Gästbloggare

Till dig som är liten och finns inuti. Sommarpyssel: att rita på saker.

IMG_9867

Hej

Hur har du det idag? Har du pysslat eller lekt nåt? Du kanske inte vill. Fast om du vill hoppas jag att du fått göra det.

Jag vill berätta om två olika pyssel idag. Båda är att man ska rita på saker. Och till båda behöver man en speciell penna (det är olika sorter, en för det ena pysslet och en för det andra). Det brukar finnas såna i pysselaffärer.

Det första man kan göra är att rita på disktrasor. Jag tycker det blir bäst om man har såna trasor som är liksom stela. Och det får inte vara mönster på dem för då blir det ju rörigt när man ritar. Så man behöver köpa trasor, och så behöver man köpa en penna som man kan ha till textil.

Sen kan man bara rita och skriva vad man vill. Jag tycker det är roligt, jag gör det och ger nån i present ibland.

(Och det brukar stå på pennan att man ska stryka när man ritat färdigt, men jag har aldrig strukit mina trasor och det har gått bra ändå. De tappar färg lite efterhand, fast man vill ändå inte ha en trasa hur länge som helst, så jag tycker inte det gör nåt. Man kan ju få rita nya då istället.)

IMG_9873

Det andra är att man kan rita på porslin eller glas. Då behöver man också en speciell penna. Och man behöver ju nåt man kan rita på. Du kanske ska fråga nån stor innan du börjar så du inte ritar på nåt som nån blir arg för. Man kan hitta nåt i loppisaffärer kanske, eller i en vanlig affär fast då är det ju dyrare.

När man har en penna och nåt som man vill rita på så är det bara att rita och skriva så som man vill.

Sen när man är färdig får man säga till nån stor för de måste vara i ugnen en stund, så nån måste hjälpa en med det. Det är så lätt att bränna sig om man ska göra det själv, så det är bättre att nån stor gör det. Om de inte är i ugnen så går färgen av när man diskar, och det är ju trist.

porslin1

goodenoughbaksida

 

Jag tycker det är ganska roligt att ha sånt man har gjort själv. Eller om man vill ge till nån annan i present. Det blir ju sånt som ingen annan har då, för ingen har gjort likadant som det man har gjort.

Fast det kanske är läskigt att ge till nån, som att man visar att man finns även om det är en annan del som ger paketet. Det måste man ju inte orka med att våga. Man får göra som man vill.

Nu vill jag gå och fika för jag tänkte så mycket på te av att titta på tekopparna, så nu ska jag göra det.

Ljus och hopp
/Linnéa

thedarksideglas
*****

Tänk på att torsdagsinläggen är skrivna till barndelar. Är du en vuxen del eller person får du gärna kommentera, men undvik att skriva sånt som små delar kan uppfatta som hotfullt, jobbigt eller som att de inte borde finnas. De här inläggen är framförallt deras plats.

Andra brev som är till dig som är liten och finns inuti:

 

Om Linnéa
Linnéa Regnlund

Jag var splittrad förut, var flera delar inuti, skadad av svåra saker jag utsatts för. Nu är jag bara en. Det är bra, och kanske mer komplicerat än man kan tro. Här på bloggen skriver jag om trauma och dissociation, om försöken att hitta ett fungerande liv, och tankar på det som är och varit. Välkommen att dela en bit av min resa med mig!

Inlägget är kategoriserat som: Trauma och dissociation

Skriv kommentar

Skriv kommentar

(obligatoriskt) (obligatoriskt)

För att din kommentar ska publiceras måste du godkänna 1177 Vårdguidens användarvillkor för bloggkommentarer.

(obligatoriskt)

2 kommentarer

2 kommentarer

  1. Coola disktrasor!