Gästbloggare

Tröttfredag

Det är inte en så bra period för att göra ett avslut. Känns som att jag vill använda de sista inläggen till något verkligt meningsfullt, hinna förklara något mer, berätta något mer om det viktigaste. Fast det blir nog inte så.

Jag har börjat med en ny medicin för mitt trötta. Jag ska bli piggare av den, kanske, om den fungerar som den ska. Fast i flera veckor har jag varit sjuk på olika sätt av den, inte orkat gå ur sängen, blivit magsjuk, fått huvudvärk, frossa, ont i kroppen, inte orkat nästan något. Nu har vi ändrat dosen, och det känns annorlunda nu. Jag tror kanske att den kan fungera, fast kroppen är fortfarande i omställningsfas, så jag sover för dåligt. Och jag hamnade efter med allting de där veckorna när jag var för sjuk för att orka. Så jag ligger efter med studier och hushållsarbete och annat som måste göras.

Och det spelar liksom ingen roll hur mycket jag vill lägga all min kraft på att göra det bästa av de sista inläggen, för jag har så lite kraft, och vilja räcker inte. Jag kan inte välja det framför allt annat. Så jag antar att det inte blir så speciella veckor här. Innan jag fick reda på att bloggen ska sluta så hade jag planerat att göra ett tema med lästips om självmord och vad man kan göra för att färre ska dö. Så jag tror att det får bli så, att det är det jag gör.

Om ni har några frågor eller något ni önskar ett inlägg om får ni fortfarande gärna säga till. Ett eller annat inlägg kan jag nog få ihop på beställning, speciellt om det är något som känns viktigt för er.

Jag tänkte först att det får vara slut efter de här veckorna, att jag inte orkar starta en ny blogg, göra en fortsättning, styra upp det och hålla liv i det här skrivandet. Fast det kan ju hända att jag tänkte så eftersom jag var alldeles slut av den där medicinen och knappt orkade micra mat och få den i mig, och bara kände hur bergen av saker jag borde och måste växte för varje dag jag inte orkade ta hand om dem.

Det känns lite annorlunda nu, och jag tänker annorlunda. Jag ska göra en ny blogg som fortsättning på denna, där jag kan skriva om trauma och dissociation, även om det inte blir lika ofta som jag skrivit här. Där det kan vara ok om det blir tyst ifall jag blir för sjuk eller behöver semester, men där jag kan ta upp sånt som jag inte hunnit ta upp här. Jag håller på att fixa med den, och postar adressen lite längre fram när den kommit i ordning.

Känns lite lättare med avslutet efter att jag bestämt det också, som att det inte gör lika mycket om jag inte orkar fixa jätteviktiga inlägg nu de sista veckorna, utan det kan få bli senare.

Hoppas att en del av er vill följa med mig dit, och att det kan bli ok. Både med avslutet och det nya.

Om Linnéa
Linnéa Regnlund

Jag var splittrad förut, var flera delar inuti, skadad av svåra saker jag utsatts för. Nu är jag bara en. Det är bra, och kanske mer komplicerat än man kan tro. Här på bloggen skriver jag om trauma och dissociation, om försöken att hitta ett fungerande liv, och tankar på det som är och varit. Välkommen att dela en bit av min resa med mig!

Inlägget är kategoriserat som: Trauma och dissociation

Skriv kommentar

Skriv kommentar

(obligatoriskt) (obligatoriskt)

För att din kommentar ska publiceras måste du godkänna 1177 Vårdguidens användarvillkor för bloggkommentarer.

(obligatoriskt)

2 kommentarer

2 kommentarer

  1. Blir glad av att höra att du startar en egen blogg