Gästbloggare

Jag mår dåligt av att äta…

blogg1

Hej allihopa!

Gissa vad? Det blev bra väder idag här nere i Skåne. Solen skiner och det är riktigt varmt. Jag har spenderat en hel del tid i trädgården, gjort yoga, stretchat och solat. Så härligt! Ikväll blir det förmodligen ett kvällsdopp nere på stranden. Blir det bra väder imorgon med ska jag se till att sticka ner till stranden under dagen. Idag blev det inte så av lite olika skäl.

Igår kväll bestämde jag mig för att ta en promenad. Det går en slinga, som om man följer den, kommer man tillbaka vid vårat hus efter 15-20 minuter. Jag brukar alltid tveka kring hur vida magen klarar det varvet eller om jag bara ska strosa fram och tillbaka längs med vägen istället för att ta hela varvet. Nu tog jag hela varvet och självklart satte magen igång. Men det var inte akut eller så, utan det började med att den bubblade och tryckte på litet grann när jag hade halva varvet kvar. Jag tänkte att det var lugnt, så jag fortsatte bara att gå och andas djupa andetag. Efter en stund hade det gått över, men snart igen kom kramperna. Det kändes som att när de kommer för tredje gången då kommer det vara akut. Men jag klarade mig längre än vad jag trodde. Jag kunde gå hela vägen hem i lugn takt. Dock direkt när jag kom innanför dörren fick jag springa in på toan. Där blev jag fast i sisåsdär 40 minuter med de värsta kramperna på länge. Jag kände mig febrig och hade frossa när jag var klar. Jag hade fortfarande ont i magen när jag tillslut gick och la mig i sängen. Jag svepte in mig i filtar och täcken över både en tjocktröja och morgonrock. Jag kände mig riktigt sjuk och till råga på allt så hade jag världens värk i ena handen och handleden. Jag hade inte gjort något speciellt med den så det måste vart den där ”reumatismkänslan” jag får ibland.

När jag vaknade i morse mådde jag bra igen. Ingen feberkänsla och ingen mag- eller hand-värk. Jag provade på att äta chiapudding för första gången någonsin, som jag förberett kvällen innan. Till en början gillade jag det inte, det var slemmigt och smaklöst, men efter en stund tyckte jag det var helt okej. Jag hade tinat lite fysta bär som jag hade på. Det förhöjde definitivt smakupplevelsen.

Senare vid lunchen märkte jag att min Crohns verkligen inte är så bra just nu. Jag mådde illa av att äta och kände en slags hettande känsla i strupen varje gång jag svalde, så som jag har vid skov. Köttbullarna och makaronerna kändes som en klump i magen när jag ätit upp. Det är en rätt konstig sak att må så dåligt av att äta. Det tänker jag alltid när det känns så pass mycket som det gjorde idag. Inte konstigt att jag brukade vara underviktig. Det är inte bara så att näringsupptagningen är dålig och att man har diarré, man mår fysiskt riktigt dåligt när man äter också, samt efter.

Nu känner jag mig välmående och frisk igen. Konstigt, hur kroppen svajar mellan att må dåligt och bra under så kort tid.

Nästa gång jag ska handla mat så ska jag köpa massor av bär, frukt och annat nyttigt. Jag vill göra goda smoothies och smoothiebowls. Dels för att det är gott och roligt att göra, dels för att det är nyttigt och kan boosta min hälsa men även för att jag vill filma lite klipp till min YouTubekanal. Jag ska försöka sätta ihop en video med lite blandat innehåll, fina smoothiebowls och snygga yogaposer typ. Jag tycker det är så kul att filma och skapa. Att redigera videor med bra musik till och allt det där. Jag vill bli som de där proffsiga youtubetjejerna i USA, som lever i en till synes fartfylld, rolig och färgstark vardag. De har alltid snyggt smink, trendiga kläder, riktiga ”inspo-hem” och dricker Starbucks och äter nyttig och fräsch vego-mat som acaibowls och gröna smoothies. Deras videor har alltid högsta kvalitet och bra belysning som får deras hår och hy att glänsa. Jag vill också spela in videor med bra kvalitet men än så länge har jag bara min mobil att vlogga med och en systemkamera med ett objektiv vars fokus oftast inte funkar helt prima. Men nåja, kanske får jag så småning om råd att köpa bra belysning och bättre kameror. För inspirationen och visionerna finns inom mig. Det finns så mycket jag vill dela med mig av, jag vill peppa och inspirera. Ha ett ”inspo-liv” men ändå en äkta sida.

Hoppas ni också har sol och njuter av sommaren! Stay Strong bästa ni! xx

Thérèse Ström

Jag fick Crohns när jag var 13 år och då var ordet "bajsnödig" det pinsammaste jag kunde tänka mig att säga. I den här bloggen får ni hänga med mig i mitt liv och få reda på hur jag tacklar världen där ute, med mina magproblem. Jag vet att jag kan göra allt jag vill göra i livet och jag vet att du kan det också, våra dumma magar ska inte få stoppa oss!

Inlägget är kategoriserat som: Min mage & jag

Skriv kommentar

Skriv kommentar

(obligatoriskt) (obligatoriskt)

För att din kommentar ska publiceras måste du godkänna 1177 Vårdguidens användarvillkor för bloggkommentarer.

(obligatoriskt)