Gästbloggare

En liten missräkning

Idag skulle stygnen på mitt tidigare omtalade sår bort och allt skulle återgå till det normala. Riktigt så blev det inte och min misstanke om att läkningen inte fortskridit normalt besannades. Såret visade sig vara infekterat och jag fick behålla ett enstaka stygn , fick ett nytt bandage och besked om att återkomma till Vårdcentralen nästa vecka. Eftersom såret inte hindrar mig från normal verksamhet och inte gör särskilt ont, spelar det inte någon större roll om det finns kvar några dagar till. Man får försöka se lite positivt även på det som är negativt och jag är fortfarande överlycklig över att jag inte bröt lårbenshalsen och blev ett fall för långvården. Jag har ingen anledning att klaga på bemötandet på de tre vårdinrättningar, som hittills ägnat sig åt mitt fall, utan det har varit helt klanderfritt och till min fulla belåtenhet. Man skall inte gnälla i onödan och eftersom jag hittills varit rätt frisk och nyter har jag inte besvärat sjukvården i någon större utsträckning. Mitt sätt att åldras har på den senare tiden blivit intressant för olika instanser som oroar sig för att pensionärerna dels blivit väldigt många och dels lever längre. Huvudintresset är givetvis hur resurserna skall räcka till för alla och om ny teknik eventuellt kan spara på den mänskliga arbetskraften. Jag får vara med på Seniordagar och konferenser och kanske kan jag berätta något från en sådan närvaro en annan gång. Ett enda löv orsakade min fallolycka men jag tycker ändå att ett lönnlöv är vackert i november.en enda kvar.JPGfult

Inlägget är kategoriserat som: Hälsa

Stängt för kommentarer

Stängt för kommentarer

 1. Dagny Carlsson

  Hej Anita

  Tack för kommentaren. Jag är glad om jag på något sätt kan bevisa att det inte är så farligt att bli gammal. Jag är dessutom förvånad när någon tar notis om det jag skriver och ger mig lite beröm för att jag vågar ta ton och lufta mina åsikter. Det skadar inte heller att en yngre generation får kännedom om hur det var att leva förr. Många tror att vi alltid haft en massa teknik och levt bekvämt.
  I morgon får jag veta om mitt sår läker eller ej. jag hoppas på det bästa.

  Vänliga hälsningar
  Hundraåringen

 2. Förstår att du får frågan väldigt ofta om hur du levt för att bli så gammal och att folk är intresserade av hur man kan hålla sig så frisk och ungdomlig upp i så hög ålder. Det är då tur att du börjat blogga för det är så intressant att läsa din blogg och man förstår att du i ditt liv upplevt så många förändringar och nya saker så man är imponerad av hur ungdomligt du tänker och hur skarp hjärna du har. Tack för att du finns och jag hoppas att ditt sår läker fort och bra. och visst….lönnlöv är jättefina

 3. Dagny Carlsson

  Hej Karin

  Tack för kommentaren. Det är bra att jag får lite medhåll när det gäller bristen på kontakt. Jag har slutat upp att försöka ta första steget och aktar mig noga för att tilltala obekanta. Man kan få väldigt negativ respons och känner sig nästan tillintetgjord efter ett misslyckat försök. I det hänseende var det faktiskt bättre förr.

  Vänliga hälsningar
  Hundraåringen

 4. Du har rätt om anonymiteten i hyreshus! Man skyndar bara förbi varandra, man vill inte störa! Eller så han man för bråttom för att ens säga: hur står det till idag? SKULLE man säga det, så reagerar motparten med att tänka: vad vill hon ha av mig?
  Jag bor också i hyreshus, men endast 2 våningar, men det är samma anonymitet där!
  Kram Karin
  http://pixelmojan.se

 5. Dagny Carlsson

  Hej Mari-Ann

  Visst är det trevligt att vi kan korrespondera med varandra trots att vi aldrig setts. Jag kommer ju i kontakt med många yngre personer och det är väldigt stimulerande. Nog tappar jag modet en och annan gång men det mesta går över om man inte tar det för högtidligt. Men jag rekommenderar ingen att följa mitt exempel om det händer en olycka. Om jag inte försökt plåstra om mig själv och väntat till dagen efter med vårdkontakten hade såret troligen inte blivit infekterat. Men det ordnar sig säkert fast det kommer att ta lite tid.

  Vänliga hälsningar
  Hundraåringen

 6. Hej igen!Tycker du har en underbar syn på livet.
  Det är så underbart att skriva till dej,som jag inte känner men på något sätt änd lärt känna genom denna blogg.Tror du stimulerar många med din positva livssyn.
  Vad spännande det ska bli att höra om det här projektet om robotar du ska vara med i.Det är bara att gilla läget.Givetvis är ju det bättre än ingenting,o det är ju fantastiskt att det finns i dagens samhälle när vi blir fler o fler äldre,
  Hoppas du snart bli bra igen efter ditt fall.
  själv föll jag här utanför på gräsmattan tidigare i höstas.
  Tittade just för mycket på de vackra löven som blev extra vackra i solens glans.jag fick krypa bort till ett cykelställ för att ta mej upp men ,jag bröt mej inte som väl var.Hanu en bra helg o var räddom dej,kram Mari-Ann.

 7. Dagny Carlsson

  Hej Monica

  Tack för kommentaren. Jag blev glatt överraskad när läkaren ringde mig några timmar efter besöket. Då hade han även ringt Närakuten som sydde ihop mig och tagit reda på vissa fakta. Det finns skäl att tala om att det inte bara händer tråkiga saker inom vården utan att en och annan solskenshistoria förbättrar statistiken. Jag skall hjälpa tillfrisknandet på traven med att till punkt och pricka följa de ordinationer jag har fått.

  Vänliga hälsningar
  Hundraåringen

 8. Dagny Carlsson

  Hej Solbritt

  Tack för att du hör av dig. Lite visdomsord kanske jag strör omkring mig av födsel och ohejdad vana och är de värda att rätta sig efter så har jag inte levt hundra år förgäves. Jag tror att det kommer att ordna sig med det infekterade såret om jag sköter min medicinering ordentligt.

  Vänliga hälsningar
  Hundraåringen

 9. Dagny Carlsson

  Hei igen Annika

  Visst var det omtänksamt av läkaren att han inte glömde mig så fort jag stängt dörren efter mig. Nu skall jag se till att följa hans ordinationer.

  Vänliga hälsningar
  Hundraåringen

 10. Nu läste jag om din dag och min första tanke var: att de inte sätter in antibiotika? Och så läser jag din kommentar att läkaren hörde av sig, precis det rätta och att du får det. Du skulle haft det från början men bättre sent än aldrig och nu kommer det att läka och bli bra. Ha koll ordentligt bara ett par dagar till innan antibiotikan hunnit verka. Och så skönt det gick bra med foten. Hoppas du kan göra någon trevlig utflykt i helgen och sköt om dig väl önskar Monica

 11. Från ditt blogginlägg idag tar jag med mig:
  ”Man får försöka se lite positivt även på det som är negativt”. Tänk om vi alltid kunde tänka så.Vilken styrka.
  Stort plus din läkare som hörde av sig.
  Lycka till med läkningen!
  Varma hälsningar
  Solbritt

 12. Det låter bra! Du har en förståndig läkare.

  Hälsar
  Annika

 13. Dagny Carlsson

  Hej Annika

  Tack för din omtanke. En viss omtanke om mitt bästa visade även läkaren som tog bort mina stygn. För en stund sedan ringde han och meddelade att han tänkt över mitt fall och föreslog en antibiotikakur. Nu tror jag visserligen att min höga ålder har en viss inverkan på hur jag blir behandlad, men det är ju inte att förakta. Jag skall om en stund gå till Apoteket och jag är övertygad om allt blir bra till slut.

  Vänliga hälsningar
  Hundraåringen

 14. Hej Dagny!

  Tråkigt att höra att såret inte läker ordentligt. Jag tycker att du ska besvära sjukvården. Jag blir nästan lite orolig för att du inte går till vårdcentralen även om det behövs. Krya på dig!

  Vänliga hälsningar
  Annika