Gästbloggare

Vad har jag haft för mig?

blogg1Hej allihopa!

Oj vad den här veckan rusat förbi för mig. Hur har er vecka varit?

Nu var det ett tag sedan jag skrev. Förra veckan var jag i mitt sommarhus i Skåne, som ännu inte har wi-fi! (Hur överlevde jag det kanske ni undrar, tja, det gick rätt bra även om abstinensen efter Instagram och Snapchat fanns där lite då och då).

Såhär är det, att i många år åkte jag och min familj varje sommar till Skåne, eftersom att ungefär hälften av alla mina släktingar bor där. Varje sommar så brukade vi bo hos min morfar och det var väldigt mysigt. Från och med att jag var ca tio år gammal började jag flyga ner till Skåne från Stockholm själv, och bli upphämtad av morfar. Jag brukade spendera en och ibland även två veckor där. Det var höjdpunkten av sommarlovet. Min morfar är inte som andra äldre personer, han är pigg (väldigt pigg!), rolig och påhittig. Vi gjorde alltid massor av roliga projekt och åkte iväg på utflykter och äventyr. Jag lärde mig även massor.

En sommar när jag hade fått Crohns och var väldigt dålig, så tvekade jag över om jag kunde åka ner dit. Jag var väldigt underviktig och trött och svag. Men då sa morfar att han minsann skulle göda mig så att jag skulle gå upp minst fem kilo, få färg på kinderna och ny energi. Så blev det. Jag gick säkert upp 3-4 kg i alla fall. Miljöombytet, all god mat och de härliga stränderna gjorde mig gott. Jag såg fortfarande väldigt pinnig ut men åtminstone var jag glad och solbränd och såg mycket mer pigg ut än innan sommaren.

Efter flera år av den här rutinen så började mina föräldrar prata om att försöka hitta ett sommarhus i Skåne, för att vi alla skulle kunna vara där oftare och inte behöva tränga in oss hos morfar. När alla var där samtidigt blev det verkligen fullt hus. Så sommaren 2014 och 2015 letade mina föräldrar varje dag på nätet efter olika hus. När juli 2015 började gå mot sitt slut var jag rätt besviken över att vi inte hade hittat något ännu. Jag var desperat och tjatade om att mina föräldrar skulle ta vilket ruckel som helst bara för att jag så gärna ville ha något. Det skulle vara så kul tänkte jag. Men så från ingenstans dök en riktig skatt upp! Vi hittade ett stort hus i väldigt dåligt skick. Trädgården var igenvuxen och inuti var badrummen och köken gamla och väggarna och taket i brunt furu. Inte så snyggt enligt mig. Men det var många rum och en stor tomt. Allt som behövdes var en hel del jobb, så skulle detta bli värsta herrgården! Så vi lyckades köpa det och jag var överlycklig. Så slutet på sommaren 2015 började vi med att fixa trädgården som var helt igenvuxen, och utsidan av huset som var helt fallfärdigt. Sommaren 2016 började vi måla och riva inomhus och nu våren och början av sommaren 2017 har jag äntligen börjat få i ordning på övervåningen där jag ska bo!

Förra veckan åkte alltså jag och min pappa ner tillsammans för att fixa. Vi jobbade varje dag med att måla, snickra och handla inredning. Vi handlade möbler både på Ikea och annonser och nu är det nästan helt klart. Jag filmade alltihop till min YouTubekanal och hade superskoj!

Nu i sommar kommer jag och mitt tjejgäng åka ner dit för att fira min 25-årsdag och härligt nog är det faktiskt fint och fixat uppe ”hos mig”. Det fina är att jag faktiskt fått två rum för mig själv, ett sovrum och ett rum i anslutning till det rummet, som blir som ett litet vardagsrum. Så det blir ju toppen, får då kan resten av familjen få ett vardagsrum i fred och jag och mina vänner också ett vardagsrum för oss.

11

Så det är därför jag varit borta från bloggen ett litet tag. Vad jag gjort den här veckan har jag knappt koll på, den hel del har hänt i alla fall. Igår var jag med några vänner på Gröna Lund och åt en god middag, körde 7-kamp och såg Zara Larsson. Det var superkul! Livet är toppen just nu med andra ord.

Magen har skött sig helt okej förra veckan och denna. Om ni följer min blogg kanske ni vet att jag var inlagd på sjukhus en natt innan Skåne. Jag har varit på en till undersökning nu den här veckan och tack och lov visade det sig att jag inte har fått en till fistel, vilket jag trodde. Men däremot har jag en fistel som håller sig hyfsat i schack men som blir lite svullen till och från och gör lite ont. Vi får se hur det blir med den. Jag ska på en till undersökning för den senare i Juni och jag hoppas verkligen att jag inte behöver opereras!

Anyway. Tack för att just du läser mig blogg. Jag uppskattar verkligen alla mina följare här och på YouTube. Ni kanske inte är så många men det är inte det som räknas. Hade jag bara tre följare hade det också värmt. Tack för att ni följer min resa genom livet med Crohns. Det kan vara kämpigt och turbulent ibland och då behöver man känna gemenskap och stöd som mest. Kram på er och Stay Strong! xx

Thérèse Ström

Jag fick Crohns när jag var 13 år och då var ordet "bajsnödig" det pinsammaste jag kunde tänka mig att säga. I den här bloggen får ni hänga med mig i mitt liv och få reda på hur jag tacklar världen där ute, med mina magproblem. Jag vet att jag kan göra allt jag vill göra i livet och jag vet att du kan det också, våra dumma magar ska inte få stoppa oss!

Inlägget är kategoriserat som: Annat än magbesvär

Skriv kommentar

Skriv kommentar

(obligatoriskt) (obligatoriskt)

För att din kommentar ska publiceras måste du godkänna 1177 Vårdguidens användarvillkor för bloggkommentarer.

(obligatoriskt)