Gästbloggare

Hejdå, ha det så bra

13592714_1108896075848948_7395914381126224605_n

Hej
Jag brukar inte säga hej när jag bloggar, bara när jag skriver till de små. Men det känns mer som ett brev idag. För att det är sista inlägget. För att det är slut nu, snart, när jag kommer till slutet av denna texten. Det känns annorlunda därför.

Jag kommer fortsätta blogga om trauma och dissociation på regnlund.se/blogg, men det blir inte så ofta som jag skrivit här.

Det kommer gå att skriva kommentarer på bloggen ungefär en vecka till, sen kommer de stänga kommentarsfältet. Bloggen och alla inlägg kommer finnas kvar även efter det, och även om man inte kan kommentera mer och det inte kommer några nya inlägg. När kommentarsfältet stängts går det att nå mig på regnlund@gmail.com.

Vill ni läsa mer om dissociation kan jag rekommendera ett stafettkonto på instagram som heter Om dissociation, där olika människor skriver om egna upplevelser. Det är olika vad de vill berätta och hur de vill berätta det, och jag tänker att det är bra, för att det är så olika hur man upplever saker, vad man upplever, och vilka ord som kan passa för att beskriva det. Ni hittar kontot här (man måste inte vara registrerad på instagram eller ha appen, det går bra att kolla via en webbläsare).

Det har varit fint att få vara här och skriva. Ja, jag har varit rädd ibland för att det varit läskigt att skriva om mig och mina delar utan att vara anonym. Att försöka veta innan jag klickar iväg något vad som känns ok att berätta. Men det har blivit bra, och har känts som att det varit värt det. Som att det var rätt val både att tacka ja till att skriva här och att fortsätta skriva. Jag hoppas att det varit meningsfullt för er som läst, att det kunnat ge er något.

Och jag hoppas att ni ska ha det bra. Framför allt ni som läser och själva är dissociativa på ett eller annat sätt. Önskar att ni ska bli sedda, hörda, förstådda och mötta med värme. Att världen och vården ska bli bättre på att handskas med och hjälpa oss som är dissociativa, att kunskapen ska öka och fördomarna minska, och att det ska bli lite lättare.

Och redan innan världen förändrats särskilt mycket önskar jag att du ska ha det bra. Hitta människor med snälla ögon och ett liv som känns värt att leva, även om du fortfarande har mycket att kämpa med. Önskar att du ska känna hopp och läka lite i taget. Att du ska våga tro på att det ska bli bättre och att det ska finnas någon där som håller i din hand när det är hemskt.

Ja, jag önskar dig att ha det bra. Att du ska hitta ljuset, värmen, livet.
Du är värd det. Du är värd allt.

Hejdå, vi hörs kanske
/Linnéa

 

Ps. Jag finns på instagram som @bokdagbok@regnkroppen och @linnearegnlund (ja, jag har tre konton och nej, jag är inte bra på att vara lagom), på twitter som @regnlund, och det går bra att följa mig på facebook.

Ps 2. Inget material som finns på de sidor jag länkat till i inlägget är något som Vårdguiden 1177 är ansvariga för eller står bakom.

12802718_1034315639973659_2869491698703126246_n

 

Om Linnéa
Linnéa Regnlund

Jag var splittrad förut, var flera delar inuti, skadad av svåra saker jag utsatts för. Nu är jag bara en. Det är bra, och kanske mer komplicerat än man kan tro. Här på bloggen skriver jag om trauma och dissociation, om försöken att hitta ett fungerande liv, och tankar på det som är och varit. Välkommen att dela en bit av min resa med mig!

Inlägget är kategoriserat som: Trauma och dissociation

Skriv kommentar

Skriv kommentar

(obligatoriskt) (obligatoriskt)

För att din kommentar ska publiceras måste du godkänna 1177 Vårdguidens användarvillkor för bloggkommentarer.

(obligatoriskt)

6 kommentarer

6 kommentarer

 1. Tack så jättemycket!

 2. Fin avslutning och bra länktips.
  Det du gör och har gjort är modigt och inspirerande.

 3. ★❤★

 4. Tack för alla inlägg och för att du lyfter upp dissociation och gör så att fler kan förstå vad det innebär.
  Synd att det tog slut här och bra att det fortsätter på andra platser.
  ❤️

 5. Tack för att du/ni velat vara här och läsa! ❤★

 6. Tack för alla fina och kloka inlägg! Mkt uppskattat här.