Gästbloggare

Morgondagen finns inte…

Det var en tung dag igår. Vaknade till nyheten om att journalistkollegan och författaren Kristian Gidlund somnat in efter en tids kamp mot en obotlig cancersjukdom i magen. Jag har följt hans blogg ”I kroppen min” som handlar om hans resan mot livets slut. Hans kamp har varit tuff och på alla sätt ojämn. Och nu har cancern vunnit över honom och tagit över hans unga fysiska kropp. Men kvar finns Kristians stora hjärta och kärlek som fortsätter att leva och sprida tröst till andra via hans texter och ord.

Kristians budskap är tydligt – var öppna mot varandra, prata och bry er om varandra. Han beskrev det som att ”Sverige är ett land i skriande behov av terapi”. Och jag kan hålla med honom. Det finns alltför många som går omkring och mår dåligt och som skulle må så mycket bättre om vi tog oss tid att stanna upp, lyssna, fråga och bry oss om varandra. Det ger så mycket tillbaka. Jag lovar! Många av oss vet det redan  men ändå gör vi inte nått åt det.

Häromdagen bjöd jag över en av mina  bloggläsare, som även visade sig vara en granne till mig, på fika. Jag ser hennes hus från mitt varje dag men hur kommer det sig att vi inte stött på varandra tidigare trots att vi bott grannar i närmare tio år. Det är obegripligt! Vi verkade ha hur mycket som helst att prata om. Tror vi satt i närmare tre timmar och pratade. Vi hade så mycket gemensamt. Tack Senita, för en härlig eftermiddag!!

Även du skulle må bra och har säkert en granne, arbetskamrat, vän som också skulle må bra av att prata. Ta er tiden, bjud över någon hem till dig!! Det är här integrationen börjar. Kristian visade att döden gör oss mer levande än någonsin. Döden kommer ingen undan, vi står alla inför den så varför inte börja leva i nuet här och nu. Lämna inget åt morgondagen då morgondagen aldrig kommer. Eftersom när väl morgondagen kommer är det ju idag!

 

 

Inlägget är kategoriserat som: Hälsa

Skriv kommentar

Skriv kommentar

(obligatoriskt) (obligatoriskt)

För att din kommentar ska publiceras måste du godkänna 1177 Vårdguidens användarvillkor för bloggkommentarer.

(obligatoriskt)