Gästbloggare

Att yoga och meditera hjälper mig att reda ut virrvarret i mitt huvud

blogg1

Hej allihopa!

Vad glad jag blev när jag såg att jag fått några kommentarer på mina senaste inlägg. Fortsätt så bästa ni, att interagera med andra är det bästa jag vet och jag skulle gärna vilja lära känna mina följare bättre, om det är så att några av er är återkommande :)

Den här dagen startade med att min mage mådde riktigt dåligt. När jag suttit där inne på toaletten i en halvtimme började jag tycka synd om mig själv. Jag ville kräkas, eller krypa ner i ett hål och försvinna. Eller dö. Min rationella lilla röst som ibland gör sig hörd viskade att snart kommer jag inte känna så. Det var sant. Två timmar senare har jag fortfarande ont i magen och vid för yviga rörelser känner jag mig bajsnödig. Faktiskt så trycker det på och värker i min ända bara jag sitter här på soffan – men jag vill inte dö. Förlåt för detaljerna men jag har börjat känna ett behov av att ”reveal the ugly truth” (hur säger man det lika dramatiskt och snyggt på svenska? Avslöja den fula verkligheten? Klingar inte lika bra…).

Jag gjorde i ordning en fantastisk smoothie bowl och en kopp te med mandelmjölk och gick upp och satte mig i mitt rum, där jag har en egen soffa. För er information befinner jag mig alltså i min familjs sommarhus fortfarande. Utanför vräker regnet ner. Jag satte mig ner och njöt. Livet är ändå härligt. Trots min stökiga mage så har jag det verkligen bra. Att kunna äta en långsam frukost med ett tänt ljus, blogga litet grann och höra regnet smattra mot rutan – det är lycka.

Den senaste tiden har jag tagit väldigt många fina bilder som jag lagt på min Instagram Tess_days. Jag har verkligen ansträngt mig för att få till riktiga ”goals bilder”. Men, nackdelen med det, är att många tror sig ha en verklig bild om hur mitt liv är. Det har de inte. ”Ditt liv är ett perfekt Barbie-liv”, skrev en tjej. Ja, kanske ser mitt liv fantastiskt ut på bilderna. Men tjejen med de brun utan sol-bruna benen, långa blonda håret, som står på stranden, har inflammerade tarmar och tar sprutor i magen varje vecka. Jag har valt att enbart lägga ut estetiskt vackra bilder på min Instagram. Så vill jag ha det. Det är min lilla perfekta värld. Här i bloggen och på YouTube, berättar jag om de delarna jag undanhåller på Instagram.

Jag vill att man ska bli glad när man tittar på mina bilder. Det ska vara en drömsk, bekymmersfri värld. Om jag lade bilder på sprutor och annat Crohnsrelaterat fylls plötsligt mitt Instagramflöde med besvärande känslor. Ibland vill man fly. Ha ett safe space. Där inga sprutor och mediciner finns. Där allt är glatt och enkelt.

För att fly från dåliga känslor och oro tittar jag på film. Filmer låter mig försvinna in i en annan värld och för en stund kan jag känna mig helt lycklig.

I det verkliga livet kämpar jag med oroskänslor varje dag. Jag kämpar med magont och besvärliga toalettbesök. Jag kämpar med halsbränna och ledvärk. Jag kämpar med rädslan inför framtiden. Hur ska det gå för mig? Kommer jag någonsin kunna jobba heltid och göra allt jag vill göra med mitt liv?

Frågorna är många.

Ett annat sätt jag hanterar oro och smärta med är yoga och meditation. Det här är en ganska ny del av mitt liv. Plötsligt har jag lärt mig att ”zone out” och hitta ett lugn, men ändå ta mig tid att deala med mina tankar och känslor. Jag flyr inte från dem, som när jag ser på film. Jag tar itu med dem. När jag yogar och mediterar så fylls jag med ett lugn, och nya insikter. Jag gör problemlösning. Sakta men säkert tar jag itu med virrvarret i mitt huvud. Efteråt är allt bortrensat. Det är fantastiskt.

Fly inte från era tankar och känslor fina ni. Ta itu med dem, och låt er själva må bra.

Stay Strong!

Thérèse Ström

Jag fick Crohns när jag var 13 år och då var ordet "bajsnödig" det pinsammaste jag kunde tänka mig att säga. I den här bloggen får ni hänga med mig i mitt liv och få reda på hur jag tacklar världen där ute, med mina magproblem. Jag vet att jag kan göra allt jag vill göra i livet och jag vet att du kan det också, våra dumma magar ska inte få stoppa oss!

Inlägget är kategoriserat som: Annat än magbesvär, Min mage & jag

Skriv kommentar

Skriv kommentar

(obligatoriskt) (obligatoriskt)

För att din kommentar ska publiceras måste du godkänna 1177 Vårdguidens användarvillkor för bloggkommentarer.

(obligatoriskt)