Gästbloggare

Jag försöker hålla mig undan från att deppa… (TIPS!)

blogg1

Hej allihopa!

Idag är en bra dag. Jag är visserligen litet trött men jag mår bra. Hela dagen hittills har tillägnats åt mina studier. Detta kanske verkar lite konstigt men jag älskar verkligen min ena kurs (den andra är också helt okej). Alltså jag menar älskar. Jag får en upprymd känsla av ett växande intresse och nyfikenhet. Jag vill lära mig mer, mer, mer! Psykologi är så otroligt intressant. Jag intresserar mig särskilt för biologisk psykologi. Att lära mig om hur hjärnan fungerar, nervsystemet, signalsubstanser osv är otroligt spännande!

Anyway. Egentligen mår jag inte så bra psykiskt just nu men jag försöker att vara positiv och distrahera mig från att deppa. Som jag nämnde innan så har jag börjat gå hos en kurator och det känns både bra och jobbigt. Bra för att jag får släppa ut alla tankar och känslor jag bär på, men dåligt för att jag har svårt att ”snar out of it”. Jag kan liksom inte prata om vad som tynger mig och sen switcha och vara jätteglad en stund senare.

Nu är det viktigt för mig att jag har roliga saker att se fram emot, och målsättningar. I våras utmanade jag mig själv och min mage och åkte ut till Djurgården för att ta långa promenader. Det tänkte jag återuppta nu efter sommaren. Jag tänker åka dit med träningskläder på och försöka mig på att power walka och kanske jogga. Min mamma inspirerar mig så mycket, för hon springer massor av lopp och maraton. Hon är grym. Jag måste däremot sakta bygga upp mig, jag är inte i närheten av att kunna springa en mil. Men en liten målsättning jag kan ha är att promenera en timme en dag och en annan dag kanske jogga en kvart eller så.

Det är också väldigt kul att skridskosäsongen är här! Jag och min pappa har det gemensamma intresset att åka skidskor, så vi brukar ta oss till en allhall när det är öppet för allmänheten och åka litet. Jag har både konståkningsskridskor och hockeyrör, men på sistone är jag mest intresserad av att använda mina konståkningsskridskor. Jag övar på saker som gynnar min dans nämligen, vighet, styrka och balans. Dock är jag inte speciellt duktig. Jag kan inte göra några avancerade piruetter eller så, men jag övar litet varje gång på att klara olika saker, typ som flygskär och sådär. Så nu under hösten ska jag försöka få in en rutin att sticka till allhallen och åka litetgrann.

Nu när hösten kommer försöker jag göra det mysigare här hemma hos mig, så att jag trivs och har det mysigt alla de dagarna då jag sitter hemma. Jag har redan rätt många doftljus men jag vill ha fler (hehe). Jag vill hitta doftljus med typiska höstdofter. I USA verkar de ha så otroligt mycket sånt. Till exempel har de ju en grej för ”pumpkin spice” där. Pumpkin spice-latte på Starbucks, doftljus, snacks… ja allt möjligt. Jag vill också ha! Tipsa mig gärna om ni sett några pumpkin spice-doftljus någonstans, hehe.

Jag har gjort en liten inköpslista över ny inredning jag vill ha för att få det mysigare nu till hösten. Mycket belysning och ljusslingor vill jag ha, och mysiga filtar. Jag vill göra en liten myshörna där jag kan meditera och yoga. Jag har en yta i hallen, framför en spegel som jag skulle vilja utnyttja. Jag tänker att det kan vara supermysigt att lägga ut en yogamatta där, tända ett ljus, och samtidigt ha en ljusslinga kring spegeln…

Berätta, hur förbereder ni er för hösten? Har ni köpt doftljus och filtar, eller kanske lite nya kläder? Eller bunkrar ni upp med massor av olika sorters te? Dela med er så att jag får litet inspiration!

Kram och Stay Strong! xx

Thérèse Ström

Jag fick Crohns när jag var 13 år och då var ordet "bajsnödig" det pinsammaste jag kunde tänka mig att säga. I den här bloggen får ni hänga med mig i mitt liv och få reda på hur jag tacklar världen där ute, med mina magproblem. Jag vet att jag kan göra allt jag vill göra i livet och jag vet att du kan det också, våra dumma magar ska inte få stoppa oss!

Inlägget är kategoriserat som: Annat än magbesvär

Skriv kommentar

Skriv kommentar

(obligatoriskt) (obligatoriskt)

För att din kommentar ska publiceras måste du godkänna 1177 Vårdguidens användarvillkor för bloggkommentarer.

(obligatoriskt)