Gästbloggare

Botox?!

blogg1

Hej allihopa!

Hoppas ni alla har haft en härlig Midsommar. Det har jag.

Förra veckan, måndag till torsdag jobbade jag på Dance Camp (dansläger jag arrangerar varje år). Det vart succé. Alla var nöjda och vi hade superkul. Totalt var det nästan 40 barn där och vi var flera danslärare. Magen skötte sig suveränt förutom att jag vid två små ynka tillfällen behövde smita undan på toa, men inte med någon brutal magvärk utan rätt lindrig.

Tredje dagen av Dance Camp var jag dock tvungen att gå tidigare då jag sedan länge haft ett läkarbesök inbokat på Ersta sjukhus. Min mamma var snäll nog att skjutsa mig dit. Väl där så pratade jag med en väldigt duktig läkare som jag haft flera gånger tidigare, i samband med att jag fick en fistel första gången. Vi pratade om att jag för ett litet tag sedan varit inlagd och undersökt akut då jag trodde att jag fått nya fistlar (ja i plural, jag trodde faktiskt det var två!). Men de på KS Solna kunde inte se några och nu skulle då denna läkare ta en titt. Underligt nog svarade även hon att jag verkade vara helt fistelfri.

Alla detaljer kring varför jag trodde mig ha två nya fistlar vill jag helst inte gå in på då det känns för intimt, men låt mig säga såhär: har man haft en fistel där jag hade en första gången så känner man igen känslan om man får en likadan. Dock visade det sig att jag hade en spricka i ändtarmen vilket kan ha orsakat smärtorna. Detta kanske låter konstigt för en del, för det tyckte nämligen jag med, men de erbjöd att jag kunde få botox för detta problem. Man har väldigt mycket muskler kring ändtarmen och botox är ju ett slags nervgift som gör att musklerna slappnar av litet. Detta skulle göra så att jag skulle ha mindre ont samt att sprickan skulle få en bättre chans att läka. Dock var den stora nackdelen att man kan få lite svårare att hålla sig, vilket kändes som en dealbreaker för mig. Jag som redan har skräck inför att inte hinna till toan och ofta får väldigt bråttom. Men jag blev lugnad med att det skulle vara en så liten dos att det knappt skulle påverka alls, samt att de positiva effekterna skulle slå detta. Så jag gick med på det. Två små sprutor med botox fick jag alltså. Jag måste säga att det var ett bra val. Jag har nog knappt fattat att jag gått runt och haft ont, förrän nu efteråt, då det känns som att jag svävar på moln. Ingen värk alls har jag nu och det är så himla skönt! Faktiskt så har magen varit väldigt bra sedan ett par veckor tillbaka (med undantag för någon stund här och där) också så jag är superglad och nöjd.

Ja livet är härligt när man mår bra hörrni. Hoppas ni också njuter nu när det är sommar, oavsett om hälsan svackar lite här och där.

Stay Strong!

Thérèse Ström

Jag fick Crohns när jag var 13 år och då var ordet "bajsnödig" det pinsammaste jag kunde tänka mig att säga. I den här bloggen får ni hänga med mig i mitt liv och få reda på hur jag tacklar världen där ute, med mina magproblem. Jag vet att jag kan göra allt jag vill göra i livet och jag vet att du kan det också, våra dumma magar ska inte få stoppa oss!

Inlägget är kategoriserat som: Annat än magbesvär, Min mage & jag

Skriv kommentar

Skriv kommentar

(obligatoriskt) (obligatoriskt)

För att din kommentar ska publiceras måste du godkänna 1177 Vårdguidens användarvillkor för bloggkommentarer.

(obligatoriskt)