Gästbloggare

En bra dag

blogg1

Hej allihopa!

Igår skrev jag ett blogginlägg som jag aldrig publicerade. Jag mådde nämligen inte bra igår. Magen var bra men jag var extremt deppig och låg. Jag hade sovit dåligt och legat och tänkt på gamla jobbiga saker. Kanske kommer jag någon gång skriva mer om hur allt var förut för mig, när jag hade det som jobbigast med min sjukdom, men just nu känner jag inte för det.

Istället vill jag skriva något positivt. Idag började jag på en ny kula. Gårdagens bekymmer hade jag helt lagt bakom mig och jag vaknade med positiva tankar och en skön utvilad känsla i kroppen. Jag låg kvar i sängen och sträckte på mig. Det var skönt att dels få en riktigt bra nattsömn och även sovmorgon. Tillslut gick jag upp. Jag gjorde i ordning en god söndagsfrukost besående av glutenfritt bröd med smör, ost och apelsinmarmelad på och en kopp te med mandelmjölk i.

Tänk så olika två dagar kan vara. Igår kändes allt tråkigt, jobbigt och meningslöst medan allt idag kändes roligt och härligt. Idag hade jag energi till att duscha, klä på mig och göra någonting av min dag. Igår kändes det omöjligt att ställa upp kameran och klistra på ett leende, det hade inte varit genuint. Idag däremot hade jag lust att filma en video till min YouTubekanal, så det gjorde jag. Efteråt hade jag energi kvar att göra av med, så jag bestämde mig för att hälsa på min farfar. Jag köpte med mig fika och tog även med mig familjens hund. Jag och farfar hade en väldigt trevlig fikastund. Vi tittade i fotoalbum och fikade i mer än en timme. Sedan tog vi en promenad. Vi satte oss ner på en parkbänk och andades frisk luft och njöt av naturen omkring oss. Fortfarande är gräset väldigt grönt och en del blommor är fortfarande fina. Idag kändes (känns) livet härligt och magen riktigt bra. Jag är lycklig och tacksam. Jag borde göra detta till en söndagsrutin: att ta en promenad och fika med farfar, det var så mysigt!

I torsdags när jag träffade min nya doktor så sa han att mina värden var riktigt bra, mycket bättre än på länge. Jag blev förvånad men väldigt glad och lättad. Efter det så har jag lagt märke till att magen varit väldigt bra faktiskt. Underligt, för innan besöket kunde jag svära på att magen var rätt dålig. Är det placebo? Att jag blivit bra bara för att jag fått höra att jag är det? Eller är jag faktiskt mycket bättre? Kommer det fortsätta såhär? Jag hoppas på det sistnämnda.

Nu i veckan som kommer börjar jobbet igen efter sommaren. Det ska bli kul. Mina kurser har också precis kommit igång så det är dags att komma in i riktiga rutiner nu. Det ser jag fram emot. Jag tycker om rutiner och struktur i vardagen.

Jag önskar er alla en supermysig söndagskväll och en riktigt bra start på den nya veckan imorgon! Kram & Stay Strong! xx

Thérèse Ström

Jag fick Crohns när jag var 13 år och då var ordet "bajsnödig" det pinsammaste jag kunde tänka mig att säga. I den här bloggen får ni hänga med mig i mitt liv och få reda på hur jag tacklar världen där ute, med mina magproblem. Jag vet att jag kan göra allt jag vill göra i livet och jag vet att du kan det också, våra dumma magar ska inte få stoppa oss!

Inlägget är kategoriserat som: Annat än magbesvär

Skriv kommentar

Skriv kommentar

(obligatoriskt) (obligatoriskt)

För att din kommentar ska publiceras måste du godkänna 1177 Vårdguidens användarvillkor för bloggkommentarer.

(obligatoriskt)