Gästbloggare

Böcker om självmord. Som stjärnor i natten. (Till dig som är halvstor och finns inuti, och till vuxna)

20768168_1589867304418487_5756536365883690823_nDet finns nog många romaner som handlar om att vara självmordsbenägen, eller om sorgen som kan bli när man förlorat någon i självmord. Jag vill tipsa om en av de senaste jag läst, en ungdomsbok som heter Som stjärnor i natten och är skriven av Jennifer Niven.

Det är två personer som är huvudpersoner i boken. En är en populär tjej som inte mår så bra eftersom hennes syster dött i en bilolycka. Den andre är en kille som allmänt ses som freak, som lätt hamnar i trubbel och i perioder försvinner bort. Han vill må bra, men det är inte så lätt att ordna.

I början av boken möts de uppe i ett klocktorn som finns på skolans område. Båda har nog övervägt att hoppa, men ingen av dem gör det.

Det blir en vänskap, en kärlek, något magiskt glittrande och sagolikt vackert, mitt i vardagens kamper.

Jag vill inte berätta för mycket om vad som händer, inte förstöra för den som vill läsa. Men det är en bok där både ljus och smärta ryms. Kärlek och sorg. Ensamhet och att finnas tillsammans med nån, att kunna mötas trots allt. Jag tycker mycket om den. Och jag vill varna för att den kan vara triggande om man har självmordstankar. Det är inte en bra idé att läsa den om det är så. Men kanske om man har det lite lugnare och vill känna sig mindre ensam. (Eller om man vill förstå hur andra kan ha det.)
**

Inläggen om självmord är följande (och länkarna kommer fungera när inläggen är publicerade, de kommer ett i taget de närmaste dagarna)

 

 

Om Linnéa
Linnéa Regnlund

Jag var splittrad förut, var flera delar inuti, skadad av svåra saker jag utsatts för. Nu är jag bara en. Det är bra, och kanske mer komplicerat än man kan tro. Här på bloggen skriver jag om trauma och dissociation, om försöken att hitta ett fungerande liv, och tankar på det som är och varit. Välkommen att dela en bit av min resa med mig!

Inlägget är kategoriserat som: Trauma och dissociation

Skriv kommentar

Skriv kommentar

(obligatoriskt) (obligatoriskt)

För att din kommentar ska publiceras måste du godkänna 1177 Vårdguidens användarvillkor för bloggkommentarer.

(obligatoriskt)