Gästbloggare

Nu ska jag bli Super Woman!

blogg1

Hallå fina ni!

Idag har jag startat dagen med litet lätt styrketräning här hemma efter frukost. Äntligen mår jag tillräckligt bra för att börja komma i form igen. För er som inte vet, kan jag berätta att jag för några somrar sedan både jobbade som danslärare och simlärare i flera veckor och var i mitt livs bästa form. Sedan dess har motivationen och hälsan dessvärre dalat och sedan ett år tillbaka har jag knappt tränat alls, förutom när jag haft danslektioner samt förberett koreografier hemma. Men det är förstås en stor kontrast till när jag hade 6-10 timmars danslektioner i veckan (där jag undervisade) samt gick på balett själv plus styrketränade. Oj oj oj, då var man stark. Nu ser man knappt en skymt av muskler på mina armar ens när jag spänner dem.

Nu idag tog jag i alla fall fram hantlarna. Jag har skruvat av lite vikter, då de kan väga upp till 3 kg styck, så de väger väl 1,5 eller 2 kg nu hehe. Inte speciellt tungt, men jag är rätt svag och måste börja försiktigt. Dessutom kör jag många repetitioner av övningar.

Såhär efteråt mår jag helt suveränt. Jag hade nästan glömt hur bra man mår efter träning. Målet är att jag ska orka göra detta flera gånger i veckan. Inga jättelånga eller tuffa pass, men öka lite smått hela tiden. Sakta men säkert kommer jag känna mig som Super Woman igen!

Åh vad jag längtar till Skåne nu. Där har jag sommarhus med familjen. På landet är det mycket lättare att hålla sig aktiv. Där kan jag ta långa promenader i naturen med familjens hund, stretcha och göra yoga på stranden och såklart bada och använda min paddle board! Här hemma i ”stan” är det inte jättelockande att bege sig ut och jogga, och andas in trafikens avgaser. Jag borde ta och åka iväg och promenera eller jogga någonstans där det är vackert. Har ni några tips? Helst inte längre än 30 minuters resväg från Stockholm C.

Resten av dagen ska jag städa och fixa hemma. Nu efter flera dagar på Ekerö (hos mina föräldrar) medan jag hade Dance Camp och sedan midsommarfirande på annan ort har jag en hel del tvätt att ta itu med. Tur att vädret inte är pangbra. Skulle solen titta fram kommer jag nog ta och sola lite på balkongen.

Vad har ni för planer för dagen? Och vad har ni för planer för resten av sommaren? Berätta, jag är nyfiken!

Stay Strong! xx

Thérèse Ström

Jag fick Crohns när jag var 13 år och då var ordet "bajsnödig" det pinsammaste jag kunde tänka mig att säga. I den här bloggen får ni hänga med mig i mitt liv och få reda på hur jag tacklar världen där ute, med mina magproblem. Jag vet att jag kan göra allt jag vill göra i livet och jag vet att du kan det också, våra dumma magar ska inte få stoppa oss!

Inlägget är kategoriserat som: Hälsa

Skriv kommentar

Skriv kommentar

(obligatoriskt) (obligatoriskt)

För att din kommentar ska publiceras måste du godkänna 1177 Vårdguidens användarvillkor för bloggkommentarer.

(obligatoriskt)