Gästbloggare

Objektkonstans och avslut, del 3

Det här är en del av en gammal text. Början finns här: Objektkonstans och avslut, del 1 och härObjektkonstans och avslut, del 2.

**

Hon är inte som de som gjorde illa. Hon kunde se mig. Det som var jobbigt med. Jag fanns hos henne.

Hon är inte som de som gjorde illa för att jag fick finnas, och för att hon inte använde mig till nåt som egentligen handlade om henne.

Det blev som att hon var som de som gjorde illa för att anknytningen blev så otrygg och kontakten så oförutsägbar och att det som blev när jag sökte det trygga var antingen att jag fick ingenting eller fick saker som jag gick sönder av. Det påminde om hur det var med de som gjorde illa. Det var kanske fel att prata med mig så länge i telefon eftersom det blev så dåligt och för att hon inte är så bra på det. Men hon valde det för att jag behövde henne. För att jag kunde få lite av det jag behövde, trots allt. Kanske var det fel val, men det var i alla fall annorlunda än med de som gjorde illa. Hon ville inte överge mig, och därför blev det knas. De övergav mig för så längesen, om de nu alls funnits för mig.

Hon hjälpte mig mycket och brydde sig om hur saker blev för mig. Det var inte som med de som gjorde illa, för hon såg inte bara sig själv och hon struntade inte i hur det blev för mig. Jag var viktig på riktigt. Det var inte som jag bara lyckades inbilla mig, det var så.

Om Linnéa
Linnéa Regnlund

Jag var splittrad förut, var flera delar inuti, skadad av svåra saker jag utsatts för. Nu är jag bara en. Det är bra, och kanske mer komplicerat än man kan tro. Här på bloggen skriver jag om trauma och dissociation, om försöken att hitta ett fungerande liv, och tankar på det som är och varit. Välkommen att dela en bit av min resa med mig!

Inlägget är kategoriserat som: Trauma och dissociation

Skriv kommentar

Skriv kommentar

(obligatoriskt) (obligatoriskt)

För att din kommentar ska publiceras måste du godkänna 1177 Vårdguidens användarvillkor för bloggkommentarer.

(obligatoriskt)

2 kommentarer

2 kommentarer

  1. Ja, precis så. Både och.

  2. Fint och svårt på samma gång. ❤️