Gästbloggare

Konvalescens

Idag är jag konvalescent och har i någon mån återhämtat mig från skadorna jag ådrog mig när jag ”stod på näsan” häromdagen. Jag har avlägsnat bandaget från vänsterfoten och om man undantar diverse blåmärken så verkar den ha återfått normal storlek och fungerar någorlunda. Det känns bra och gläder mig. Vänster arm som tog den värsta stöten vid markkontakten har inte bättrat sig nämnvärt men som den optimist jag är hoppas jag att det värsta är över när stygnen skall bort på fredag. Man skall leva på hoppet och inte misströsta, för det senare är väldigt negativt och leder ingen vart. ”Av skadan blir man vis” säger ett gammalt ordspråk och jag har fått mig en riktig läxa av olycksfallet. Om jag får uppleva en höst till skall jag inte gå ut ensam efter mörkrets inbrott och riskera armar ben i onödan. Man skall inse sin begränsning och ta det säkra för det osäkra. Att den här olyckan avlöpte så pass bra som den gjorde beror enligt min mening på att mitt benstomme är relativt starkt på grund av långa och stärkande promenader. Jag dricker mjölk till maten och tar en och annan kalktablett för säkerhets skull. Kanske hade jag skyddsvakt? På dagens bild har jag varit på långpromenad och står på stadiga ben och håller i mig. at the Middle Ages museum.JPG1

Inlägget är kategoriserat som: Hälsa

Stängt för kommentarer

Stängt för kommentarer

 1. Dagny Carlsson

  Hej Matilda

  Tack för din kommentar som gjorde mig riktigt glad. Det är så roligt att även unga personer hittat till min blogg och att de är mina läsare. Jag tycker inte att gamla tanter skall ha murriga tråkiga kläder och en färggrann halsduk piggar upp, tycker jag.

  Varma hälsningar
  Hundraåringen

 2. Hej Dagny,

  Härligt att du är uppe och går igen! Vilken fin sjal du har måste jag också flika in! En riktigt härlig färg i höstmörkret.

  Hoppas du får en härlig fortsättning på veckan och att ditt (snabba!) tilfrisknande forsätter i samma takt. Ditt positiva humör smittar av sig.

  Kram,
  Matilda

 3. Så bra att det börjar bli bättre. Du får väl ta det försiktigt ett tag framåt nu när det börjar bli halt utomhus.

 4. Låter väldigt bra med benet, det har gått snabbt! Att svullnaden gått ned så fort talar för att det snart är helt bra igen. Nu får du ha koll på såret, de tittar väl lite extra när du ska ta bort styngnen hoppas vi. Blir det någon försämring innan det så åker du in bums:-). Sköt om dig väl och så roligt att se dig ute på fotot.

 5. Otroligt trevlig blogg och jag hoppas att du snart känner dig 101% igen.

 6. Skönt att höra att du är bättre!
  Du är min idol!!!

 7. Dagny Carlsson

  Hej Maria

  Tack för en kort och uppmuntrande kommentar. Det är inte antalet ord som är det viktiga utan att du har gjort dig besvär att skriva som jag uppskattar,

  Vänliga hälsningar
  Hundraåringen

 8. Härligt att höra
  Många kramar
  Maria

 9. Dagny Carlsson

  Hej Karin

  Tack för kommentaren. Det blev inte så farligt som det verkade i början, men man får sig en tankeställare och utmanar inte ödet en gång till. Jag tycker själv att skadan i benet repade sig ovanligt snabbt.

  Vänliga hälsningar
  Hundraåringen

 10. Dagny Carlsson

  Hej Ingrid

  Tack för kommentaren med kryapåönskningar. Du råkade då verkligen illa ut som skadade revbenen. Dem kan man varken gipsa eller bandagera och det gör förfärligt ont. jag har varit ute och provgått idag, Visserligen bara en kort sträcka till närbutiken eftersom min favoritdryck mjölk tagit slut. I morgon skall jag gå en lite längre sträcka. Det är lika bra att ta det lite försiktigt i början.

  Vänliga hälsningar
  Hundraåringen

 11. Dagny Carlsson

  Hej Eva

  Tack för kommentaren. Visst är jag glad över att jag inte bröt varken armar tack vare att jag inte var benskör- Det kunde gått riktigt illa.

  Vänliga hälsningar
  Hundraåringen

 12. Käraste Dagny! Blöta höstlöv är förrädiska, och mörker dessutom….
  Var rädd om dig, och jag önskar dig god bättring!
  Kramar Karin
  http://pixelmojan.se

 13. Hej,Dagny.Skönt att du känner dig något bättre.
  Du skriver att: ”Av skadan blir man vis”
  Det stämmer precis.Själv trillade jag i Påskas
  ute på gräsmattan och där var tjäle fortfarande under
  gräset,krashade mina revben rejält.Det har tagit
  7 mån innan jag blivit helt återställd.Så aldrig
  mer att jag går ut där i mina plasttofflor.
  Önskar dig god bättring och en fin vecka.
  Mvh:Hallandskusten.

 14. Vilken tur att du har bra benstomme och att det är skönt att du återhämtat dig så snabbt.Kram

 15. Dagny Carlsson

  Hej Solbritt.

  Tack för kommentaren. Ditt vackra namn låter så trevligt i mina öron för allt som har med sol att göra är positivt. Idag har jag besökt min närbutik och det gick riktigt bra men man tappar ”kondisen” väldigt fort om man inte rör sig ständigt. Kvällsvandringar utan sällskap tänker jag undvika hädanefter. Eftersom jag är skåning känns det extra trevligt att höra av läsare söderifrån. Din hemstad är väldigt trevlig och människorna där mycket gemytliga enligt min mening.Jag har varit där ett par gånger.

  Vänliga hälsningar
  Hundraåringen

 16. Dagny Carlsson

  Hej Annepauline

  Tack för kommentaren. Jag blev en erfarenhet rikare av min fallskada och tycker inte att den var så farlig. Dessutom har jag ju fått så många bevis på att mina läsare tänker på mig. Slutet gott, allting gott!

  Vänliga hälsningar
  Hundraåringen

 17. Kära Dagny!
  Så skönt att se att du återhämtar dig.Skynda långsamt!Med din positiva livssyn kan du säkert ta stärkande promenader snart igen men då i dagsljus,hoppas jag.
  Det är helt fantastiskt att få följa dig och dina tankar på din blogg.
  Var nu riktigt rädd om dig så vi får följa dig länge än på din livsresa.
  Tillåt mig att skicka dig en kram via cyberrymden.
  De allra vänligaste hälsningar till dig.
  Solbritt Hansson i Ystad

 18. Skönt att läsa att du sakta men säkert återhämtar dig. Ditt goda humör gör mycket för tillfrisknandet, tror jag.