Gästbloggare

Att ha Crohns men ändå leva ett händelserikt och socialt liv

Hej allihopa!

Jag är fortfarande i mitt sommarhus i Skåne och jag har haft lite problem med att dela min mobilsurf till datorn och har därför inte kunnat lägga upp inlägg på ett par dagar. Jag har nämligen skrivit blogginlägg i Worddokument och sedan internetdelat datorn och lagt upp dem, för att spara på den lilla surf jag har.

Men här kommer ett inlägg jag skrev för ett par dagar sedan:

Hej allihopa!

Jag vet knappt vart jag ska börja. Jag har haft en helt fantastisk vecka. Jag har velat blogga och berätta för er, men haft så fullt upp att jag inte haft en kvart ens över till det.

I måndags anlände min första kompis till Skåne. Vädret var sådär till en början, så i ett par dagar var vi mest inomhus. Vi spelade massor av spel, pratade och åt gott. Det var mysigt. Vi tog även en promenad med min familjs hund en kväll. Magen var bra. Jag klarade ändå att promenera en del utan att det tryckte på. Jag tyckte också att magen skötte sig över hela dagen, i flera dagar, förutom att jag kanske gick på toa på morgon och kväll och mådde lite smått dåligt. Men inget att klaga över direkt. På onsdag kväll anlände ytterligare två vänner. Med dem kom även det mest fantastiska vädret någonsin. När vi vaknade upp på torsdag morgon sken solen starkt och det var riktigt varmt. På torsdagen var min födelsedag så det var verkligen helt perfekt tajming. Jag gjorde i ordning en stor brunch som vi njöt av ute i trädgården. Det kändes som att vara i Spanien för solen var så stark.

Hela födelsedagen var helt underbar. Vid fem kom gästerna, nästan hela tjocka släkten. Vi tog väldigt många bilder (kolla in min Instagram Tess_Days om ni är nyfikna!) och hade det otroligt trevligt. Faktiskt så hann jag och vännerna med ett par timmar på stranden innan festen också. Det var helt enkelt en perfekt dag och jag är så tacksam för allt. Magen – tack och lov- skötte sig. Jag hade inte kunnat önska mig en bättre födelsedag. Tänk att jag nu är 25.

De andra dagarna har vi gjort massor av roliga saker också. Vi har besökt olika trevliga platser här nere i Skåne. Igår blev det till exempelvis en tur till Ystad. Vi åt på en hamnkrog där räkor och skaldjur smakar helt gudomligt. Vi åt allihopa räkor förstås. Efteråt när vi gick mot bilen vände det sig i magen på mig. Jag sade till mina förstående tre vänner att jag behövde vända tillbaka till restaurangen och gå på toa. Då mådde jag riktigt dåligt. De hämtade bilen och stod tålmodigt och väntade tills jag var klar. Det tog ett tag om man säger så. Jag svalde två förstoppande tabletter och en massa vatten och mådde verkligen illa efteråt. Jag tänkte att ännu en ”bajsattack” skulle komma kort inpå. Dock måste tabletterna ha verkat direkt för ganska snabbt efter så mådde jag bra och kände inte av magen mer. Vi promenerade runt i Ystad, trots lite regn, och hade en riktigt trevlig dag.

Nu sitter vi här alla fyra, efter att ha hängt nere på stranden en stund, i min soffa i sommarhuset. Jag bloggar och de andra håller på med mobilerna. Vi bara myser och har det bra. Det känns underbart att jag kan vara mig själv med de här vännerna. Det är okej om magen beter sig lite knäppt när jag är med dem. De har tålamod och sympati. Åh vad jag känner mig lyckligt lottad.

En kväll efter att vi ätit tacos rasade magen totalt. Då gick jag på toa flera gånger i sträck och vännerna väntade på att vi skulle se en film och umgås. Då fick jag erkänna att magen var riktigt dålig och att de fick börja utan mig. Efter en och en halv timme var jag klar. Herre gud vad magen hade hållt på då. Jag hade frossa och värk efteråt. Men vi hade det så mysigt ändå. Vi tände ljus och såg på film, skojade och skrattade och pratade i timmar.

Den här veckan har varit ett minne för livet och jag är stolt över att jag kommit såhär långt. Att jag kan ha vänner över i sommarhuset i en vecka, trots min oförutsägbara och ibland bråkiga mage. Allt har ändå gått superbra. ”Yay me!” Som karaktären London i The Suite Life på Disney Channel säger (har anammat det uttrycket sedan tio år tillbaka lol).

Ha det bra allihopa, Stay Strong! xx

Thérèse Ström

Jag fick Crohns när jag var 13 år och då var ordet "bajsnödig" det pinsammaste jag kunde tänka mig att säga. I den här bloggen får ni hänga med mig i mitt liv och få reda på hur jag tacklar världen där ute, med mina magproblem. Jag vet att jag kan göra allt jag vill göra i livet och jag vet att du kan det också, våra dumma magar ska inte få stoppa oss!

Inlägget är kategoriserat som: Min mage & jag

Skriv kommentar

Skriv kommentar

(obligatoriskt) (obligatoriskt)

För att din kommentar ska publiceras måste du godkänna 1177 Vårdguidens användarvillkor för bloggkommentarer.

(obligatoriskt)

2 kommentarer

2 kommentarer

  1. Tack snälla du!

  2. Grattis på födelsedagen! krya på dig