Gästbloggare

Min morgonrutin

blogg1Hej allihopa!

Det är måndag och jag känner mig positiv och peppad inför den nya veckan. Idag tänkte jag dela med mig av min morgonrutin. Kanske kan vara kul eller intressant för er att veta? Jag skulle gärna vilja veta hur ni läsare startar dagen också så kommentera gärna och berätta.

Som ni kanske vet så har jag oftast ingenstans jag behöver vara tidigt på dagen, då jag jobbat kväll och pluggat på distans för det mesta. Men ibland händer det att jag vikarierar som simlärare, ska på sjukhusbesök eller något annat, då går jag upp tidigare. Men jag brukar ställa väckarklockan på nio och vaknar jag tidigare och känner mig pigg så går jag upp. Ringer väckarklockan och jag är helt slut och mår dåligt så tillåter jag mig själv att sova vidare. Det händer kanske en gång i veckan, vanligtvis dagen efter jag haft danslektion kvällen innan och kommit hem sent exempelvis.

När jag går upp så startar jag dagen med att ta på mig mjukiskläder och tofflor, för jag är alltid frusen av mig. Sedan sköljer jag ansiktet i kallt vatten för det tycker jag känns uppfriskande. Om jag behöver gå på toa så gör jag förstås det med. Sedan går jag ut i köket och dricker ett glas vatten. Ibland mår jag illa och får bara i mig ett par klunkar. Sedan sätter jag på en YouTubevideo på mobilen, jag brukar titta på Therese Lindgren, Jocke & Jonna och en massa amerikanska youtubers. När videon är igång börjar jag göra havregrynsgröt eller ibland mackor eller smoothie, samt en kopp cappuccino. Jag använder en slags cappuccino som är ett pulver man blandar med varmt vatten och det är såå gott! Ser alltid till att ha det hemma. De dagar jag orkar gör jag alltid gröt, men ibland är jag så trött eller lat att det känns lättare att ta ett par mackor bara. Men när jag gör gröt så brukar jag använda mandelmjök istället för vatten tillsammans med havregrynen, det ger gröten en sötare smak vilket jag gillar.

När gröten, cappuccinon -och vad jag nu mer har- (ibland när jag lyxar till det har jag även juice, smoothie, frukt eller något liknande) är klar så tar jag med mig mobilen till bordet och fortsätter titta på YouTube tills jag ätit klart. Ibland äter jag och smuttar på min cappuccino i en hel timme. Det är mysigt.

Efter frukosten brukar det dröja ca en timme och sedan får jag magknip. Och ni kan alla gissa vad som händer då… ja då blir det mer YouTube fast på toan, hehe.

Men när jag borstat tänderna så brukar jag förflytta mig till datorn. Där brukar jag pyssla med att redigera videor till min YouTubekanal (oj vad mycket YouTube det blev hehe!), eller blogga (som nu) eller gå igenom mail eller de perioder då jag haft studier brukar jag sitta med uppgifter. Jag brukar sitta mellan halv elva till klockan två ungefär då jag brukar börja bli hungrig på lunch. Observera att jag fortfarande sitter med ruffsigt, ofixat hår och med mjukiskläder.

Så när jag inser att jag ser helt nyvaken ut fortfarande så brukar jag få ett ryck och borsta ut håret, ta på mig kläder (oftast yogapants och en munkjacka), bädda sängen och sedan börja med lunchen. Jag sminkar mig aldrig till vardags om jag inte ska jobba senare under kvällen eller träffa någon.

Så det är min morgonrutin! Jag känner mig tacksam över att kunna ha den här livsstilen för den passar mig perfekt, med min tarmsjukdom som brukar vara lite extra jobbig på morgonen om jag stressar. Det är efter en hel natts sömn som magen måste få vakna och starta långsamt och den brukar bli riktigt ilsken om jag äter fort och ska hemifrån fort.

Det jag hade tänkt tillföra min morgonrutin från och med nu är några minuters yoga och meditation. Nu när jag äntligen har mer energi och känner mig friskare än på länge så känns det som en superidé. Jag älskar yoga och egentligen all sorts träning. Det är också ett väldigt bra sätt att låta magen komma igång långsamt. När jag sträcker och vrider och rör på mig så får tarmarna massage och det har jag märkt ger väldigt gynnande effekter. Magen blir glad av rörelse! Glöm inte det :)

Hoppas ni alla får en superduperbra vecka, glöm inte att le och Stay Strong! xx

P.s. kika in här imorgon förmiddag igen, för jag ska försöka uppdatera då med! :)

Thérèse Ström

Jag fick Crohns när jag var 13 år och då var ordet "bajsnödig" det pinsammaste jag kunde tänka mig att säga. I den här bloggen får ni hänga med mig i mitt liv och få reda på hur jag tacklar världen där ute, med mina magproblem. Jag vet att jag kan göra allt jag vill göra i livet och jag vet att du kan det också, våra dumma magar ska inte få stoppa oss!

Inlägget är kategoriserat som: Min mage & jag

Skriv kommentar

Skriv kommentar

(obligatoriskt) (obligatoriskt)

För att din kommentar ska publiceras måste du godkänna 1177 Vårdguidens användarvillkor för bloggkommentarer.

(obligatoriskt)