Gästbloggare

Midsommar

tårta
Hej, du som är stor och du som är liten och du som är mitt emellan eller varken eller.

Jag hoppas att du har det ok idag. Jag tycker att högtider är svåra, och kanske att du tycker det också. För att det ska vara något särskilt då. Man kanske inte orkar det, eller vill. Eller så märks det hur ensam man är.

Jag hoppas att du slipper vara någonstans där du är rädd, slipper vara med några som gör dig illa. Jag vet att det kan vara så ibland med högtider, att man kan känna sig tvingad till det.

Och jag hoppas att du kan orka med dagen utan att göra dig illa.

Hoppas att du faktiskt kan hitta något som är ljust och känns bra för dig.

Förra året hade jag precis flyttat hit när det var midsommar. Det var rörigt och jag var trött. Jag firade midsommar med att baka en pannkakstårta som var så hög så jag visste att den skulle rasa, bara för att det var roligt att göra en så hög.

Sen rasade den såklart, pannkakstårtor glider gärna lite åt alla möjliga håll, för pannkakor är såna. Men jag var rätt nöjd ändå, för det var som en lek som gjorde mig glad, att göra en jättehög pannkakstårta bara för att jag hade lust.

Och den var ju god. Jag åt den i flera dagar, till fika och lunch. Och ibland till kvällsmat. Kanske till frukost eller efterrätt också.

Det var ett ganska bra firande. Jag vet inte riktigt hur jag ska fira idag, om jag alls ska fira något. Jag vet inte riktigt vad man ska med midsommar om man inte har barn och inte vill dricka alkohol. Det känns som att det mest är det man gör. Och äter sill kanske. Fast jag äter inte sill heller.

Jag ska ha jordgubbar i alla fall, det är det jag tycker mest om med midsommar. Och nypotatis. Och så ska jag pussa lite på katten och nog inte försöka ta på henne en blomsterkrans. Jag får se.

Jag hoppas att du har det ok iaf, det var egentligen bara det jag ville säga.

/Linnéa

Om Linnéa
Linnéa Regnlund

Jag var splittrad förut, var flera delar inuti, skadad av svåra saker jag utsatts för. Nu är jag bara en. Det är bra, och kanske mer komplicerat än man kan tro. Här på bloggen skriver jag om trauma och dissociation, om försöken att hitta ett fungerande liv, och tankar på det som är och varit. Välkommen att dela en bit av min resa med mig!

Inlägget är kategoriserat som: Trauma och dissociation

Skriv kommentar

Skriv kommentar

(obligatoriskt) (obligatoriskt)

För att din kommentar ska publiceras måste du godkänna 1177 Vårdguidens användarvillkor för bloggkommentarer.

(obligatoriskt)

2 kommentarer

2 kommentarer

  1. Marie: Missade visst att svara på din kommentar. Hoppas din dag blev fin!

  2. Trevlig midsommar på dig !

    Jag tycker viktigaste är att vara med personer man trygg med o inte var är eller vad äter eller dricker.

    Jag jordgubbar är gott men svårt få just midsommar som tur finns under del av sommaren kvar.

    Jag önskar alla en fin midsommar vad du en gör eller inte gör så är du värd att ta hand om dig själv o har det fint.

    Trevlig midsommar !