Gästbloggare

Till dig som är liten och finns inuti. Att rita.

Hej

Jag hoppas att du har det bra idag. Att du fått sova gott och att du inte måste orka en massa jobbigt idag. Fast jag förstår om det är så att du måste det, men jag kan ju hoppas att du slipper ändå. Slipper jobb du inte orkar med och disk som är för mycket. Slipper hemska minnen och att behöva kämpa. Jag hoppas du får må bra och kanske leka lite. Göra något du tycker om.

Jag har börjat fixa med de breven jag skrivit här så de kan bli en bok. För att jag kom på att det känns bra för mig, om de får finnas i en bok. De går ju att läsa här ändå om man vill det, fast man kan ju välja då.

Jag ritar lite därför. För det är många bilder jag har haft här på bloggen som skulle vara svåra att ha i en bok, för man måste helst använda en bra kamera då, och det har jag inte gjort. Och om det inte finns några bilder alls så blir det nog ingen bra bok för såna som är små. Så jag tänkte att jag kunde göra andra bilder då, så jag ritar lite.

Jag är inte så bra på att rita, det mesta ser inte ut som det ska om jag försöker. Fast jag tycker om det ändå, och ritar de sakerna som jag kan rita. Kanske jag tycker om det för att sånt som känns går att visa på ett annat sätt när man ritar, man kan använda hur många ord som helst vissa dagar, och så går det ändå inte att förklara. Men så ritar man och så syns det liksom. Kanske för att man använder en viss färg eller bara för att nån gör en min på bilden eller så.

Nu har jag ritat en ny liten filur. Jag undrar om du har förslag på vad den ska heta, för jag vet inte säkert. Och den borde väl få heta något? Jag tänker att den kanske heter Rutger, för det är ett lite konstigt namn på en filur, och kanske den är sån som har ett konstigt namn. Fast du kanske vet nåt som är bättre?

Tycker du om att rita också? Om det känns för svårt så finns det ju massor med böcker nu där det är bilder man kan färglägga bara. Det kan vara skönt med, jag tror att färger är bra för en, att man kan bli lugn av det. Fast man är väl olika med sånt, för andra kan det vara andra saker som är bra istället.

Nu ska jag gå och rita lite mer i alla fall.
Var rädd om dig. Värme /Linnéa

Linnéa Regnlunds foto.
*****

Tänk på att torsdagsinläggen är skrivna till barndelar. Är du en vuxen del eller person får du gärna kommentera, men undvik att skriva sånt som små delar kan uppfatta som hotfullt, jobbigt eller som att de inte borde finnas. De här inläggen är framförallt deras plats.

Andra brev som är till dig som är liten och finns inuti:

 

Om Linnéa
Linnéa Regnlund

Jag var splittrad förut, var flera delar inuti, skadad av svåra saker jag utsatts för. Nu är jag bara en. Det är bra, och kanske mer komplicerat än man kan tro. Här på bloggen skriver jag om trauma och dissociation, om försöken att hitta ett fungerande liv, och tankar på det som är och varit. Välkommen att dela en bit av min resa med mig!

Inlägget är kategoriserat som: Trauma och dissociation

Skriv kommentar

Skriv kommentar

(obligatoriskt) (obligatoriskt)

För att din kommentar ska publiceras måste du godkänna 1177 Vårdguidens användarvillkor för bloggkommentarer.

(obligatoriskt)

6 kommentarer

6 kommentarer

 1. Spökflickan: Fint att ni kunde rita till gamla terapeuten och finnas kvar där på det sättet. Och det är bra att ha en egen mapp som är fin. Så kan man känna att de sakerna man har är värdefulla och att man själv spelar roll.

  Jag är ledsen att jag kommer försvinna härifrån.

 2. Bea: tack.

 3. Vi ritar
  och stora ritar oss
  och pratar med nya terapeuten
  för vi vågar inte säga än

  Vi ritade bild på oss till gamla terapeuten
  när hon slutade
  för att vi ville finnas kvar där

  Idag fick vi en jättesöt mapp
  som vi ska har vårans egna saker i
  bara vi

  Vi vill inte att du försvinner
  vi tycker om att vara här

  hej å hejdå

 4. Det är sant. Björnar har inte sån svans. Är väldigt sorgligt du inte får fortsätta skriva här. Tycker du har mycket viktigt att säga.

 5. Tack ❤ Jag vet inte om det är en björn, för den har sån kringlig svans. Björnar har bara små stumpar. Fast ska tänka på det, vad som känns bäst för namn. Bruno och Bruna är fina namn, liksom mjuka.

 6. Tycker visst du är väldigt bra på att rita. Jag tycker den ska heta Bruno eller Bruna för de är en snäll björn.