Gästbloggare

Stopp! Min kropp!

Nu när jag visst hamnade i boktips-delen av mitt huvud kom jag på att jag vill tipsa om en grej till. I ett tidigare inlägg tipsade jag om boken Vilda säger NEJ! (du hittar inlägget här). Det är en bilderbok som hjälper barn (eller inre små delar) att förstå hur det borde vara, och att man får sätta gränser som andra ska respektera.

Rädda Barnen har tagit fram ett material som heter Stopp! Min kropp! och som handlar om hur man kan prata med barn om kroppen, om gränser och om sexuella övergrepp. Jag tänker att den kan hjälpa även om man är en vuxen del som försöker prata med dem inuti, eller kanske någon som inte själv är splittrad men känner någon som har små delar. Att förstå mer av hur barn funkar har varit ett sätt för mig att förstå mina små delar bättre, och tyvärr är det väl många små eller halvstora delar som varit utsatta för övergrepp, så det är ett viktigt ämne att kunna prata om.

Stopp! Min kropp! finns att få gratis, antingen som pdf-fil eller så kan man få den hemskickad i tryckt form (fast portot kostar 31 kr då, så inte helt gratis i så fall). Den finns på svenska, engelska och arabiska och går att hitta eller beställa via Rädda Barnens hemsida.

Förutom att texten är bra och att de fått med mycket viktiga saker, så tycker jag den är snyggt layoutad, och det finns jättefina bilder i den som Moa Hoff gjort.

Om Linnéa
Linnéa Regnlund

Jag var splittrad förut, var flera delar inuti, skadad av svåra saker jag utsatts för. Nu är jag bara en. Det är bra, och kanske mer komplicerat än man kan tro. Här på bloggen skriver jag om trauma och dissociation, om försöken att hitta ett fungerande liv, och tankar på det som är och varit. Välkommen att dela en bit av min resa med mig!

Inlägget är kategoriserat som: Trauma och dissociation

Skriv kommentar

Skriv kommentar

(obligatoriskt) (obligatoriskt)

För att din kommentar ska publiceras måste du godkänna 1177 Vårdguidens användarvillkor för bloggkommentarer.

(obligatoriskt)