Gästbloggare

Internet Discovery Day

Jag har inte börjat skriva på engelska utan jag tänker fortfarande hålla mig till svenskan, men jag var i går inbjuden till ett evenemang som gick av stapeln under ovanstående rubrik. Där visade ett otal unga innovatörer och uppfinnare upp hur de tänkt sig att vår åldrande befolkning skall tas om hand med hjälp av tekniska hjälpmedel när det bara blir fler och fler som lever längre och behöver vård. Den borde helst klara sig så länge som möjligt utan assistans och åldras med behag. För mig var det en angenäm överraskning att yngre personer överhuvudtaget ägnar tid och krafter åt den här sortens problem. men det ligger säkert krassa ekonomiska skäl bakom. Dels ger det utrymme för företag som kan utveckla nya produkter och dels är det nog så att pensionärerna kommit mer i fokus sedan en hel del av 40-talisterna gått i pension. De är inte lika beskedliga som äldre årgångar utan kommer att ställa större krav och då räcker resurserna inte till. Hur som helst visades det prov på fantasi och framtidstro. Min uppgift var att välja ut det projekt jag ansåg vara bäst och dela ut ett hederspris. Mottagaren var en ung framåtsträvande kvinna och hon blev glad över mitt val. Senare på dagen skulle stora penningpris delas ut till dem som besökarna röstat fram, men då hade jag redan lämnat lokalerna Stockholm Waterfront Congress Centre som ligger fint ganska nära Centralstation. Jag har ingen bild från evenemanget utan använder ett manipulerat foto på ett scenframträdande.paestraden

Inlägget är kategoriserat som: Hälsa

Stängt för kommentarer

Stängt för kommentarer

 1. Dagny Carlsson

  Hej Stellan

  Tack för kommentaren. Jag tycker att det är allas vår plikt att intressera sig för vad som händer i samhället så länge man orkar. En hundraårings liv är inte särskilt omväxlande så det gäller att passa på när det dyker upp något trevligt för omväxlings skull.

  Vänliga hälsningar
  Hundraåringen

 2. Dagny Carlsson

  Hej Annepauline

  Tack för din kommentar. Jag tar tillfället i akt när jag blir inbjuden till något intressesant och bara för att bevisa att även gamla tanter kan hänga med. Det har på något sätt blivit inne att intressera sig för de äldres problem.

  Vänliga hälsningar
  Hundraåringen

 3. Dagny Carlsson

  Hej Linnea

  Tack för din kommentar Du tar verkligen till superlativer.Jag skriver bara fritt ur hjärtat och om saker som faller mig in eller intresserar mig. Det är inte särskilt vanligt att äldre får komma tals så jag får ta tillfället i akt.

  Vänliga hälsningar
  Hundraåringen

 4. Hej Dagny!
  Jag blir så glad när jag ser vilken energi och vilket intresse Du har, för nästan allting. Du är riktigt stilig på bilden, även om den är manipulerad.

 5. Det är säkert både trevligt och intressant att vara med på dylika evenemang.
  Alltid får man reda på något nytt som man inte haft en aning om.
  Alla är garanterat djupt imponerade av dig!

 6. Hej Dagny!
  Mitt namn är Linnéa. Jag älskar din blogg! Min mamma skickade en länk till din fantastiska blogg och tipsade mig om att läsa. Jag har läst och ska fortsätta läsa! Hoppas att du fortsätter skriva.
  Tack!
  /Linnéa

 7. Dagny Carlsson

  Hej Monica

  Tack för din kommentar. Jag kan nästan säga att livet börjar efter de hundra åren. Det är mera på gång framöver och så länge jag blogga på min sida hos 1177 skall jag berätta om mina nya upplevelser.

  Vänliga hälsningar
  Hundraåringen

 8. Dagny Carlsson

  Hej Solbritt

  Tack för din kommentar. Jo, jag får vara med om fantastiska saker tack vare att jag bloggar Jag var inbjuden till det här evenemanget sedan länge men jag visste egentligen vad jag skulle göra förrän ett par dagar innan. Priset jag delade ut hade de döpt till ”Dagnys pris” och det var inte utan att jag var lite stolt när jag överlämnade det.till pristagaren. Jag kommer jag att träffa henne igen på ett av henne arrangerat program. i början på december. Det skall bli ännu trevligare hoppas j.

  Vänliga hälsningar
  Hundraåringen-

 9. Vad spännande och kul! Du har händelserika dagar, roligt att tänka på sen, undrar vad det blir härnäst?

 10. Hej Dagny!
  Så spännande det låter.Är det inte fantastiskt att som hundraåring(och lite till)
  bli inbjuden till ett sådant event? Det är väl en stor ynnest att få vara i sådan god vigör och med en fortfarande skarp hjärna?Det är inte många förunnat.
  Kul att ditt val av hederspris tilldelades en kvinna.Kvinnor kan och DU KAN få oss följare att beundra dig.
  Riktigt varma hälsningar i höstrusket(åtminstone här i Ystad)
  Solbritt