Gästbloggare

Och jag trodde det var i dimman jag kunde andas

Gammal text, skriven efter avslutet med första terapeuten, innan vi träffades de sista gångerna.

***

och jag trodde det var i dimman jag kunde andas, jag trodde det var i ensamheten jag kunde finnas, jag trodde att jag kunde hitta stabil mark att stå på, men jag föll. jag föll och inte förrän du fanns där kunde jag hitta framåt, inte förrän du såg kunde jag bli verklig.

och jag minns nu, det som gjort för ont att. och jag ser nu, vet under huden. jag överlevde då för att du bar mig. och för att jag lät dig.

detta att låta dig bära. detta att våga lämna över. detta att lita på någon så. jag hade aldrig gjort det. det betydde så mycket. att få.

idag glömmer jag det andra. hur det gick sen. du fanns. så som ingen hade funnits hos mig. där förvandlades jag. blev jag.

utan det har jag ingenting. utan mig är jag ingen. (fattar du vad du gav mig?)

och den här rösten i mig som viskar att det nog inte var meningen. det var nog ett misstag, det var inte tänkt så, att jag skulle få.

och det här rösten i mig som viskar att det kan inte vara rätt, att jag ska få finnas hos någon, att jag ska få bli jag, ha ett liv.

den här rösten i mig som fortfarande tvivlar på allt. och jag vet, den tänker på det som hände sen.

snälla låt oss klara att ta oss förbi det. snälla gör så att du kan vara lugn i mig, så att tvivlen kan tystna, det stora ta sin plats.

snälla, låt livet få möjlighet att finnas i mig.

låt dig få finnas i mig, utan trassel att snubbla över. låt oss nå dit. snälla. en bön till dig, om dig, fast jag vet att du inte tror.

Om Linnéa
Linnéa Regnlund

Jag var splittrad förut, var flera delar inuti, skadad av svåra saker jag utsatts för. Nu är jag bara en. Det är bra, och kanske mer komplicerat än man kan tro. Här på bloggen skriver jag om trauma och dissociation, om försöken att hitta ett fungerande liv, och tankar på det som är och varit. Välkommen att dela en bit av min resa med mig!

Inlägget är kategoriserat som: Trauma och dissociation

Skriv kommentar

Skriv kommentar

(obligatoriskt) (obligatoriskt)

För att din kommentar ska publiceras måste du godkänna 1177 Vårdguidens användarvillkor för bloggkommentarer.

(obligatoriskt)