Gästbloggare

Till dig som är liten och finns inuti. Godnattsagor.

IMG_20170815_085029911-2
Hej

Nu ska jag skriva lite mer om böcker. Fast de är inte riktigt lika jobbiga att läsa som de jag skrev om förra veckan. Man kanske inte börjar tänka lika mycket. Jag tror de kan passa att ha som godnattsagor.

IMG_20170730_154754204-2
Den första boken är Månulvarna av Malin Ahlin. Jag hittade den på biblioteket när jag egentligen letade efter andra böcker som handlade om jobbiga saker. Jag tycker om den mest för att Månulvarna är så himla söta. De är små figurer som fått för sig att de vill till månen, och de försöker olika sätt som inte går så bra. Som att klättra eller försöka hoppa dit. Till slut lyckas de, men jag ska inte avslöja hur.

IMG_20170815_085041364-2 IMG_20170730_154851812_BURST000_COVER_TOP-2

Den andra boken jag vill tipsa om är Stackars Pettson av Sven Nordqvist. Gubben Pettson har en jättedålig dag. Allt är tungt och jobbigt. Katten Findus försöker göra saker för att muntra upp honom, men gubben blir bara arg och tycker att han stör. Han vill bli lämnad ifred. Findus lyckas till slut få med honom så de kan gå och fiska, och det blir ganska bra ändå, fast gubben inte trodde att det kunde bli det.

Bilderna är fina och har ofta en massa roliga små figurer och detaljer att titta på. Och jag tycker man blir lite lugn av att det blir bra, att det hopplösa inte stannar kvar.

IMG_20170730_154906405
Den sista jag vill tipsa om är Vem ska trösta knyttet? av Tove Jansson. Den handlar om ett litet knytt som är rädd och inte vågar ta kontakt med andra. En dag flyr han hemifrån för att han är så rädd. Han ser en massa fina saker, men är väldigt ensam. Så hittar han en lapp från ett skrutt som verkar ännu räddare än han, och då blir han modig, han inser att han måste rädda henne, och det gör han också. Han biter Mårran som är ett hemskt monster i svansen så att hon flyr, och sen har knyttet och skruttet det bra tillsammans.

Jag tycker om bilderna i den också, och tycker det är skönt att han inte är så rädd och ensam mer, sen i slutet av boken.

Kanske kan du tycka om någon av dem också? Eller hitta andra böcker att tycka om? Eller film? Jag blir rätt trött i huvudet av film, jag tycker bäst om böcker. Fast man är ju olika med sånt. Jag tror det är viktigt att hitta något sånt som man tycker om och som man kan bli lugn av. Det måste ju inte vara böcker att ha till godnattsagor, men för mig är det bra.

Hopp och ljus
och vi hörs igen
/Linnéa

IMG_20170730_154819167
*****

Tänk på att torsdagsinläggen är skrivna till barndelar. Är du en vuxen del eller person får du gärna kommentera, men undvik att skriva sånt som små delar kan uppfatta som hotfullt, jobbigt eller som att de inte borde finnas. De här inläggen är framförallt deras plats.

Andra brev som är till dig som är liten och finns inuti:

 

 

 

Om Linnéa
Linnéa Regnlund

Jag var splittrad förut, var flera delar inuti, skadad av svåra saker jag utsatts för. Nu är jag bara en. Det är bra, och kanske mer komplicerat än man kan tro. Här på bloggen skriver jag om trauma och dissociation, om försöken att hitta ett fungerande liv, och tankar på det som är och varit. Välkommen att dela en bit av min resa med mig!

Inlägget är kategoriserat som: Trauma och dissociation

Skriv kommentar

Skriv kommentar

(obligatoriskt) (obligatoriskt)

För att din kommentar ska publiceras måste du godkänna 1177 Vårdguidens användarvillkor för bloggkommentarer.

(obligatoriskt)

2 kommentarer

2 kommentarer

 1. Jag tycker om att lyssna också. Det kan vara tryggt och så kan man somna medan de läser :) Fast ibland tycker jag om att titta på bilderna mest. Det kan vara olika.

 2. Vi tycker om böcker
  men ibland tycker vi om att lyssna
  Och vi lyssnar på datorn på tanten som skrivit om Mumin
  o allahopa
  o vi kan lyssna tills vi somnar
  Fast lilla My låter arg ibland

  hej å hejdå