Gästbloggare

Inlagd på sjukhus på grund av fistlar

blogg1Hej allihopa!

I måndags blev jag inlagd på sjukhus. Jag spenderade en natt där och blev sedan nedsövd med narkos för att man skulle se om jag fått fler fistlar. Har haft en fistel sedan Januari men de senaste dagarna har det känts som att jag fått en till. Den första fisteln har även börjat besvära mig mer och mer och gör väldigt ont. Så jag åkte in akut i måndags förmiddag för jag var så orolig att det skulle bli värre. Jag hade så pass ont att läkarna gjorde bedömningen att jag behövde bli sövd för att de skulle kunna undersöka mig.

Efter undersökningen mådde jag inte bra. Jag vaknade med en känsla av att jag hade svårt att andas, men de sa att det nog berodde på att jag haft en tub i halsen och att det kanske var lite svullet och ömt. Det var obehagligt. Sedan mådde jag väldigt illa men somnade om flera gånger. Låg kvar på ”uppvaket” där man är efter en undersökning ganska länge, då jag hela tiden somnade om i flera timmar. Jag undrar om jag fick för hög dos Narkos eller vad det berodde på.

Till slut fick jag komma tillbaka upp på mitt rum och bad direkt om mat. Jag var helt utsvulten efter att ha fastat i nästan ett dygn. Men när jag fick min mat kunde jag inte äta mer än två tuggor för sedan spydde jag. Jag hade sedan svårt att äta något mer och var väldigt illamående. Sent på tisdagskvällen fick jag i alla fall åka hem. Någon ny fistel hade de inte sett (trots att jag hade väldigt ont och var väldigt säker på att det skulle vara en fistel där) och den andra fisteln var inte så farlig. Dock fick jag en remiss för att titta extra på både den fisteln och bestämma vad man ska göra åt den samt undersöka ytterligare en gång så att det inte var en till fistel och om det i så fall annars är något annat ”fel” där.

Jag har inte jätteont i dag men känner mig öm och trött. Har en underlig värk i magen som påminner om mensvärk. Jag känner mig orolig över varför jag flera dagar tidigare haft så otroligt ont på två ställen och undrar verkligen vad det kan bero på om jag nu alltså inte fått en ytterligare fistel. Känslan jag hade var verkligen precis som den första fisteln känns.

Nu ska jag unna mig lite vila. Har suttit och redigerat videor till min YouTubekanal hela dagen. På lördag är det planerat att jag ska åka till Skåne, och det lär ju bli av nu eftersom att läkarna inte bedömde läget som akut med fisteln eller det andra.

I helgen har jag jobbat intensivt både lördag och söndag med föreställningar med mitt dansjobb. Nu är dansterminen slut. Nu har jag en liten paus innan mitt dansläger drar igång i juni. Jag skulle även jobbat som simlärare i maj- juni men det blev lite ändrat. Hur som helst får jag lite minisemester nu. Jag har fortfarande en hel del att göra i och med att jag planerar och arrangerar ett dansläger. Men med tanke på att min hälsa inte är den bästa just nu så behöver jag verkligen unna mig lite avkoppling. Det ska bli superskönt att åka till Skåne.

Kram & Stay Strong! xx

Thérèse Ström

Jag fick Crohns när jag var 13 år och då var ordet "bajsnödig" det pinsammaste jag kunde tänka mig att säga. I den här bloggen får ni hänga med mig i mitt liv och få reda på hur jag tacklar världen där ute, med mina magproblem. Jag vet att jag kan göra allt jag vill göra i livet och jag vet att du kan det också, våra dumma magar ska inte få stoppa oss!

Inlägget är kategoriserat som: Annat än magbesvär, Min mage & jag

Skriv kommentar

Skriv kommentar

(obligatoriskt) (obligatoriskt)

För att din kommentar ska publiceras måste du godkänna 1177 Vårdguidens användarvillkor för bloggkommentarer.

(obligatoriskt)

2 kommentarer

2 kommentarer

  1. Hej Linda!
    Nej det är sant, det är inte så skönt… Ja verkligen, jag älskar Skåne! Tack snälla du, vad gulligt!
    Förlåt för sent svar, glömde helt bort att jag tidigare sett att jag fått en kommentar!

  2. Jag har själv aldrig haft någon fistel men känner dem som har och det låter i n t e skönt… men mysigt att åka till Skåne:). Hoppas du får en trevlig sommar och att danslägret blir lyckat!

    /Linda