker välkomstblomma.i från arbetsgivaren. Gladast blev jag av arbetskamraternas varma mottagande och de glada och uppmuntrande tillropen och de många kramarna. Det känns bra, en nystart.

Men om jag känner mig själv rätt så får jag noga akta mig för att inte hamna i ekorrhjulet för snabbt. Min läkare har varnat mig. Det finns en anledning till att läkaren rekommenderar en upptrappning av jobbet med att börja på 25 procent och sedan 50 och 75 procent. Kroppen måste få tid att vänja sig. Och det är tur att det är så för jag kände redan efter den första dagen hur trött jag var. Om det var av alla nya intryck eller symptomen i kroppen låter jag vara osagt.

Välkomstblomman. Välkomstblomman.

 

Trevligt välkomstmeddelande på intranätet. Trevligt välkomstmeddelande på intranätet.
Inlägget är kategoriserat som: Hälsa

Skriv kommentar

Skriv kommentar

(obligatoriskt) (obligatoriskt)

För att din kommentar ska publiceras måste du godkänna 1177 Vårdguidens användarvillkor för bloggkommentarer.

(obligatoriskt)