Gästbloggare

Dags att säga hej då

Tänk vad tiden har gått fort. Och vad mycket som har hänt.

Det känns som igår jag tog graviditetstestet och såg att det visade ett litet plus. Vi skulle gå från att vara en familj på tre till en på fyra. Från en liten familj till en ”riktig”. En sådan där familj som verkligen hörs och tar plats. Både kroppsligt och mentalt.

Graviditetsveckorna kom och gick, tickade på. Ni fick läsa om mina tankar, krämpor och besök hos mödravården. Och om mina förlossningsskador. Sen kom dagen. Dagen det var dags för mitt kejsarsnitt. Dagen då Moa skulle komma till oss. Sen kom kolik och bebisbekymmer och allt som hör till.

Nu är hon nästan 8 månader och är inget spädbarn längre. Hon blir mer och mer ett litet barn, som busar och har ett ordentligt temperament. Som tycker om sötpotatis, bananer och hundar. Och sin storebror. Oj vad hon tycker om sin storebror.

Och här tänker jag säga hej då. För nu börjar något annat. Snart tar min föräldraledighet slut och min man tar över. Nu börjar livet med två småbarn, med jobb, studier, och allt annat som skall klämmas in i ett liv. Jag har tyckt att det varit roligt att få dela med mig och hoppas att det varit givande att läsa. Jag har aldrig varit bra på att säga hej då, men detta är ju inte slutet på allt. Detta är ju bara början. På resten. Och jag skall börja med att ta hand om två småsjuka barn.

Vad skall ni börja med?

 

Om Johanna:
Johanna Liljenberg

Jag har precis fött mitt andra barn. Jag som trodde att jag inte ville ha några barn alls, nu skall jag få rå om två! Är det så jobbigt som alla säger? Får man tid för sig själv? Följ mig så får du läsa om hur det är att vara tvåbarnsförälder.

Inlägget är kategoriserat som: Graviditet

Skriv kommentar

Skriv kommentar

(obligatoriskt) (obligatoriskt)

För att din kommentar ska publiceras måste du godkänna 1177 Vårdguidens användarvillkor för bloggkommentarer.

(obligatoriskt)

2 kommentarer

2 kommentarer

  1. Tack för en bra blogg!

  2. Tack för en bra blogg!