Gästbloggare

Till dig som är liten och finns inuti. Sommarpyssel: hjärtdjur och bokmärken.

DSC05161
Hej

Hur har du det? Vet du, jag tänkte på dig och tänkte på vad du egentligen gör nu när det är sommar. Och så tänkte jag att du kanske har det tråkigt. Att de stora inuti kanske inte tycker att du får vara framme och leka när andra kan se eller så. Så tänkte jag att jag är ganska bra på pyssel, och kanske pyssel kan vara bra även om man bara får vara framme lite i smyg, för det kan man göra när ingen ser också. Och bli glad av och känna att det är som lek och att man får finnas då, när man gör det.

Så jag ska göra några inlägg med pyssel nu, sånt man kan göra själv och som inte är så svårt.

En gång för längesen såg jag att man kunde göra en fjäril av hjärtan, så jag testade det. Jag tycker den är ganska fin. Man behöver bara papper och limstift och nån tandpetare eller nåt till de som ska vara antenner. Eller så kan man klippa det med av papper. Det är bra om man har hårt papper på de hjärtana som är längst bak, för annars blir den lite sladdrig. (Jag tog ett juicepaket som var silvrigt inuti, det var ju hårt så det blev bra.)

Det finns beskrivning här på sidan Skapligt enkelt.

När jag letade efter beskrivningen såg jag att de hade gjort en liten mus av hjärtan med. Kanske kan man göra andra djur också av hjärtan? Jag kommer inte på några nu, bara om man vill göra en mask som är gjord av en massa hjärtan som man klistrar i en rad. Fast du kanske är bättre på att hitta på?

Om man gör dem små kan man ha dem som bokmärken. Eller kanske de kan vara ganska stora också, fast helst inte större än boken så det sticker ut på alla håll, då tror jag att de lätt går sönder. Men jag tänkte på det i alla fall, att det skulle vara fint att ha hjärtdjur som bokmärken, för då måste man bli lite glad av att öppna boken och se hjärtana och djuret.

Och sen tänkte jag vad man kan göra för andra bokmärken. Och tänkte att alla kanske inte tycker så mycket om att klistra och sånt. Du kanske inte tycker om det. Så jag tänkte att jag ville skriva nåt man kan göra som är lite annorlunda. Och kom på att om man har en skrivare kan man skriva ut bilder och färglägga så det blir fint att ha som bokmärken.

Jag klickade runt en massa på Skapligt enkelt när jag var där och jag hittade färdiga bokmärken som är gjorda för färgläggning. Fast om man inte tycker att det är såna man vill ha så kan man leta upp bilder själv. Om man tar google så kan man klicka så man söker efter bilder. Och så kan man skriva in nåt ord. Kanske fjäril eller superhjälte eller fotboll. Nåt sånt man tycker om. Och sen kan man klicka där i kanten där det står Verktyg och sen ta Typ av bild och sen Linjeteckning. Då får man såna bilder som är bra om man vill färglägga. Alltså som bara är streck och inte redan färglagda.

Om det är krångligt att fatta kanske nån stor kan hjälpa dig. Eller om det blir helt fel storlek när man skriver ut. Eller om ni inte har skrivare. Man brukar kunna skriva ut på biblioteket, nån stor kanske kan fixa det till dig då, när du valt bilder.

Markering_542

 

 

Hoppas du kunde fatta hur man ska göra, jag känner mig lite rörig i huvudet idag, så vet inte om jag kan förklara så bra. Jag skriver fler om pysselsaker nästa vecka i alla fall. Vi hörs då.

Hejdå! /Linnéa

 

 

*****

Tänk på att torsdagsinläggen är skrivna till barndelar. Är du en vuxen del eller person får du gärna kommentera, men undvik att skriva sånt som små delar kan uppfatta som hotfullt, jobbigt eller som att de inte borde finnas. De här inläggen är framförallt deras plats.

Andra brev som är till dig som är liten och finns inuti:

 

Om Linnéa
Linnéa Regnlund

Jag var splittrad förut, var flera delar inuti, skadad av svåra saker jag utsatts för. Nu är jag bara en. Det är bra, och kanske mer komplicerat än man kan tro. Här på bloggen skriver jag om trauma och dissociation, om försöken att hitta ett fungerande liv, och tankar på det som är och varit. Välkommen att dela en bit av min resa med mig!

Inlägget är kategoriserat som: Trauma och dissociation

Skriv kommentar

Skriv kommentar

(obligatoriskt) (obligatoriskt)

För att din kommentar ska publiceras måste du godkänna 1177 Vårdguidens användarvillkor för bloggkommentarer.

(obligatoriskt)