Gästbloggare

Gott Nytt År

Nu skall vi snart övergå till ett nytt kalenderår och då skall man helst vaka in det nya året i glada vänners lag och gärna skåla i champagne. Tro inte att det alltid varit en tradition. Till skillnad från julfirandet som har tusenåriga anor är nyårsfirandet en relativt ny företeelse i vårt land. Den fanns inte som tradition i det gamla bondesamhället och jag kan inte minnas att vi i min barndom firade nyårshelgen varken med nattvak eller fyrverkerier. Att det var dags att byta almanacka för att den gamla tagit slut var självklart och på Nyårshelgen åt man vanligtvis upp det som blivit kvar av julmaten och piffade upp den med något nytillagat. Nu fasar hundägarna för att deras vovvar skall bli vettskrämda av allt smällandet som man här i storstaden starta r långt före tolvslaget och inte avslutar helt förrän långt in på ”småtimmarna.” Ett storlaget fyrverkeri med kort varaktighet kan vara trevligt att titta på, men jag tycker faktiskt inte att folk i allmänhet bör förpesta luften med att bränna av raketer på nyårsnatten. Skansen har gjort det till tradition att värdigt avsluta det gamla året och inviga det nya och det skall jag njuta av på nyårsnatten. I och med att 2013 tar slut är också mitt uppdrag som gästbloggare på den här sidan slutfört och jag vill därför tacka alla trogna läsare och kommentatorer för ni velat läsa mina något gammalmodiga inlägg. Det är inte utan saknad jag önskar alla Ett Gott Nytt År.Gott Nytt Ar JPG1

Inlägget är kategoriserat som: Hälsa

Stängt för kommentarer

Stängt för kommentarer

 1. Tack finaste hundraåring för alla inlägg!! Ska du inte blogga mer nu?

 2. Jag önskar dej inte ett bara Ett Gott Nytt År utan Ett Godare Nytt År. Du har inspirerat mej, glatt mej och gett mej nya krafter. Tack, men guds skull sluta inte blogga…
  Kramar och kärlek Åsa.

 3. Åhhh vad jag kommer att sakna den här bloggen! Helt underbar!
  God fortsättning på det nya året!

 4. åh, innebär detta att du kommer att sluta blogga? eller var kommer du att blogga någonstans? vill inte gå miste om dina kloka inlägg.

 5. Dagny Carlsson

  Hej Gilda

  Tack för din kommentar. Det är inte jag som har hittat på att man måste scrolla upp hela sidan för att komma till mitt sista inlägg. Men om du använder tangenten End på höger sida om de vanliga tangenterna så rullas alltihop upp på en gång. Jag hoppas att du börjat med att läsa under rubriken ”bloggingång. Gott Nytt År!

  Vänliga hälsningar
  Hundraåringen

 6. Dagny Carlsson

  Hej Leo

  Tack för nyårshälsningen. Jag vill gärna önska dig också ett riktigt bra år 2014.

  Vänliga hälsningar
  Hundraåringen

 7. Gott Nytt År Dagny!
  Jag gillar att läsa din blogg och har också hittat den andra du har, så jag kommer att fortsätta att följa dig. Men jag tycker det är så dumt att på den så måste jag skrolla ner hela vägen för ditt senaste inlägg ligger inte högst upp utan längst ner. Och jag ser heller inte vilket datum respektive inlägg är upplagt. Vet inte om det beror på att jag läser på en Ipad, men något tokigt är det. Har hör mig för med grabbarna som ligger bakom den webbsidan men de verkar inte förstå.
  Nåväl, jag hoppas du fortsätter skriva för du är en klok och intressant gammal dam.

 8. Gott nytt år!

 9. Dagny Carlsson

  Hej Kattis

  Tack för din uppmuntrande kommentar. Jag kommer att fortsätta som vanligt med min alldeles egna blogg. På 1177 har jag bara varit tillfällig gästbloggare och som du förstår så måste en gäst förr eller senare säga adjö- Gott Nytt År på dig själv.

  Vänliga hälsningar
  Hundraåringen

 10. Hej
  Tusen tack för alla fina inlägg du gjort i din blogg!
  Du måste fortsätta att blogga för vi alla saknar dig annars.
  Gott Nytt År kära du!

 11. Dagny Carlsson

  Hej Lena

  Tack för din kommentar. Roligt att du också bloggar, Jag skall leta upp din sida så snart jag får tid. Ovning ger färdighet och det kommer du få ju längre du håller på att skriva. Jag hoppas att du får en trevlig Nyårsafton.

  Vänliga hälsningar
  Hundraåringen

 12. Dagny Carlsson

  Hej Annika

  Tack för dina positiva omdömen. Det känns riktigt roligt att bli uppskattad när man skriver. Om du skall läsa min andra blogg så tycker jag att du skall börja med ”Bloggingång” och sen titta lite på ”Avsnitt 2″. ”Tuta och Kör” har jag knappt hunnit börja på. Ibland kan mina inlägg bli lite skämtsamma för jag skriver ofta i kåseriform.

  Vänliga hälsningar
  Hundraåringen

 13. Har varit inne och kikat lite redan i den privata. Du är ju så bra på att skriva frekvent. Jag har en egen blogg ”Lena. Järefäll mittilivet” men har inte skrivit så ofta som du men ska bli mer nu tänker jag.

  Ha en bra kväll/Lena

 14. Gott nytt år, Dagny!

  Synd att du ska sluta blogga här. Vi får börja läsa din andra blogg istället. Men den verkar lite knepig… Hamnar de senaste inläggen under rubriken ”Tuta och kör”, då? Till och med jag som är ganska ung och van vid datorer blev lite förvirrad.

  Vänliga hälsningar
  Annika

 15. Dagny Carlsson

  Hej Anita

  Tack för din långa och vänliga kommentar. Jag vet att det gick lite fortare för stadsbor att få elektricitet och moderna bekvämligheter och att dröjde längre på landsbygden. Min mormor fick aldrig någon el i sin stuga och hon dog samma är som vår nuvarande kungs farfarsfar.Lycka till med nyårsfesten och Gott Nytt År.

  Vänliga hälsningar
  Hundraåringen

 16. Dagny Carlsson

  Hej Igen Stellan

  Ingen orsak att be om ursäkt. Berömmet för fotomontaget skall jag framföra till goda vän som är en utmärkt fotograf som som är mästaren bakom alla bilder. Hon är min främsta supporter och har gett mig tillgång till sitt fotoarkiv.Äras den som äras bör och jag hoppas hon läser dina berömmande ord.

  Vänliga hälsningar
  Hundraåringen

 17. Dagny Carlsson

  Hej Stellan

  Tack din snälla och positiva kommentar.Jag antar att jag har en viss naturlig fallenhet för att uttrycka tankar och känslor och den har jag sent omsider fått användning för när jag på gamla dagar fick ett infall att bli bloggare.Jag svarar på alla kommentarer, dels för att det ingår i mitt avtal och dels för att jag tycker att det skulle vara oartigt att inte tacka för att läsaren gjort sig besväret att kommentera. Under den här tiden har fått kontakt med många trevliga personer och det är mycket angenämt. Du kan fortsätta att läsa inlägg i min privata blogg. Adressen har jag skrivit ner många gånger idag. Du hittar den i flera brevsvar. Jag har ingenting emot att fortsätta våra kontakter. Jag önskar dig ett Gott Nytt År.

  Vänliga hälsningar
  Hundraåringen

 18. Dagny Carlsson

  Hej Anders

  Tack för ditt snälla omdöme om min bloggsida. Jag startade en privat blogg några månader innan jag blev Hundraåringen hos Vårdguiden och det var kanske på grund av den som jag fick gästblogga. Adressen är 123minsida.se/Bojan.

  Vänliga hälsningar
  Hundraåringen

 19. Dagny Carlsson

  Hej Sol-Britt

  Tack för att du velat läsa mina alster. Det är en angenäm känsla att veta att jag inte bara skrivit strunt utan blivit uppskattad av läsaren. Jag fortsätter att skriva i min privata blogg för jag tycker att det är roligt och där har jag också snälla och förstående läsare-Jag vill också önska dig Gott Nytt År-

  Vänliga hälsningar
  Hundraåringen

 20. Dagny Carlsson

  Hej Ida

  Tack för kommentaren. Vår vän Margaretha är en kämpe och hon kommer att bli frisk det är jag helt övertygad om. Det skulle faktiskt vara riktigt roligt om vi kunde träffas någon gång och jag fick se om jag kände igen dig från förr.

  Vänliga hälsningar
  Hundraåringen

 21. Dagny Carlsson

  Hej Inga-Britt

  Gott Nytt År önskar jag dig också och tackar för att du skrivit kommentarer.

  Vänliga hälsningar
  Hundraåringen

 22. Dagny Carlsson

  Hej Maj-Gret

  Tack för att du har läst min blogg och haft utbyte av den. Min privata blogg har adressen: 123minsida.se/Bojan. Jag önskar dig Ett Gott Nytt år och välkommen till Bojans blogg.

  Vänliga hälsningar
  Hundraåringen

 23. Dagny Carlsson

  Hej Lena

  GOTT NYTT ÅR vill jag önska dig och samtidigt tacka för att du varit en av mina läsare. I min privata blogg finns det en hel del att läsa och jag börjar på en tredje sida idag.

  Vänliga hälsningar
  Hundraåringen

 24. Dagny Carlsson

  Hej Julia

  Tack för din vänliga kommentar. det har varit roligt att berätta om förr och nu och om om det har intresserat läsaren känner jag mig nöjd. Gott Nytt År önskar jag dig.

  Vänliga hälsningar
  Hundraåringen.

 25. Dagny Carlsson

  Hej Margaretha

  Jag önskar dig dig ett riktigt Gott Nytt År och jag är så glad att vi inte tappat kontakten efter alla dessa år. Datorn ger oss bra kontaktmöjligheter inte sant?.

  Vänliga hälsningar
  Hundraåringen

 26. Så tråkigt att du inte fortsätter med ditt bloggande. Det har varit en ren fröjd att få läsa dina inlägg och mycket känner jag igen sedan jag var barn fast jag är så mycket yngre men här uppe i obygden var allting senare. Vi hade tex inte el förrän på mitten av 50-talet. Inte vatten eller toa förrän på 60-talet så nog minns jag en del men det har verkligen varit roligt att höra om gamla tider och du skriver så väldigt bra och intressant. Här blir det nog ganska lugnt. Det finns så många hundar här så vi skickar upp rislyktor istället för att ha raketer och det blir nog ett rätt lugnt firande även om vi (sonen och jag) är bortbjuda på fest. Ha nu ett väldigt gott nytt år. Kram och tack för det år som varit.

 27. Jag var lite slarvig när jag skrev mitt senaste inlägg. Stavade mitt namn fel. Jag glömde också berömma dig för det fina fotomontaget. Riktigt ”julfint” är det.

 28. Hej Dagny!
  Jag hoppas att Du har haft en trevlig jul. Jag saknade Ditt skrivande i bloggen de dagarna som Du gjorde juluppehåll.
  Det har varit roligt och intressant att läsa Dina trevliga inlägg. Du har varit med om mycket under Ditt långa liv, och skildrat mycket på ett trevligt o inspirerande sätt. Jag ”upptäckte” inte bloggen förrän efter TV-programmet, men jag skulle gärna ha velat dela din bekantskap långt tidigare. Jag är förundrad över att Du skriver så fantastiskt lättsamt och vardagligt. Jag kommer att sakna Dig på den här bloggen, men skulle gärna hålla kontakten med Dig på något vis.(Du har ju min E-postadress)
  Tack för alla trevliga inlägg. Tack för att Du har bemödat Dig om att svara på så många människors skrivande. Förstår inte hur Du har hunnit med.
  Till sist vill jag önska Dig ett Gott Nytt År! Jag önskar också att Du får ha hälsan och Din skrivförmåga kvar länge till. Ditt skrivande har inspirerat mig mycket. Tack min vän!

 29. Hej Dagny,
  Det har varit intressant, roande och givande att läsa dina inlägg med jämförelser om nu och då samt Dina tankar och vinklingar. Hoppas Du fortsätter att ”blogga” på någon annan sida.

  Må så gott och sköt om Dig,

  Gott Nytt År

  Anders i Göteborg

 30. Tack fina Dagny för allt du delat med dig av. Det har varit så nöjsamt och berikande att få ta del av dina trevliga berättelser och tankegångar. Hoppas att 2014 blr ett friskt och spännande år för dig.
  Allt gott önskar jag dig på det nya året.
  Lev väl och var rädd om dig.
  Tacksamma och varma hälsningar.

 31. Hej igen!
  Jag måste skriva ett litet inlägg till. Hälsa Margareta så gott från mig. Det är en grym sjukdom men många blir botade och jag hoppas verkligen av hela mitt hjärta att hon är en av dem.
  Varma hälsningar från Ida

 32. Gott nytt år och ha det så bra 2014

 33. Gott Nytt År till dig också. Jag kommer att sakna den här bloggen. Har du en annan blogg så skulle jag gärna villa veta adressen till den.
  Hälsningar från Mariehamn
  Maj-Gret

 34. Gott Nytt. År till dig och tack för den trevliga läsningen. Kommer kika in på din egna blogg för att få fortsatt god läsning.

  Lena

 35. Stort tack för att du har delat med dig av dina tanksr och återblickar från ditt liv. Jag önskar dig ett riktigt gott nytt år!
  Hälsningar från Julia Ohlström i Varberg

 36. Hej,Dagny.Önskar dig Ett Gott Nytt År 2014.
  Det har varit så trevligt att få följa dina inlägg.
  Kram:Hallandskusten.

 37. Hej, Dagny, och gott nytt år!
  Är en ny läsare – fick nys om din blogg via tv.
  Då, jag är en beundrare av det ”gamla”, och är av tanken att allt var bättre förr, trots att jag är 80-talist, så är denna bloggen som guld för mig.
  Det verkade finns mer charm i 20-talets svängom och man hade roligare, luften var renare och så mycket var orört.
  En snabb fråga: Blev dansen Charleston någonsin stor här i Sverige? Och var mjölbarerna en samlingsplats?
  Ha det underbart och tack för en underbar blogg.
  Med vänlig hälsning Rickard

 38. Nu är julen slut och 2013 ett minne blott. Julen var mycket fin vi var i Malmö hos yngsta dottern på julafton.Vill härmed önska dig Gott Nytt År!

 39. Gott Nytt År Dagny och tack för din tid som gästbloggare i Vårdguiden, det har känts så tryggt att läsa den. Kommer att fortsätta läsa dina andra bloggar.

 40. Dagny Carlsson

  Hej Igen Monica

  Det låter verkligen trevligt när du berättar om din jul i England. Jag har firat jul på olika platser i i utlandet men då bodde jag på hotell och det blev ingen familjejul.Men en jul tillsammans med nära och kära värderar jag högst.

  Vänliga hälsningar
  Hundraåringen

 41. Dagny Carlsson

  Hej Monica

  Tack för ännu en kommentar. Det känns alltid lite äventyrligt att resa långväga med tåg alldeles ensam. Folk är hjälpsamma och snälla för det mesta. Men åker man tåg sent på kvällen får man alltid lyfta av väskan själv. Då har alla alldeles för bråttom för att tänka någon annan än sig själv. Jag önskar dig Gott Nytt År.

  Vänliga hälsningar
  Hundraåringen

 42. Dagny Carlsson

  Hej Annepauline

  Tack för att du kommenterar mina inlägg.Jag har ingenting emot ett fyrverkeri på N´nyårsnatten men det är när smått berusade personer och barn hanterar fyrverkeripjäser som jag tycker att det har gått snett. Det händer olyckor vart enda år och nästa år får inte privatpersoner längre köpa stora tunga raketer. Det är ett steg i rätt riktning men ingen kan vara säker på att det inte sker olyckor innan dess. Gott Nytt År på dig också.

  Vänliga hälsningar
  Hundraåringen

 43. Dagny Carlsson

  Hej Malin

  Tack för din kommentar. Jag känner mig lite tom idag när jag skrivit inlägg för sista gången och kommer att sakna mina läsare. Men en gäst kan inte stanna för evigt och nu tar jag adjö. Min egen blogg hittar du på adressen 123minsida.se/Bojan. Jag önskar dig Ett Riktigt Gott Nytt År.

  Vänliga hälsningar
  Hundraåringen

 44. Dagny Carlsson

  Hej Ida

  Tack för din kommentar.Det gläder mig att du är nöjd med julfirandet. I Skåne var det +9 grader och gräsmattorna var gröna som på våren. Snön kan man undvara för det är lie si och så med snöröjningen där jag bor. Det känns bra att vi inte tappar kontakten och som du kanske märkt så tar jag ut svängarna när jag skriver i min privata blogg.Visste du att vår gemensamma arbetskamrat Margaretha har bröstcancer och skall genomgå en tuff cellgiftsbehandling efter helgen? Gott Nytt År vill jag önska dig också.

  Vänliga hälsningar
  Hundraåringen

 45. Kan tillägga att vi firar både jul och nyår i England, det är riktigt roligt och en härlig varm stämning bland grannar och okända man möter, vår dotter och måg bor här och livet har fått nya dimensioner när vi får uppleva ett annat land och lära känna deras vänner och gäster.

 46. Ett riktigt Gott Nytt År önskar jag dig Dagny! Och så glad att din julresa gick bra, tänkte på dig ofta och kanske skönt att fira nyåret hemma igen.

 47. Jag är skotträdd som en hund jag också. Jag tycker inte det är ett dugg roligt när småungar springer och kastar smällare åt alla håll och kanter. Fyrverkerier under ordnade former kan som du skriver vara festliga att titta på men när ungar eller onyktra personer slänger raketer hit och dit vill jag helst hålla mig inomhus. Min före detta granne i Finland misslyckades så totalt med uppskjutningen av en raket så den for rakt genom framrutan på en bil som åkte förbi på vägen. Det var ren tur att inte någon av de två personer som satt i bilen blev skadade. Det blev en dyr raket för grannen. Han har inte köpt en enda nyårsraket efter den händelsen.
  Gott Nytt År till Dig! Jag hör av mig på din blogg.

 48. Hej!

  Jag har mer eller mindre regelbundet följt din blogg under året och det har varit fascinerande och intressant läsning. Jag förstår av dina senaste inlägg att det är from nästa år slutbloggat på Vårdguiden för din del. Var hittar jag din andra blogg?
  Stort tack för alla läsvärda inlägg och jag önskar dig ett riktigt Gott Nytt År 2014. Hälsningar från Malin

 49. Hej igen Dagny!
  Trevligt att du hade en bra jul och att resan gick bra. Här har också julen avlöpt till full belåtenhet. Det enda som saknades var snön. Vi fick ingen vit jul i år. Men värre saker kan hända. Eftersom detta var ditt sista inlägg som gästbloggare här så är även detta min sista kommentar här. Jag läser redan din andra blogg och det kommer jag att fortsätta med och mina kommentarer får komma där i fortsättningen.
  Vill önska dig ett riktigt Gott Nytt År så hörs vi nästa år.
  Varma hälsningar från Ida