Gästbloggare

Reumatism-känsla av Crohns

blogg1Hej allihopa!

Hur är sommaren för er hittills? För mig har den knappt börjat känns det som. Det är regnigt och kallt idag och jag som hade tänkt träffa två vänner och äta glass. Det blir nog snarare att sitta inne på något mysigt fik istället. Nä blä, trist att det är så kyligt.

Men två dopp har jag ändå lyckats få till hittills denna sommar. Dock skulle jag vilja hänga på stranden varje dag i 25 graders värme. Men det kommer väl.

Igår fick jag plötsligt värk i mitt ena ben. Det värkte som bara den hela vägen från höften ner till foten. Det påminde mig om när jag precis börjat gymnasiet och haltade omkring i koridorerna för att jag hade så ont och var så stel i kroppen. Värken i kroppen kom vid mitt första riktigt dåliga skov, 2008. Då sade en läkare att det är rätt vanligt att man får samma känsla som vid reumatism när man har väldigt mycket inflammation i kroppen när man har Crohns. Men det är inte reumatism, det bara känns som det. Tydligen. Så ibland på grund av Crohns kan jag ha värk i lederna. Det har jag ju haft nu, det senaste halvåret, ni som läst min blogg sedan några månader tillbaka har väl läst det.

Men det var rätt märkligt att få ont i ett ben. Det var inte båda höfterna, eller båda benen utan hela ena benet. Det kändes som att hela benet skulle hoppa ur led. Men jag ignorerade det bäst jag kunde och var ute och gjorde saker. Fram mot kvällen hade det plötsligt försvunnit.

Nu ska jag strax bege mig iväg och träffa två vänner som skrivet. Som vanligt känner jag mig ängslig, nedstämd och orolig, eftersom att jag inte vill att magen ska flippa ur vid fel tillfälle. Men det ska nog gå bra. När jag väl träffar dem kommer vi ha superkul, det vet jag, så det är värt den här ängslan innan.

Ha en bra dag allihopa! Stay Strong! xx

Thérèse Ström

Jag fick Crohns när jag var 13 år och då var ordet "bajsnödig" det pinsammaste jag kunde tänka mig att säga. I den här bloggen får ni hänga med mig i mitt liv och få reda på hur jag tacklar världen där ute, med mina magproblem. Jag vet att jag kan göra allt jag vill göra i livet och jag vet att du kan det också, våra dumma magar ska inte få stoppa oss!

Inlägget är kategoriserat som: Annat än magbesvär

Skriv kommentar

Skriv kommentar

(obligatoriskt) (obligatoriskt)

För att din kommentar ska publiceras måste du godkänna 1177 Vårdguidens användarvillkor för bloggkommentarer.

(obligatoriskt)