Gästbloggare

Till dig som är liten och finns inuti. Avslut.

Hej

Jag vet inte om du redan hört det, men jag ska sluta skriva här. Jag skrev det i ett inlägg till stora i förra veckan, så kanske du såg det eller att de har sagt det till dig. De som har den här sidan bestämde att de inte ska ha bloggar mer, så det är inte att någon är arg på mig eller så, det bara var att de bestämde såhär.

Det blir detta brevet och två till, och sen är det slut. Jag tänkte först att jag inte kommer orka starta någon ny blogg där jag ska skriva sen, fast nu har jag börjat tänka att jag nog ska göra det ändå. Fast jag kommer inte skriva lika mycket och lika ofta där, så det blir ändå slut med torsdagsbreven även om vi kanske hörs ibland.

Allt som jag skrivit här kommer finnas kvar så man kan läsa det, de stänger av så man inte kan kommentera bara, men texterna kommer finnas kvar. Så om det känns lite tryggt kanske du kan läsa något gammalt brev ibland.

Känns jobbigt att försvinna såhär, speciellt eftersom jag vet att många av er blivit lämnade och övergivna av vuxna, föräldrar och terapeuter och andra. Vet ju hur det kan vara, att man börjat lita på någon och sen rätt vad det är så är den försvunnen. Det gör ju ont och blir hemskt och ensamt.

Jag försvinner inte helt i alla fall, vi kan höras lite på den nya bloggen, och jag finns kvar i böckerna jag skrivit och texterna här. Men vet att det inte blir samma. Att det blir rätt mycket som att jag försvinner ändå. Och att det går snabbt, det är ju bara några veckor kvar, två brev till, sen är det slut.

Och jag är glad att du velat läsa mina brev och om de kunnat spela någon roll för dig. Glad att jag valde att göra torsdagsbreven, det har känts meningsfullt.

Vet du, jag tänkte på en helt annan sak också. För jag har varit trött i huvudet och inte orkat läsa så mycket till min skola och har behövt saker att pyssla med. Jag började göra en adventskalender med paket till mig själv. Jag vet, det är jättelänge tills det är advent, fast om jag gör den nu så hinner jag glömma vad som är i vilket paket. Det blir roligare då.

Tänkte på det att jag helst inte ska veta vilket paket som är vilket, och att jag ville ha askar som var ungefär likadana. Och så letade jag lite på nätet och hittade en bra sida. Det är från ett projekt för skolor (som är skapat på Linköpings universitet), och de har gjort en pdf-fil som handlar om förpackningar. Man orkar kanske inte läsa allt, men det som var bra är att på slutet har de mallar för olika askar med olika typer av lock. Jag tyckte det var jättebra, så kan man antingen bara skriva ut och göra såna askar, eller så kan man titta och tänka lite hur man kan göra och hitta på lite själv. Pdf:en heter Spara och förvara och finns här.

Om man inte är så sugen på askar men vill göra nåt annat så kan man kolla i menyn med deras olika arbetsområden. Det finns till exempel rörliga djurmodeller som jag tycker verkar roliga fast rätt så krångliga. (Kanske du behöver någon vuxen som hjälper dig.)

Jag ska hålla mig till askarna idag. Och kanske till mina skolböcker, om jag orkar med dem.

Värme och allt snällt till dig
/Linnéa

*****

Tänk på att torsdagsinläggen är skrivna till barndelar. Är du en vuxen del eller person får du gärna kommentera, men undvik att skriva sånt som små delar kan uppfatta som hotfullt, jobbigt eller som att de inte borde finnas. De här inläggen är framförallt deras plats.

Andra brev som är till dig som är liten och finns inuti:

 

Om Linnéa
Linnéa Regnlund

Jag var splittrad förut, var flera delar inuti, skadad av svåra saker jag utsatts för. Nu är jag bara en. Det är bra, och kanske mer komplicerat än man kan tro. Här på bloggen skriver jag om trauma och dissociation, om försöken att hitta ett fungerande liv, och tankar på det som är och varit. Välkommen att dela en bit av min resa med mig!

Inlägget är kategoriserat som: Trauma och dissociation

Skriv kommentar

Skriv kommentar

(obligatoriskt) (obligatoriskt)

För att din kommentar ska publiceras måste du godkänna 1177 Vårdguidens användarvillkor för bloggkommentarer.

(obligatoriskt)

4 kommentarer

4 kommentarer

 1. ❤ Man får vara ledsen även utan att det är i smyg med. Och det är inte konstigt att sakna nåt som man behövt eller tyckt om. Glad att det kunnat vara så. Och ledsen att det tar slut nu.

 2. Fastän vi vill inte
  vi kommer snakna
  och
  får man vara lessen om man är det i smyg

  och det är svårt att våga säga
  men vi tycker om

 3. ♡❤♡

 4. Kommer sakna dig och bilderna.
  ☆♡☆