Gästbloggare

NU RÄCKER DET.

blogg1

Hej igen allihopa!

Jag måste bara uppdatera en gång till idag och berätta en sak. Om ni läst inlägget innan så vet ni att jag skrev att jag mår jättebra just nu och att magen är superbra osv… Tja, precis efter att jag hade skrivit det så gick jag på toa. Sedan var jag fast på toan i vad som kändes som flera timmar. Jag svettades, hade kramp och ville tillslut bara lägga mig ner på badrumsgolvet av utmattning. Men varje gång jag försökte lämna toan fick jag springa tillbaka direkt. Det bara fortsatte och fortsatte. Tillslut var jag så mör att jag knappt kunde lägga mig ner i sängen, det gjorde för ont i kroppen. Jag visste inte vart jag skulle ta vägen. Fy alltså för att må såhär. En stund så tänkte jag ”nä, jag pallar inte mer av detta, jag får nog ett mental breakdown”. Men jag övertalade mig själv om att jag snart skulle må bra igen, som jag alltid gör, ett tag efter en sådan här ”attack”.

Men hörni. På riktigt. Vem orkar med sånt här? Om och om igen?! Jag bävar inför nästa attack. Jag vill inte ha det såhär med min mage och kropp. Sedan jag var tretton år så har jag kämpat med att stå ut med allt som hör till Crohns. Men tänk om man vill ha en paus? Bara slippa eländet ett halvår eller år? Bara få vara frisk igen, leva livet, utan oro för hur man ska må nästa dag. Jag mår dåligt så sjukt ofta. Det är inte kul alls.

För ett par veckor sedan var jag och familjen i Köpenhamn. Skrev jag om det? Då mådde jag en stor del av dagen väldigt dåligt. Magen bubblade och kändes orolig. Jag mådde dåligt fysiskt men också psykiskt. När man när som helst kan få en diarréattack och inte vet om man kommer kunna hitta en toa i tid, då är det inte så kul att spatsera omkring i en främmande stad i ett främmande land. Fyyyy fan, om jag får säga så. Nu räcker det! Jag är desperat. Jag tänker försöka med allt: ändra min kost ännu mer om det krävs, träna mer, promenera mer, sova mer…. gå i terapi för att få bort all oro och ångest som kommer i samband med magproblemen. Jag tänker må bra och jag tänker vara lycklig! Så det så. Aldrig ska sjukdomen vinna och få mig att ge upp.

Så många gånger som Crohns har fått mig att missa saker som hade vart roliga att göra, så många gånger som jag varit för trött eller för sjuk för att vara med. Så många kvällar jag legat hemma själv när vännerna umgåtts. Alla dessa morgonar då jag kämpar och tillslut får ställa in dagens planer. Alla semestrar då magen förstört fina stunder. Allt jag hade kunnat vara, allt det jag hade kunnat uppnå om inte Crohns stått i vägen… Det är slut med allt det där nu. Jag tänker KICK CROHN’S BUTT! Nu jäklar kör vi. Känner du samma sak? Låt oss kämpa tillsammans! Vi kan peppa varandra! Lägg till mig på Snapchat: thasy92 om du vill.

Kram, god natt och Stay Strong! xx

Thérèse Ström

Jag fick Crohns när jag var 13 år och då var ordet "bajsnödig" det pinsammaste jag kunde tänka mig att säga. I den här bloggen får ni hänga med mig i mitt liv och få reda på hur jag tacklar världen där ute, med mina magproblem. Jag vet att jag kan göra allt jag vill göra i livet och jag vet att du kan det också, våra dumma magar ska inte få stoppa oss!

Inlägget är kategoriserat som: Min mage & jag

Skriv kommentar

Skriv kommentar

(obligatoriskt) (obligatoriskt)

För att din kommentar ska publiceras måste du godkänna 1177 Vårdguidens användarvillkor för bloggkommentarer.

(obligatoriskt)