Gästbloggare

Familjefest är också rehab…

Trots att jag la mig sent igår kväll eller snarare i natt vaknade jag tidigt i morse. För första gången på många år lyckades jag samla min tjocka släkt till en stor familjefest igår lördag – vilket gav många intryck. Mestadels trevliga och positiva. Fick många glada tillrop och alla var väldigt nöjd med kvällen.

Jag var helt utmattad då gick och la mig, men ändå hade jag svårt att somna och sov oroligt hela natten.Det var mycket intryck och tankar som snurrade i huvudet. Många av tankarna handlar om den rehabiliteringsresa jag ska iväg på idag..

Det är första gången jag ska vara ifrån barnen så länge – i två veckor. Hur ska de klara sig? Vad är det för ställe jag ska till, Vilka människor kommer att vara där, I vilket skick är de? Orkar verkligen inte med sjuka människor just nu, vill känna mig frisk. Vill vara frisk! Vill bara omge mig med glada och bekymmerlösa människor.  

Men verkligheten tränger sig på och jag måste göra denna resa som en del i mitt tillfrisknande. Men innan jag ger mig iväg på resan som jag inte vet så mycket om vill jag omge mig med min familj. Vill frossa i trygghet och det bekanta. Få och ge mycket kärlek och glädje. Vad kan då vara bättre än en släktträff?

På släktsammankomsten igår kände jag mig gladare och mer levande än jag gjort på länge. På festen deltog min mamma och mina syskon och deras barn och barnbarn – totalt närmare 80 personer. På endast ett par veckor lyckades jag organisera upp allt praktiskt kring knytkalaset – där precis alla bidrog med nått. Det var underbart att se alla glada barn dansa och springa omkring. Deras ögon lyste av lycka över att ha fått träffa kusiner och sysslingar som de kanske inte träffat på länge, i vissa fall inte alls.

När jag växte upp var det väldigt vanligt med stora familjesamlingar i min familj och vi umgicks över generationsgränser. Men allt eftersom barnen växte och skaffat egna familjer har dessa tillfällen blivit allt mer sällan. Numer är det allt svårare att få ihop större familjesammankomster.  Så det är ett under att jag på så kort tid lyckades samla nästan hela släkten och det tack vare sociala medier som Facebook som är ett fantastiskt smidigt verktyg i de sammanhangen.

 

Mamma i mitten och hennes barnbarn på familjesammankomsten.

Barnbarns barnen

 

Inlägget är kategoriserat som: Hälsa

Skriv kommentar

Skriv kommentar

(obligatoriskt) (obligatoriskt)

För att din kommentar ska publiceras måste du godkänna 1177 Vårdguidens användarvillkor för bloggkommentarer.

(obligatoriskt)

2 kommentarer

2 kommentarer

  1. Tack Katarina, visst är det så att vistelsen på Mösseberg är nyttigt för både mig och barnen. Jag kan fokusera på återfå min hälsa och de får en övning i att klara sig själva. Din frisör må vara Simon men han är tyvärr inte med på bilden utan det är hans bröder Jonny, Shabo och Suheil. Han var på Grönan med barnen men vi andra hade jätte trevligt tillsammans. Det var riktigt kul!

  2. Är det faktiskt sin kusin Simon som jag ser, och som är frisör för min man och mina barn?
    Jag har inte följt din blogg på länge, Sonia, men jag gläds att du är på bättringsvägen. Och så bra att du fortsätter och skriver, för vägen tillbaka kan nog vara nog så svår och tuff. Lycka till på Mösseberg, låter som det kan bli en fantastisk upplevelse, även om det är jobbigt att vara borta från barnen. Men kanske också lite, lite skönt att bara få tänka dig själv. En allt friskare dig. Många kramar Katarina