Gästbloggare

Galaföreställning

I inledningen till min blogg talar jag om att jag inte är lik den hundraåring som hoppade ut genom fönstret och som det skrivits en bok om. Denna mycket omtalade bok har det nu blivit en film av och den skall ha premiär på juldagen. Det kostar mycket pengar att göra film i våra dagar och dem vill man helst få tillbaka med ränta så småningom. Det lyckas kanske om man gör bra reklam för den innan den skall visas för allmänheten. Det ärr troligen bra PR att förhandsvisa en ny film med hjälp av en galaföreställning och bjuda in kändisar av alla kategorier. På galaföreställningar går publiken som bekant in på en röd matta och bredvid står en hord av pressfotografer och tar bilder. De mest kända får sedan sitt fotografi publicerat i tidningar som sysslar med kändisskvaller. Jag blev mäkta förvånad över att bli inbjuden att övervara den här filmförevisningen för mitt kändisskap har inte någon högre dignitet. Jag är bara tanten som bloggar och blogga det kan vem som helst göra utan att ha något viktigt att förmedla. Jag hade aldrig tidigare varit på en galaföreställning, men någon gång skall vara den första, så jag tackade ja utan att direkt tänka mig för. Man fick bjuda med sig någon att sällskapa med och min ”bästis” som heller aldrig besökt någon gala ställde upp av ren nyfikenhet. Innan vi såg filmen skulle det minglas. Det hade vi heller aldrig gjort tidigare men man lär så länge man lever och jag tycker att jag klarade mig hjälpligt som premiärlejon. Jag tror inte att jag kommer i tidningen men den unge mannen som står bredvid mig bilden var mycket charmerande och en av värdarna för evenemanget. Mattias och jag pa gala

Inlägget är kategoriserat som: Hälsa

Stängt för kommentarer

Stängt för kommentarer

 1. Hej Dagny! Har du någon favoritfilm?

 2. Dagny Carlsson

  Hej Igen Annepauline

  Tack för kommentaren till galaföreställningen. jag är inte heller någon kultursnobb och fann filmen ganska underhållande men den följer inte bokens handling exakt. Nu visas den väl i de flesta städer och jag hoppas många vill se den för den kostade en förfärlig massa pengar att spela in.

  Vänliga hälsningar
  Hundraåringen

 3. Dagny Carlsson

  Hej Karin

  Tack för kommentaren. Ja, det var intressesant att se en galaföreställning inifrån så att säga. Eftersom julen är passerad önskar jag dig Gott Nytt År.

  Vänliga hälsningar
  Hundraåringen

 4. Så fin du är på bilden! Finare än vad Alice Timander någonsin var på någon premiär. Jag ska gå och se filmen på söndag. Boken är verkligen en tokrolig skröna från början till slut så jag hoppas filmen är lika underhållande. Jag är definitivt ingen kultursnobb så jag tror jag kommer att tycka om filmen.

 5. Här skulle man vilja vara en liten teskedsgumma som fick följa med på galapremiären! Det måste ha varit roligt, och fin eskort hade du också!
  Önskar dig en riktigt GOD JUL!
  Kram Karin

  http://pixelmojan.se

 6. Dagny Carlsson

  Hej Stellan

  Tack för kommentaren. Jag är väldigt glad för att det finns ett manligt inslag i ”beundrarposten.” Den unge mannen vid min sida på bilden vet mycket väl att jag är över hundra. Han var en av kvällens värdar och avhämtade mig vid bostaden och såg sedan till att jag inte kom bort i vimlet. Det var hur roligt som helst att se ett ”galaspektakel” från insidan. Det kan ju nästan anses passande att det fanns en hundraåring med på premiären av ”hundraåringen” Jag önskar dig en riktigt God Jul.

  Vänliga hälsningar
  Hundraåringen

 7. Dagny Carlsson

  Hej Ingrid

  Tack för din kommentar.Jag har ju läst boken och tyckte att filmen var riktigt underhållande. Jag tror inte att den är något för”kultursnobbar.” Hela berättelsen är vad man förr kallade för en ”skröna” och en sådan är en personligt hållen berättelse med passande överdrifter som är avsedd enbart för att vara underhållande.

  Vänliga hälsningar
  Hundraåringen

 8. Charmerande Dagny!
  Jag upphör aldrig att förvånas av Ditt skrivande. Du gör mig grön av avund.
  Den unge mannen som går arm i arm med Dig, kanske inte fattar att det är första och förmodligen sista gången han går arm i arm med en elegant dam som är mer än hundra år.
  Jag försöker besöka din blogg så ofta jag kan, men hinner inte riktigt med Dig i svängarna.
  Nu är det inte många dagar kvar till jul, och om jag inte besöker Din sida innan dess, så önskar jag Dig en riktigt god jul!

 9. Oh,vilken förtjusande Lady.Berätta gärna vad du tyckte om filmen.
  Mvh:Hallandskusten.

 10. Dagny Carlsson

  Hej Vivi-Maj

  Tack för din snälla kommentar. Ibland får jag nypa mig i armen för att få känna att det är ”på riktigt” som jag är ute i stora sammanhang. Jag tror att just nu är det lite inne att ha fyllt 100. Allmän pension har fyllt 100 år och boken som blev film har ju blivit läst även i utlandet och blivit en bestseller lite överallt.

  Vänliga hälsningar
  Hundraåringen

 11. Dagny Carlsson

  Hej Anna

  Tack för kommentaren om z mitt deltagande i kändislivet. Det ger ju ”det unga vackra folket” tillfälle att visa upp sig, men jag tyckte det var roligt att se det lite inifrån. God Jul önskar jag dig också.

  Vänliga hälsningar
  Hundraåringen
  Hundraåringen

 12. Dagny, du är så fin och så äkta. Roligt att få vara med och läsa om dina upplevelser.
  Mina varmaste hälsningar
  Vivi-Maj

 13. Du är fantastisk!! Så himla go <3 Bästa premiärlejonet! Vill passa på att önska dig en fin jul och ett riktigt gott nytt 2014! Stor kram

 14. Dagny Carlsson

  Hej Solbritt

  Tack för din snälla kommentar. Jag känner mig ibland som ”Alice i Underlandet” för det händer rätt ovanliga saker titt som tätt. De flesta skulle nog tycka att gamla tanter skall hålla sig hemma och åldras med värdighet. Men det är ju vi som är gamla som behöver ha omväxling i tillvaron. .

  Vänliga hälsningar
  Hundraåringen

 15. Härligaste premiärlejon!
  Jag blir bara så glad när jag läser om allt roligt som du får vara med om.Jag gläds verkligen med dig.
  Och du-du är verkligen inte vilken tant som helst.
  Det är både spännande och lärorikt att följa dina blogginlägg.Hoppas du orkar hålla på länge.
  De allra bästa hälsningar till dig!