Gästbloggare

En konvalsents vedermödor

Jag har tidigare berättat om mitt olycksaliga fall den femte denna månad och det sår jag fick som minne av markkontakten. Detta sår är fortfarande inte läkt och jag gör täta besök på Vårdcentralen och får det omskött. Så långt är allt gott och väl, men när jag varit hemma en stund efter besöken lossnar klistret på plåstret och jag får stora svårigheter att sätta fast det på nytt. Jag har nästan full sysselsättning under dagen bara med att hålla plåsterlappen på plats. Den tape jag använder lämpar sig för klistring på papper men är inte särskilt ändamålsenlig för mänsklig hud. Den lossnar nämligen rätt snart den också och det blir att börja om på nytt. På natten sätter jag en gummisnodd runt arm och plåster och det räddar nattsömnen. Jag framförde klagomål efter andra besöket men är inte säker på att det gick fram. Vid dagens återbesök var jag i det närmaste desperat när jag visade upp den fladdrande plåsterlappen och alla klisterremsor jag försökt att hålla fast den med. Det tog nog ”skruv” och just nu är jag försedd med en ny sorts plåster. Tro mig eller ej, men det har snart gått flera timmar och bandaget har ännu inte ramlat av. Nu hoppas jag att läkningsprocessen kommer att fortskrida normalt om det inte längre kan komma smuts i såret. När jag var barn fanns det inga plåster utan man hade kompresser och gasbinda som förband men jag tror ändå på plåstret trots allt. Dagens fina bild får symbolisera hur det kan trassla till sig även i naturen.a Nacquerville 2013

Inlägget är kategoriserat som: Hälsa

Stängt för kommentarer

Stängt för kommentarer

 1. Dagny Carlsson

  Hej Carola

  Tack för kommentaren. Det är inte dåligt att man kan göra andra människor glada bara genom att skriva om lite av varje.Själv blir jag glad över att ha kontakt med trevliga läsare och kommentatörer. Just nu har jag inga problem med det omskrivna såret.

  Vänliga hälsningar
  Hundraåringen

 2. Hej på dej Dagny!! Vad lycklig jag blev när jag hittade din blogg! Att vara 100 år och blogga är inte illa!! :) Du skriver bra och lättläst och tar upp bra ämnen!! Jätteduktigt!! Jag kommer att följa dej!! Sköt om dej o ha det bra!

 3. Dagny Carlsson

  Hej Julia

  Tack för dina ”krya på dig önskningar, Jag blir glad över att ha trevliga vänliga läsare som tänker på på mig. Sköt om småttingarna-

  Vänliga hälsningar
  Hundraåringen

 4. Dagny Carlsson

  Hej igen Karin

  Tack för ännu en kommentar. Jag är glad att man kan få gå till sin Värdcentral och få ett sår omskött Den som lever ensam klarar inte av att plåstra om sig själv om ett sår som sitter lite illa till.

  Vänliga hälsningar
  Hundraåringen

 5. Dagny Carlsson

  Hej Monica

  Tack för kommentaren. Det kommer säkert att ordna sig med mitt sår och jag ser tiden an. Det var lite irriterande att bandaget inte satt kvar. men troligen hade plåstren passerat ”bäst före datum” för länge sedan. Du verkar veta vad du talar men själv har jag har ingen tidigare erfarenhet av större blessyrer- Det senaste plåstret kommer säkert att sitta kvar tills det blir dags för nästa omplåstring. Promenader i mörkret tänker jag undvika,

  Vänliga hälsningar
  Hundraåringen

 6. Krya på dig! Hälsning från en småbarnsmamma i Varberg

 7. Sårläkning KAN vara besvärligt ibland, här gäller envishet och tålamod.
  Bra att du går till VC, så såret blir omskött.
  Kramar Karin
  http://pixelmojan.se

 8. Hoppas det blir bra nu och att läkningen fortsätter, det är en komplicerad procedur med sårläkning, bara det kan fylla en bok, och det tar sin tid när det är ett djupt sår, det kan ta upp till ett år men då menar jag inte att du inte har fått en ny hudyta och ärrbildning långt innan dess men innan hela proceduren är ”nöjd” och tänker att nu får det räcka:-). Bra att du fått det omskött och hoppas plåstret sitter kvar.
  Sköt om dig och hoppas att du kommer ut på fina promenader men bara när det är ljust:-).

 9. Dagny Carlsson

  Hej Annika

  Tack för kommentaren. Det nya plåstret sitter kvar och jag tror inte att jag behöver ha fler bekymmer i fortsättningen. Visst var det en ”trasslig” bild och jag är förvånad över att naturen kan visa prov på ett så konstigt växtsätt.

  Vaänliga hälsningar
  Hundraåringen

 10. Hej Dagny!

  Tummen upp för det nya plåstret. Hoppas att det kommer att sitta kvar och att det läker så du kan slippa det helt.

  Det var en trasslig bild, tur vi inte behöver reda ut detta.

  Önskar dig allt gott och var rädd om dig.

  Kram
  Annika

 11. Dagny Carlsson

  Hej Solbritt

  Tack för kommentaren. Bu börjar det att arta sig för bandaget sitter perfekt på plats och jag har inte haft några problem så här långt. Sådana här relativt små problem är väldigt irriterande och det är lätt att tappa tålamodet. Allt kommer säkert att bli bra i sinom tid.
  Jag tycker också att bilden är utomordentligt bra och att naturen visar prov en hel del konstigheter.

  Vänliga hälsningar
  Hundraåringen

 12. Vilken fantastisk”trasselbild”.
  Nu hoppas vi att bandaget blir på sin plats med det nya plåstret och att läkningen fortskrider på allra bästa sätt.
  Var rädd om dig.
  Varmaste hälsningar
  Solbritt