Gästbloggare

Plötsligt började hon äta

För några dagar sedan hände det något när vi skulle äta.

Som vanlig hade jag slagit mig ner med mat till mig och lite, lite mat till Moa. Som vanligt hejade hon på mig, hon är väldigt exalterad när vi sätter oss med vi bordet, men brukar ju tappa intresset fort. Hon ropade på mig att skynda mig med skeden. Hon gapade och en sked gick in. Och en sked till. Och en till. Och sen var maten i koppen slut.

Moa fortsatte att ropa efter mer. Hon hoppade otåligt i sin stol och undrade antagligen vad jag höll på med. Varför sölade jag så? Jag sprang kvickt till köket och skopade upp mera mat till henne. In i micron och snabbt tillbaka till bordet.

In med en sked. Munnen gapade efter mer. En sked till. Och en till. Maten tog slut igen. Jag fick springa och fylla på igen. Tillslut var damen nöjd. Efter två påfyllningar. Jag skulle tippa på att hon åt i alla fall en och en halv deciliter.  Det är åtminstone tre gånger mer än vad hon brukar äta.

Det fortsatte vid middagen och sen slank det även ner gröt på kvällen. Och så har det fortsatt. Från ingenstans började damen äta. Vi ammar fortfarande och jag erbjuder bröstet efter varje måltid men hon har faktiskt valt bort det en eller två gånger. Jag antar att hon varit mätt. Jag vill inte sluta amma ännu så jag hoppas att hon inte ersätter bröstmjölk med mat redan utan att vi kan köra både och. Vissa saker är jobbiga med att amma men det är också mysigt och smidigt. Med Oscar ammade jag lite längre än så här. Dagen han blev nio månader insåg jag att jag inte hade ammat alls på en hel vecka. Han hade valt bort mig. Och jag blev riktigt ledsen, och sörjde i en vecka att det var slutammat. Slutet på en era så att säga.

När det gäller Moa har vi förstått att hon gillar banan. Så fort hon ser en banan så spärrar hon upp ögonen och börjar studsa. Här om dagen gick jag runt i matbutiken när hon helt plötsligt började frusta och studsa i vagnen. Jag förstod inget alls tills jag såg att vi precis gått förbi hörnet med bananer.

Nu kan jag börja rota fram vår receptbok och börja göra lite bebismat. Nu under helgen har det varit mycket så någon tid för att lada något har inte funnits. Tur att det finns så bra barnmat på burk i mataffären. Hon verkar gilla saker som smakar, och mera ”riktigt mat” än de burkar med exempelvis majspure, så jag tänker att det är lika bra att göra riktig mat, med riktiga kryddor och smaker. Kyckling med dill, torsk med citron och liknande. Det skall bli riktigt roligt. Något som är mindre kul är det som saknas, vilket är lite aktivitet i blöjan, om man säger så. Nu har det gått tre dagar och inget nummer två. Det känns ju ganska självklart att det tar lite längre tid innan det kommer något, att magen jobbar trögare och långsammare när man börjar äta mera fast mat. Och hon verkar inte må dåligt eller lida så det är väl bara att vänta och se.

 

Om Johanna:
Johanna Liljenberg

Jag har precis fött mitt andra barn. Jag som trodde att jag inte ville ha några barn alls, nu skall jag få rå om två! Är det så jobbigt som alla säger? Får man tid för sig själv? Följ mig så får du läsa om hur det är att vara tvåbarnsförälder.

Inlägget är kategoriserat som: Graviditet

Skriv kommentar

Skriv kommentar

(obligatoriskt) (obligatoriskt)

För att din kommentar ska publiceras måste du godkänna 1177 Vårdguidens användarvillkor för bloggkommentarer.

(obligatoriskt)