Gästbloggare

Snart är det jul

Nu är det inte många dagar kvar till jul och min jul skall jag fira bland nära och kära i Skåne om allt går enligt beräkningarna. Jag tar tåget och åker första klass. Hur underligt det än låter blev det billigare än att åka i andra klass. SJ-s biljettsystem förstår jag mig inte på men det är bara att tacka och ta emot. Jag behöver således inte ha några matbekymmer under helgen och är övertygad om att få fira en traditionsrik och stämningsfull jul. Jag kanske rent av får uppleva en del gamla barndomsminnen och får träffa små barn som jag inte sett tidigare. Barn är så omedelbara och tycker att julen är spännande. Det skall bli riktigt roligt att se hur barnaögonen tindrar på julafton. Jag minns ju hur förväntansfull jag själv var som barn och hur man räknade dagar och timmar innan det äntligen blev julafton. Ännu har jag inte firat någon jul i total ensamhet och det är jag innerligt tacksam för. Jag är också tacksam för att jag är frisk och klarar att resa utan sällskap. Numera är ju bagaget hjulförsett och det finns alltid någon hjälpsam person som hjälper en gammal dam att kliva av och på tåget. I juletid blir alla människor mycket snällare och hjälpsammare än de är i vardagslag. Jag har sett i tidningarna att en hel del organisationer och privatpersoner anordnar julfirande för ensamma och hemlösa. Jag tycker att de som ställer upp i sådana sammanhang är värda en stor eloge för sin osjälviskhet. Till sist önskar jag dem och mina läsare en riktigt God och Fröjdefull Jul .dagny-jul

Inlägget är kategoriserat som: Hälsa

Stängt för kommentarer

Stängt för kommentarer

 1. Dagny Carlsson

  Hej Gunvor

  Tack för omtanken.Nu när själva julhögtiden är över kan jag bara konstatera att jag upplevde en mycket trevlig julhelg. Dig vill jag önska Ett Riktigt Gott Nytt År.

  Vänliga hälsningar
  Hundraåringen

 2. Hoppas du får en god jul!

 3. Dagny Carlsson

  Hej Mia

  Tack för kommentaren, Det var allt i sista minuten du hittade till min blogg för jag avslutar gästspelet som bloggare på den här sidan på nyårsafton
  Jag önskar dig också Gott Nytt År.

  Vänliga hälsningar
  Hundraåringen

 4. Hej Dagny! Jag hoppas du har haft en trevlig jul, men jag saknar dig på bloggen.Hittade dig av en slump och har stor glädje av dina inlägg.Ett Gott NyttÅr önskar jag dig. Mvh från 60-åringen :)

 5. Dagny Carlsson

  Hej Marie

  Tack för att du skriver så vänligt till mig. Jag måste tyvärr meddela dig att jag lämnar den här sidan efter att ha gästbloggat i över ett år. Jag kommer att sakna alla trevliga läsare men det kommer säkert yngre och duktiga bloggare som skriver lite annorlunda och bättre än en gammal tant. Gott Nytt År.

  Vänliga hälsningar
  Hundraåringen

 6. Dagny Carlsson

  Hej Simon

  Det var riktigt roligt att du ville skriva till mig. Det blev jag verkligen glad över. Det var mycket som vi fick klara oss utan förr i tiden och du skall vara riktigt glad att du inte var barn då för det fanns ingenting av det som du tar för självklart. Om du och mormor vill läsa mer om vad jag skriver om förr och nu får ni leta upp min andra blogg för på nyärsafton slutar jag att skriva på den här sidan. Jag önskar dig och familjen Gott Nytt År.

  Vänliga hälsningar
  Hundraåringen

 7. Dagny Carlsson

  Hej Roland

  Tack för din vänliga kommentar. jag har gästbloggat på den här sidan ett tag och en gäst kan inte stanna för evigt. Adressen till min egen blogg är 123minsida.se/Bojan. Denna sida har jag haft i drygt ett år och där skriver kag om gammalt och nytt och kåserar och raljerar om det mesta.
  Min far blev endast 44 år och dog antagligen av diabetes. Man visste inte mycket om den sjukdomen på den tiden. Min mor blev 80 år och en syster till mig dog nyligen vid 94 års ålder. Min mormor och farfar levde tills de var 93 och det var en hög ålder på den tiden.

  Vänliga hälsningar
  Hundraåringen

 8. Hej Dagny! Jag heter Simon och är nio år gammal. Min mormor, mamma och jag sitter och läser dina trevliga berättelser tillsammans. Det är roligt att höra hur det var förr i tiden.
  Gott nytt år önskar vi dig!
  Kram från Simon.

 9. Hej Dagny! Helt enastående at få läsa bloggen din(är fortfarande ngt.unikt att en drygt 100-årig dam bloggar.., därtill med ett så nyanserat&mångfacetterat och intressant innehåll..
  Läste att du endast kommer att fortsätta på din privata blogg efter årskiftet, vilken webbadress finns den på? Undrar även över hur gamla dina föräldrar blev?(o.ev.syskonen).
  Med vänlig hälsning.
  Ifrån”bara drygt halvvägs till hundra”.

 10. Dagny Carlsson

  Hej Annepauline

  Tack för kommentaren. Tyvärr kommer du inte att få läsa några blogginlägg på det nya året. Min tid som gästbloggare tar slut i och med årsskiftet men jag kommer fortfarande att skriva inlägg i min privata blogg om du vill läsa mig där. Gott Nytt År!

  Vänliga hälsningar
  Hundraåringen

 11. Hej Dagny
  Så roligt och intressant att läsa din blogg. Hoppas du haft en skön jul och ett riktigt Gott Nytt 2014. Ser fram emot att fortsätta läsa din blogg. Fantastiskt att kunna få ta del av dina tankar om att åldras i Sverige.
  Marie

 12. Dagny Carlsson

  Hej Gunilla

  Tack för julhälsningen. Min resa gick perfekt och jag har firat en riktigt trevlig julhelg. Sj har så konstiga priser att man kan resa första klass och bar betal en femtilapp mer än det skulle kosta att åka andra klass. För den 50-lappen fick jag kaffe med dopp under resan. Gott Nytt År önskar jag dig också.

  Vänliga hälsningar
  Hundraåringen

 13. Dagny Carlsson

  Hej Äppelblom

  Tack för kommentaren. Jag är mycket nöjd med mitt julfirande tillsammans med flera generationer av släkten. jag vill gärna önska dig Ett Gott Nytt År.

  Vänliga hälsningar
  Hundraåringen

 14. Dagny Carlsson

  Hej Lena

  Tack för kommentaren. Min jul blev mycket trevlig och jag träffade många rara barn som trodde på tomten och vara glada och tacksamma över sina julklappar. Jag önskar dig Ett Gott Nytt År.

  Vänliga hälsningar
  Hundraåringen

 15. Dagny Carlsson

  Hej Sverker

  Tack för kommentaren. Sj skötte sig oklanderligt och jag kom faktiskt hem en kvart tidigare än tidtabellen visade. Jag önskar dig Gott Nytt År.

  Vänliga hälsningar
  Hundraåringen

 16. Dagny Carlsson

  Hej Åsa

  Tack för julhälsningen. Jag hoppas att du hade det trevligt
  med din farmor under julen- Gott Nytt År!

  Vänliga hälsningar
  Hundraåringen

 17. Dagny Carlsson

  Hej Annika

  Tack för julhälsningen. jag hade det mysigt under julen och nu önskar jag dig Gott Nytt År.

  Vänliga hälsningar
  Hundraåringen

 18. Dagny Carlsson

  Hej Anita

  Tack för din vänliga kommentar. Jag hade en riktigt trevlig jul i Skåne och träffade släkt som jag inte sett på flera år. Jag accepterar att bli kallad för gammal dam för jag om n ågon har åldern inne, Jag önskar dig Ett Riktigt Gott Nytt År.

  Vänliga hälsningar
  Hundraåringen

 19. Dagny Carlsson

  Hej Carin

  Tack för din kommentar.Jag förstår att du gläder dig över besök av barn och barnbarn. Det verkade lite dramatiskt med julklapparna som stack iväg. Barn har de konstigaste önskningar nuförtiden och det vill till att kunna uppfylla dem. Jag önskar dig och familjen Ett Gott Nytt År.

  Vänliga hälsningar
  Hundraåringen

 20. Dagny Carlsson

  Hej Inga-Britt

  Tack för julhälsningen. Jag önskar dig Ett Riktigt Gott Nytt År 1914. Jag skriver mitt sista inlägg i Hundraåringens blogg i morgon och om du vill läsa mina alster i fortsättningen så hänvisar jag till min privata blogg.

  Vänliga hälsningar
  Hundraåringen

 21. Dagny Carlsson

  Hej Inger

  Tack för kommentaren.SJ blir man aldrig riktigt klok på, men jag kom i alla fall både fram och tillbaka utan några problem. Men det känns alltid lite pirrigt innan man är hemma igen. Jag önskar dig Ett Gott Nytt År 2014.

  Vänliga hälsningar
  Hundraåringen

 22. Hoppas du haft en trevlig jul. Gott nytt år! Jag ser fram emot att få läsa dina trevliga blogginlägg även under hela år 2014.

 23. God fortsättning på julen. Hoppas resan till Skåne gick bra och att du hade en fin vistelse här hos oss i söder. Visst är det trevligt att åka tåg, jag ska prova 1:a klass nästa gång det bär i väg. GOTT NYTT ÅR och på återseende.
  Gunilla i Hässleholm

 24. God Jul och Gott Nytt År önskar jag dig lite i efterskott. Hoppas din julhelg har varit bra – själv har jag fått umgås med barn och barnbarn.
  Varm julkram till dig!

 25. Hoppas din resa och din jul blev just så som du önskade. Själv firade jag med mina barn och 4 barnbarn där förväntan på Tomten och paket var stor. God fortsättning till dig. Lena

 26. Hoppas resan gått som den skulle utan förseningar och en God Jul önskar jag dig som ny läsare av din blogg.

 27. Jag öskar dej en fröjdefull Jul med de dina, själv ska jag fira med bl.a farmor Karin som bara är 91… Julkramar Åsa

 28. God jul, Dangy! Det låter som att du kommer få en trevlig jul i Skåne.

  Annika

 29. God Jul på dig och vilket helt underbart foto på dig som du har idag. Rimfrost och paket och en gammal vacker dam för jag förmodar att man får kalla dig gammal dam när du är över 100 år. Ha det nu en helt underbar jul med barn och gran och god mat och ett gott nytt år. Många varma tankar till dig som faktiskt förgyllt hela detta år med dina härliga blogginlägg

 30. God Jul Du förtjusande tomtenissa!
  När får vi Din bild på julkort? Kanske nästa år?
  Jag gläder mig med Dig åt Din jul i Skåne! Resan kommer säkert att gå bra,Du verkar vara en van tågåkare!
  Vi själva här i Uddevalla får besök av en av våra döttrar med familj. De kommer just från Skåne och är sex personer.Härligt!Traditioner är viktiga.
  Vårt barnbarn som bor här i stan, har önskat vandrande pinnar som julklapp. De är inhysta hos oss så länge. Men i morse hade de stuckit!
  Ve och fasa!!Hjälp!—De hade gömt sig i citronmelissen!! Pussst!
  Varma hälsningar till Dig från Carin!

 31. Go’Jul till dej också. Ser fram emot att läsa din blogg i nästa år..med intresse ! Önskar dej allt gott för julen och det nya året.

 32. Hej Dagny,
  Förstår mig inte heller på SJ:s biljettpolicy, men jag tycker det är rätt mysigt att åka tåg. jag är så imponerad av dig och dit engagemang i allt du gör. Du är en riktigt tuff tjej
  Vill önska dig också en riktigt God Jul med dina nära o kära:
  Kram!

 33. Dagny Carlsson

  Hej Eva

  Du kom med den andra hälsningen från Kristianstad och jag tycker att det är roligt att få hälsningar söder ifrån också. GOD JUL på dig också.

  Vänliga hälsningar
  Hundraåringen

 34. Välkommen till Skåne och Kristianstad där jag också bor. Önskar dig en fin och trevlig God Jul! kram

 35. Dagny Carlsson

  Hej Kattis

  Det år trevligt att få en julhälsning från min hemstad. Jag kommer att vara i Kristianstad en av juldagarna och det ser jag fram emot.

  Vänliga hälsningar
  Hundraåringen

 36. Dagny Carlsson

  Hej Ingrid

  Tack för julhälsningen. Jag vill också önska dig en riktigt God Jul.

  Vänliga hälsningar
  Hundraåringen

 37. Önskar dig en riktigt God Jul med nära och kära i vårt vackra Skåne!
  Tack för din fina blogg som jag alltid läser när du skrivit något inlägg.
  :)

 38. Önskar dig en ”Fridfull” Julhelg,med dina nära o kära.
  Mvh:Hallandskusten.

 39. Dagny Carlsson

  Hej Monica

  tack för kommentarer. Jag vill också önska dig en riktigt trevlig julhelg-

  Vänliga hälsningar
  Hundraåringen

 40. Dagny Carlsson

  Hej Helena

  God Jul och Gott Nytt År vill jag gärna önska dig också-

  Vänliga hälsningar
  Hundraåringen

 41. Dagny Carlsson

  Hej Britt-Marie

  tack för din kommentar. Jag är fullt återställd efter mitt fall och jag blev väl omplåstrad så långe jag behövde vård. Det är klart att jag tycker att är trist att åka ensam, men alternativet är att jag aldrig skulle komma någonstans om jag inte vågade åka själv.Julen är ju den stora familjehögtiden och jag önskar dig en riktigt God Jul tillsammans med nära och kära.

  Vänliga hälsningar
  Hundraåringen

 42. Dagny Carlsson

  Hej Lotten

  Tack för din julhälsning. Jag vill också önska dig en riktigt God Jul.

  Vänliga hälsningar
  Hundraåringen

 43. Dagny Carlsson

  Hej Vivi-Maj

  Tack för din kommentar om biljettkrångel. Jag blev nästan gråtfärdig när jag skulle köpa biljett över nätet. Det slutade med att jag fick ta tunnelbanan in till Centralen och köpa min biljett. På mindre järnvägsstationer är man i bästa fall hänvisad till en automat.Jag gläder mig också över att vi går mot ljusare tider och dagarna blir längre. Jag vill även önska dig en riktigt God Jul.

  Vänliga hälsningar
  Hundraåringen

 44. Dagny Carlsson

  Hej Margaretha
  Tack för din julhälsning. jag tycker att det skall bli underbart att komma till Skåne och tror säkert att det blir trevligt. jag önskar dig en trevlig familjejul och sedan hörs vi igen.

  Varma hälsningar
  Hundraåringen

 45. GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR !

 46. En riktigt fin och rolig julhelg önskar jag dig, och en trevlig resa!ty

 47. God jul!

 48. Hej Dagny! SJ:s biljettsystem är obegripligt även för mig och ibland har det slutat med en busstur istället pga svårigheter att skaffa tågbiljett. Nu hoppas jag verkligen att Skåne-vädret skulle bättra på sig men det verkar bli som vanligt, grått och blött. Desto roligare att det är vintersolstånd imorgon, den 21 december, och vi får längre och kanske ljusare dagar redan nästa vecka. Välkommen till Skåne och jag önskar dig en riktigt fin helg.

 49. Vill bara önska dig God Jul och Gott Nytt År! Hoppas att du får en trevlig Skånevistelse med nära kära. Vi ska fira julen med ena dottern och hennes familj och svärföräldrar. Kul att Ida läser din blogg, de var några år sedan vi jobbade i hop.

 50. Dagny Carlsson

  Hej Solbritt

  Tack för att du tänker på mig och läser det jag skriver. Jag skall försöka att inte stressa eller oroa mig inför min resa, För hur det nu är så är det inte så vanligt att gamla tanter är ute och åker tåg alldeles ensamma. Det är väldigt uppmuntrande för en bloggare att få snälla och vänliga kommentarer- Jag önskar dig en riktigt God Jul-

  Vänliga hälsningar
  Hundraåringen

 51. Dagny Carlsson

  Hej Brirr.Marie

  Tack för vänlig kommentar, Ja, jag ser framemot att få fira jul med mina kära släktingar. Jag tycker förstås att det är lite ”pirrigt” att resa ensam men jag hoppas att det skall gå bra och att jag kommer fram i rätt tid. Men det är bara att lita på att det inte inträffar något oväntat eller tråkigt.Tågen går väldigt fort nu för tiden och det tar inte många timmar att komma till Skåne. Det finns alltid snälla människor som hjälper en gammal tant med bagaget. jag önskar dig en riktigt God Jul tillsamman med barn och barnbarn.

  Vänliga hälsningar
  Hundraåringen

 52. Bästa Dagny!
  Hoppas du får en riktigt fröjdefull jul på alla sätt och vis även om den inte blir vit.
  Var rädd om dig och tack för allt du delat med av i din blogg.Gott slut på 2013!
  Ser fram emot nya inlägg det kommande året.Ha det nu riktigt skönt bland nära. och kära.Julhälsningar från Ystad.

 53. Kära Dagny!
  Förstår att arm och ben har bättrat sig. Verkligen roligt att höra!
  Blev också så glad när jag läste att du firar jul med nära och kära. Visst är det underbart med tindrande barnaögon och gemenskapen människor emellan. Själv har jag fyra barn med familjer, så jag tror inte jag behöver oroa mig för ensamma jular. de är så omtänksamma och rara.
  Jag beundrar dig, som åker tåg ensam och fixar det! Jag är så ovan vid tåg och buss, men bleve jag tvungen så gick det väl. Hoppas allt funkar för dig och önskar dig en fin och fridfull helg.
  Må så gott!! Kramar
  Britt-Marie

 54. Dagny Carlsson

  Hej Ida

  Jag vill också önska God Jul och Gott Nytt år och tycker att det är mycket trevligt att du hör av dig. Man får lära sig att göra mycket olika saker som ensam. Skulle man räkna med sällskap alltid så hände det inte mycket i tillvaron. Jag ser fram mot mitt julfirande och bara känslan att ha familjemedlemmar omkring mig känns väldigt tillfredsställande. Jag kommer ihåg rätt många av mina gamla arbetskamrater men tyvärr är så gott som alla av dem borta sedan länge.

  Vänliga hälsningar
  Hundraåringen

 55. Hej igen Dagny!
  Jag vill önska dig en riktig GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR. Jag är klar med julbestyren och kommer att fira jul här i Sundsvall med barn och barnbarn. Jag håller med dig om att det är trevligt att vara med små barn på julen för när jag ser deras förväntningar så minns jag också hur jag själv såg fram emot tomten med stor spänning. Jag beundrar dig som reser ensam. Hoppas att du får en riktigt bra resa. Vilket trevligt kort du bifogade i dag.
  Sköt om dig Dagny. Jag ser fram emot ditt bloggande även i fortsättningen. Det är så trivsamt och intressant att läsa.
  Roligt att du också kom i håg Nina Lindeberg.
  Varma hälsningar från Ida